Pamietam zeszyty "Dobry humor" kupowane w kioskach Ruchu w czasach podstawowki, pelne rysunkow m.in. pana Jujki. Kufel ku pamieci!
Zmarli...
Collapse
X
-
Jujka publikował w Dobrym Humorze? Przecież tam było 99,99% rysunków Sadurskiego. Nie pomyliłeś pisemek? Chyba, że ja coś przegapiłem, ale mam do dzisiaj chyba z pół metra długości tych gazetek z kawałami. W podstawówce to był hit i tylko się wypatrywało w kiosku najnowszego numeru za szybą.Comment
-
Też mam właśnie wątpliwości czy jednak Dobry Humor to nie Sadurski, Hajnos. Niemniej jednak, rysownik z charakterystyczną kreską. Ciekawe czy Gdańsk uczci pamięć Pana Jujki godnie czy "po swojemu."Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
Był okres, że w wielu nawet tzw. codziennych gazetach, można było się natknąć na przedruki rysunków czy to Pana Jujki czy innych znanych już wówczas rysowników. DH po przeczytaniu leciał gdzieś dalej, więc nie mogę się odnieść "naocznie", ale prędzej stawiałbym na gazety właśnie.Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
Zmarł Zbigniew Jujka.
Rysownik , karykaturzysta, dziennikarz.
Pierwowzorem tej postaci był
pan Kuska , wykładowca m.in.
materiałoznawstwa na Wydziale
Budownictwa zielonogórskiej
WSI. Ów Kuska także mnie uczył...
https://www.gdansk.pl/wiadomosci/zma...-lata,a,158836
Jujkę bardzo lubiłem - gazetę zaczynałem od jego kącika.Comment
-
Comment
-
Szwedzkie media poinformowały, że po długiej chorobie zmarła wokalistka Roxette - Marie FredrikssonToruń przeprasza za Radio Maryja
www.bobofruty.plComment
-
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020Comment
-
To jeden z najgorszych dni w moim życiu, właśnie dowiedziałem się że zmarł perkusista Rush Neil PeartComment
Comment