Zaświadczenie kolekcjonerskie

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Zaświadczenie kolekcjonerskie

Zawsze będąc gdzieś w jakiejś trasie staram się przy okazji odwiedzić browar, rozlewnię piwa czy winiarnię w celu wyciągnięciu kilku etykiet. Czasem od razu się dostaje, czasem dopiero po krótszych bądź dłuższych tłumaczeniach udaje się co nieco otrzymać.
    Tym razem pytanie właściciela winiarni powaliło mnie:

"A czy posiada Pan zaświadczenie, że jest Pan kolekcjonerem?"

kopara mi opadła....chyba będę musiał sobie takie napisać
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Większość stowarzyszeń kolekcjonerskich posiada legitymacje, co załatwia takie sprawy. Filabiryści nigdy takiego stowarzyszenia nie mieli, więc dokumentów też nie mają. Ale korzystałem już kiedyś z legitymacji Wrocławskiego Klubu Kolekcjonerów - w celu zrobienia zdjęć knajpie w Toruniu, urządzonej w schronie piechoty z końca XIX w.

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
      Albania, Tirana, Rruga Deshmoret e 4 Shkurtit, Kaon Beer
      pebejot
      Stolica Albanii rozwija się w tak dynamicznym tempie, że po ponownym odwiedzeniu Tirany po 16 latach nie mogłem uwierzyć gdzie jestem.
      Gdy byłem tu po raz pierwszy w 2007 roku było to prowincjonalne miasteczko bez ładu i składu z niską zabudową, brudnymi ulicami, obdrapanymi i zaniedbanymi...
      2023-12-27, 00:28
    • agaslayer
      2018.04.07 - Ostrava (Czechy) - II Spotkanie kolekcjonerskie birofiliów
      agaslayer
      Serdecznie zapraszamy na nasza druga gielde, tym razem do Ostravy. Znalezlismy nowy lokal i zapraszamy do Pivnice Assen w Ostrawie Porubie.

Miejsce: Pivnice Assen Poruba

Adres: Resslova 1083/9A, Ostrava – Poruba

Kontakt i rezerwacja stolików: MarcanDav@g...
      2018-03-16, 07:10
    • heckler
      Bernartice- Buková, Buková 110, Akciový Pivovar Albert Michler
      heckler
      Albert Michler Akciový Pivovar powstał we wsi Buková koło Bernartic w Jesenicach. Pomysł otwarcia browaru narodził się w 2021 roku, a pierwsza warka była gotowa w czerwcu tego roku. Generalnie nazwa Albert Michler kojarzona jest z mocniejszymi trunkami, takimi jak likiery, oraz rumy klasy premium....
      2023-09-13, 07:39
    • heckler
      Dobšice, Za Sokolovnou 9,Dráteník PUB
      heckler
      Nieopodal Znojma w miejscowości Dobšice funkcjonuje firmowy lokal browaru Dráteník. Do dyspozycji gości spory ogródek piwny, niestety tylko z jednym parasolem, więc trochę słabo. Lokal składa się z jednej , gustownie urządzonej sali i znajduje się w piwnicy. Na kranach zastaliśmy pięć...
      2023-07-11, 07:09
    • pebejot
      USA, Hawaje, Honolulu, 962 Kawaiaha'o St, Hana Koa Brewing
      pebejot
      Jeszcze jeden wielkopowierzchniowy browar restauracyjny w Honolulu.
      Hana Koa Brewing zlokalizowany w Kaka'ako, 4 km na zachód od turystycznej dzielnicy Waikiki.
      Owa dzielnica to mix kilkudziesięciopiętrowych apartamentowców i znikających już ruder dawnej zabudowy.

Minibrowar...
      2022-11-19, 11:07
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...