W telewizorni pokazali...

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dzidek1960
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 1548

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remfire
    Krzysiu nawet strzelał do kamery
    No i spódłował bo inaczej byś tego nie oglądał.
    "Ma jednak kraj polski napój warzony
    z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
    piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
    do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
    mieszkańców, lecz i cudzoziemców
    wybornym smakiem"
    Jan Długosz, Historie Piwne
    Moja strona www w początkowym okresie budowy

Comment

• kiszot
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2001.08
      • 8119

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzidek1960
      No i spódłował bo inaczej byś tego nie oglądał.
      Następnym razem na pewno nie spudłuje
      Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
      1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
      Mein Schlesierland, mein Heimatland,
      So von Natur, Natur in alter Weise,
      Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
      Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• Krzysiu
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.02
        • 14936

Do kamery nie strzelam ołowiem. Nie stać mnie na nową

Comment

• garfunkel
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.04
          • 1068

W sobotni wieczór zerknęłam w telewizorni na Eurowizję i zdarzyło mi się usłyszeć piosenkę, bardzo podobną w melodyce do pewnego bardzo znanego utworu. Wykonywali ten utwór Simon i -nomen omen - Garfunkel, "Lot na kukułczym gniazdem", czy jakoś tak...A w teledysku to chyba Jack Nicholson występował...

Comment

• mark33
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2005.04
            • 3283

Za 6 minut na Discovery Pogromcy będą chłodzić piwo :http://www.telemagazyn.pl/program/3459268660.html
            Ostatnia zmiana dokonana przez mark33; 2008-05-26, 17:55.

Comment

• ziomal-111
              Porucznik Browarny Tester
              • 2006.09
              • 288

Czyli jednak gaśnica śniegowa najlepsza Trzeba wypróbować przed zblizającymi się ME
              Browar gawron to witaminy!!

Comment

• garfunkel
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2005.04
                • 1068

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika garfunkel
                W sobotni wieczór zerknęłam w telewizorni na Eurowizję i zdarzyło mi się usłyszeć piosenkę, bardzo podobną w melodyce do pewnego bardzo znanego utworu. Wykonywali ten utwór Simon i -nomen omen - Garfunkel, "Lot na kukułczym gniazdem", czy jakoś tak...A w teledysku to chyba Jack Nicholson występował...

Ale dlaczego się nikt nie zdziwił moją ignorancją? łeeee...

Comment

• Maidenowiec
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.07
                  • 2287

Co dopiero pokażą: dzisiaj Polszatan o 23:40 wyemituje Hamburger Hill. Jestem miło zaskoczony, bo nie spodziewałem się, że zobaczę akurat ten film w TV. Polecam jeżeli ktoś lubi klimaty Wietnamu, film mniej znany od Full Metal Jacket i Platoon, ale równie dobry.
                  Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• dzidek1960
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.01
                    • 1548

W tej chwili na TVP INFO w programie Telewizja objazdowa leci odcinek z Grodziska Wielkopolskiego. Aktualnie pokazują browar i problemy z sypiącymi się jego murami na samochody.
                    "Ma jednak kraj polski napój warzony
                    z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
                    piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
                    do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
                    mieszkańców, lecz i cudzoziemców
                    wybornym smakiem"
                    Jan Długosz, Historie Piwne
                    Moja strona www w początkowym okresie budowy

Comment

• kibi
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.07
                      • 1875

Dopiero pokażą: trzyodcinkową serię "Królestwo za browar". Szczegóły za stroną Cyfry+:

KRÓLESTWO ZA BROWAR

MAN BREWING BADLY - NEIL MORRISSEY'S RISKY BUSINESS
                      Wlk. Brytania, 2008, 3 x 60' min
                      seria dokumentalno-lifestylowa

Emisje:
                      10 lutego, godz. 22:00 KUCHNIA.TV
                      11 lutego, godz. 20:00 KUCHNIA.TV
                      17 lutego, godz. 22:00 KUCHNIA.TV
                      18 lutego, godz. 20:00 KUCHNIA.TV

Powszechnie wiadomo, że mężczyźni lubią piwo, lubią też spotkać się z przyjaciółmi i od czasu do czasu wyskoczyć do pubu... Neil Morrissey i Richard Fox postanowili połączyć przyjemne z pożytecznym.

Plan jest prosty: dają sobie pół roku na znalezienie lokalu, otworzenie pubu, założenie swojej małej wytwórni piwa i wprowadzenie trunku do supermarketów w całym kraju. Plan doskonały, ale tkwi w nim jeden szkopuł - żaden z panów nie uwarzył w swoim życiu ani kropli piwa!

W trzyodcinkowej serii "Królestwo za browar" widzowie będą mogli przyjrzeć się jak Neil i Richard radzą sobie z kolejnymi zadaniami i trudnościami, które stają im na drodze do osiągnięcia celu. Już w pierwszym odcinku serii okazuje się, że rozkręcenie biznesu nie jest tak łatwe, jak się wydawało. Brak doświadczenia i konkurencja na rynku to tylko niektóre z przeszkód, z którymi muszą sobie poradzić początkujący piwowarzy...

Neil Anthony Morrissey - brytyjski komik i aktor, miłośnik piwa; zagrał w angielskich serialach (Boon, Man Behaving Badly), które przyniosły mu ogromną popularność. Użyczył też głosu tytułowemu bohaterowi serialu animowanego "Bob Budowniczy".

Richard Fox - restaurator, szef kuchni, smakosz i ekspert piwny; od ponad czterech lat związany z telewizją BBC i radiem BBC York. Jest autorem książki "The Food & Beer Cook Book".

Comment

• Promil03
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2007.10
                        • 2833

Fajny program. Myślałem, że będzie nudny a okazał się bardzo zabawny. Hitem dla mnie 2 teksty: "jedźmy kupić sobie bar" oraz hasło promujące nowe piwo: "This is the motherfucker beer!"

Polecam serdecznie

Comment

• kopyr
                          • 2004.06
                          • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03
                          Fajny program. Myślałem, że będzie nudny a okazał się bardzo zabawny. Hitem dla mnie 2 teksty: "jedźmy kupić sobie bar" oraz hasło promujące nowe piwo: "This is the motherfucker beer!"

Polecam serdecznie
                          Dla mnie hitem było "to tylko ich opnie, czyli powietrze wydobywające się z płuc poruszające ich struny głosowe"

Jutro powtórka o 20.00
                          blog.kopyra.com

Comment

• Borysko
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.02
                            • 1144

Potwierdzam, że dobrze obejrzeć ten program. Wydaje mi się co prawda, że jest on mocno wyreżyserowany. Nie mogę uwierzyć, że panowie uwarzyli piwo pierwszy raz w życiu, w dodatku w całości ze słodów i zdobyło ono uznanie wszystkich pijących . Choć z drugiej strony program świetnie promuje piwowarstwo domowe!

Comment

• kangurpl
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2002.03
                              • 2660

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Borysko
                              .... Choć z drugiej strony program świetnie promuje piwowarstwo domowe!
                              No nie jestem pewien tej promocji,
                              jedyna negatywna opinia wyrażona przez degustatora piwa brzmiała:
                              " Smakuje jak piwo robione w domu, czuć drożdże"
                              Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
                              "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• kopyr
                                • 2004.06
                                • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Borysko
                                Potwierdzam, że dobrze obejrzeć ten program. Wydaje mi się co prawda, że jest on mocno wyreżyserowany. Nie mogę uwierzyć, że panowie uwarzyli piwo pierwszy raz w życiu, w dodatku w całości ze słodów i zdobyło ono uznanie wszystkich pijących . Choć z drugiej strony program świetnie promuje piwowarstwo domowe!
                                A ja jestem w stanie w to uwierzyć. Warzyli pale ale, które Brytyjczykom, w przeciwieństwie do Polaków jest znane. Moje pierwsze piwo z brewkita było wypijalne, a już np. Opala, którego uczyłem i robił pierwszą warkę zacieraną, było bardzo dobre.
                                Z tym, że jest to reżyserowane, to akurat jest pewne. Choćby cała akcja ze zgubieniem KEGa. Poza tym, kiedy robili degustację, jeden z nich powiedział w kierunku kamery "mr director" czyli "panie reżyserzu".
                                blog.kopyra.com

Comment