Pamietam zeszyty "Dobry humor" kupowane w kioskach Ruchu w czasach podstawowki, pelne rysunkow m.in. pana Jujki. Kufel ku pamieci!
Zmarli...
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sredstvom Wyświetlenie odpowiedziPamietam zeszyty "Dobry humor" kupowane w kioskach Ruchu w czasach podstawowki, pelne rysunkow m.in. pana Jujki. Kufel ku pamieci!
Comment
-
-
Był okres, że w wielu nawet tzw. codziennych gazetach, można było się natknąć na przedruki rysunków czy to Pana Jujki czy innych znanych już wówczas rysowników. DH po przeczytaniu leciał gdzieś dalej, więc nie mogę się odnieść "naocznie", ale prędzej stawiałbym na gazety właśnie.Mały porterek-przyjaciel nerek
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ppns Wyświetlenie odpowiedziZmarł Zbigniew Jujka.
Rysownik , karykaturzysta, dziennikarz.
Pierwowzorem tej postaci był
pan Kuska , wykładowca m.in.
materiałoznawstwa na Wydziale
Budownictwa zielonogórskiej
WSI. Ów Kuska także mnie uczył...
https://www.gdansk.pl/wiadomosci/zma...-lata,a,158836
Jujkę bardzo lubiłem - gazetę zaczynałem od jego kącika.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AndrewZG Wyświetlenie odpowiedziTeż miałem zajęcia z panem Kuską Gdzieś tak około roku 87.
[...]
Hm , ja też w tym mniej więcej czasie.
Studiowałeś budownictwo czy inżynierię sanitarną ?!?!piwoppns@wp.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziSubwątek w ZMARLI - GDZIE KTO STUDIOWAŁ. Panoooowie...
Comment
-
-
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
Comment