Zmarli...
Collapse
X
-
Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem... -
W Times'ie napisali, że z demencją. On sam to wcześniej potwierdził, żeby nie łączyć tych dwóch spraw. Dziedziczna kwestia bo jego dziadek i babcia też mieli demencję.Last edited by Petitpierre; 2017-11-22, 09:43.Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
A dziś rano odszedł "Bufet" czyli Krzysztof Bara, założyciel i wokalista Wańki Wstańki. Miał tylko 51 lat...
Pamiętamy?: https://www.youtube.com/watch?v=V324q_bIHUwRzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020Comment
-
-
Ja też pamiętam szczególnie z Rozgłośni Harcerskiej, za mało miałem jeszcze wtedy lat żeby pić piwo, ale doskonale pamiętam ten Jarocin i bardzo mi przykro, że Bufet tak w młodym wieku odszedł z powodu jakieś gównianej cukrzycy
Comment
-
Kto by nie pamietałLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
W dzisiejszych "Nowinach" cała szpalta poświęcona "Bufetowi." Można się dowiedzieć, że właśnie w związku z piwem, i to naturalnie "leżajskiem" powstała jego ksywa. I już wtedy, był kontestator władzy, bo działo się to 1go maja 1984 roku i siedział Krzysztof ze znajomymi w domu, a na pochód nikt nie chciał iść. Zakupili 140 "leżajsków", z czego Krzysztof wypił 28. Wówczas Jacek "Broda" Szner skomentował: "Toś Ty bufet."
A ponieważ już raz śpiewał tę piosenkę z tuzami ówczesnej estrady, i to w Opolu, jest nadzieja, że Św. Piotr skutecznie się zaopatrzył na okoliczność jego wizyty w niebie.Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
W dzisiejszych "Nowinach" cała szpalta poświęcona "Bufetowi." Można się dowiedzieć, że właśnie w związku z piwem, i to naturalnie "leżajskiem" powstała jego ksywa. I już wtedy, był kontestator władzy, bo działo się to 1go maja 1984 roku i siedział Krzysztof ze znajomymi w domu, a na pochód nikt nie chciał iść. Zakupili 140 "leżajsków", z czego Krzysztof wypił 28. Wówczas Jacek "Broda" Szner skomentował: "Toś Ty bufet."
A ponieważ już raz śpiewał tę piosenkę z tuzami ówczesnej estrady, i to w Opolu, jest nadzieja, że Św. Piotr skutecznie się zaopatrzył na okoliczność jego wizyty w niebie.
Kumpel wtedy studiował w Rzeszowie, wiem, co piszę .Comment
-
W 1984 nie miałem prawa "leżajska" tak poznać, ale pamiętam ten 10-15 lat później, z uwzględnieniem Leżajsk Mocne oraz Dortmunderów.
Ciekawe czy sam Leżajsk (browar, ale i miasto też) uhonoruje jakoś Bufeta, który przecież umieszczał lokowanie produktu zanim to stało się modne.Mały porterek-przyjaciel nerekComment
Comment