W telewizorni pokazali...

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lzkamil
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 3611

Był Dog In The Fog, teraz będzie Ostrich In The Sand
    Lepszy jabol pod okapem
    niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

• JAckson
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2004.05
      • 6123

Widziałem reklamę.

Chyba chodzi o to, że omawiane piwo jest tylko dla orłow, nie dla strusi, a logo przedstawia rogatego barana
      MM961
      4:-)

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23928

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
        Widziałem reklamę.

Chyba chodzi o to, że omawiane piwo jest tylko dla orłow, nie dla strusi, a logo przedstawia rogatego barana
        banana? no to się świetnie zapowiada
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• abernacka
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.12
          • 10861

W telenoweli "Plebania" (odcinek 668), pojawią się na waszych ekranach znane postacie forum browar.biz czyli Dkarsnobeski, Zajka, Ania i abernacka w roli parafian z Tulczyna A oto przedsmak tego co się będzie działo na waszych ekranach telewizorów.
          Attached Files
          Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• cielak
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.03
            • 2890

W "Sprawie dla reportera" było coś o powodzi,... i przez jakąś tamę gdzieś na rzece w (koło) Brzeska, chodziło o ujęcie wody w browarze Okocim. Była wzmianka o tym że.
            zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment

• robox
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.11
              • 8188

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cielak
              W "Sprawie dla reportera" było coś o powodzi,... i przez jakąś tamę gdzieś na rzece w (koło) Brzeska, chodziło o ujęcie wody w browarze Okocim. Była wzmianka o tym że.
              Już wcześniej też poruszali w tym programie ten problem.

Comment

• Ahumba
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛🥛
                • 2001.05
                • 9056

jeszcze nie pokazali, ale jutro w sobotę o godz. 12:30 a w niedzielę o 10:00
                w tvn style w jakimś programie o kucharzeniu ma być reportaż z któregoś z belgijskich browarów. Niedokładność mojego info wynika z tego, że zapowiedź zobaczyłem jak już się kończyła.
                W niedzielę mam zamiar nagrać na wideo
                Last edited by Ahumba; 2007-01-19, 21:22.
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• dzidek1960
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.01
                  • 1548

W głównym wydaniu Wiadomości z 16.06 br. pokazano materiał z giełdy żywieckiej. Szukałem tam browarbizowiczów, jednego dojrzałem ale nie mogę sobie skojarzyć nicka. Poza tym dali wypowiedź jakiegoś człowieka, który "kulom się nie kłania" aby zdobyć birofilia, ładnie zalewał. Trochę wypowiedzi kolekcjonerów i ich współmałżonków, jakaś czeszka dobrze mówiąca po Polsku itd. Łącznie ciekawy materiał i dość długi jak na Wiadomości.
                  "Ma jednak kraj polski napój warzony
                  z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
                  piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
                  do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
                  mieszkańców, lecz i cudzoziemców
                  wybornym smakiem"
                  Jan Długosz, Historie Piwne
                  Moja strona www w początkowym okresie budowy

Comment

• becik
                    🍼🍼
                    • 2002.07
                    • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzidek1960 Wyświetlenie odpowiedzi
                    (...) Poza tym dali wypowiedź jakiegoś człowieka, który "kulom się nie kłania" aby zdobyć birofilia, ładnie zalewał. (...)
                    Nie rozumiem w jakim kontekście jest to stwierdzenie "ładnie zalewał".....

Chodzi o Valentinasa Ukolovasa z Litwy, znanego na całym świecie w birofilskim środowisku kolekcjonera etykiet zagranicznych.
                    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• dzidek1960
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.01
                      • 1548

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                      Nie rozumiem w jakim kontekście jest to stwierdzenie "ładnie zalewał".....

Chodzi o Valentinasa Ukolovasa z Litwy, znanego na całym świecie w birofilskim środowisku kolekcjonera etykiet zagranicznych.
                      Nie znam człowieka, ale stwierdzenie że aby zdobyć etykietę leżał w autobusie pod ostrzałem bo się gdzieś wybrał w czasie wojny jest dla mnie nieprawdziwe. Po prostu nie wierzę w takie historie. Może się mylę ale takie jest moje zdanie.
                      wybornym smakiem"

Comment

• becik
                        🍼🍼
                        • 2002.07
                        • 14999

Myśl sobie co chcesz -Twoja sprawa. jeśli chciałbyś przeżyć taką przygodę - propozycja: wybierz się do Albanii/Syrii/Mołdawii/Boliwii/Kolumbii/Senegalu etc i jak pokonasz trudności związane ze zdobyciem etykiety np, z takiego kraju - zamieść swoją odpowiedź i napisz to o czym chciałbyś napisać i co przy okazji tego przeżyłeś.
                        Valentinasa znam ponad 10 lat, nie znam innego człowieka, który po etykiety jeździł nawet do Korei Północnej - notabene po podróży razem piliśmy północnokoreańskie piwo, a ja słuchałem jego opowieści i wrażeń z wielkim zaciekawieniem i te opowiesci "nie były wyssane z palca"

Dlatego nie opiniuj innych czy ktoś kłamie/leje wodę jeśli do końca nie znasz osoby - dajesz tym tylko świadectwo o samym sobie i braku zaufania w stosunku do innych osób.
                        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• mr-perez
                          † 1971-2008 Piwosz w Raju
                          • 2005.09
                          • 514

Ja tam becikowi wierzę. Sam zbierałem kapsle przed nadjeżdżającym pociągiem, ale pod ostrzałem to bym zaryzykował tylko w przypadku niektórych kapsli PW... no ewentualnie Łomża nr 1 .

PS. Może ktoś ma na zbyciu ?
                          RTS WIDZEW
                          www.kapsle.piwko.pl

Comment

• dzidek1960
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.01
                            • 1548

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                            Dlatego nie opiniuj innych czy ktoś kłamie/leje wodę jeśli do końca nie znasz osoby - dajesz tym tylko świadectwo o samym sobie i braku zaufania w stosunku do innych osób.
                            Ty go znasz ja jak napisałem
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzidek1960 Wyświetlenie odpowiedzi
                            Nie znam człowieka, ale stwierdzenie że aby zdobyć etykietę leżał w autobusie pod ostrzałem bo się gdzieś wybrał w czasie wojny jest dla mnie nieprawdziwe. Po prostu nie wierzę w takie historie. Może się mylę ale takie jest moje zdanie.
                            nie.
                            Nie oskarżam Go o kłamstwo, napisałem że lał wodę a to co innego. Dla mnie lanie wody to naciąganie faktów, ich ubarwianie itd. a od tego do kłamstwa to jeszcze daleko. Jeżeli bym poznał człowieka to może bym zmienił opinię. Jego wypowiedź albo była bardzo okrojona przez TV albo niepełna bo odniosłem wrażenie iż chce on zaistnieć na antenie. Moja wypowiedź dotyczyła tego co usłyszałem w TV. Podobne wrażenie odnieśli ludzie ode mnie z pracy, którzy ten materiał oglądali a później komentowali.
                            Co do braku zaufania, to życie mnie nauczyło oceniać informacje a nie przyjmować je w ciemno. Oceniając je można się pomylić, jeśli się nie ma pełnego obrazu (w tym przypadku nie zna się udzielającego informację).
                            wybornym smakiem"

Comment

• beny
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2001.03
                              • 984

Dzidek gdybyś zjeździł 5% tego co Valentinas nawet nie za birofiliami a powiedzmy turystycznie to mógłbyś się wypowiadać i oceniać, a że nie zjeździłeś i pewnie nie będzie Ci to dane to nie wypowiadaj się albo niech Twoje wypowiedzi będą bardziej stonowane bo zamiast śmiechawy z materiału TVP mamy polewkę z Ciebie.
                              Z piwnym pozdrowieniem
                              Radosław Kwiecień

http://npn.mybrute.com/ - skop mi tyłek :P

Comment

• dzidek1960
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.01
                                • 1548

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika beny Wyświetlenie odpowiedzi
                                Dzidek gdybyś zjeździł 5% tego co Valentinas nawet nie za birofiliami a powiedzmy turystycznie to mógłbyś się wypowiadać i oceniać, a że nie zjeździłeś i pewnie nie będzie Ci to dane to nie wypowiadaj się albo niech Twoje wypowiedzi będą bardziej stonowane bo zamiast śmiechawy z materiału TVP mamy polewkę z Ciebie.
                                Nie miałem zamiaru z nikogo się naśmiewać. Po prostu napisałem swoje odczucie po obejrzeniu tego materiału. Wydawało mi się, że moja wypowiedź jest stonowana ale widocznie nie. Jeżeli kogoś uraziłem to PRZEPRASZAM, nie taki miałem zamiar.
                                Beny masz rację, ja nie zjeżdżę nawet 1% tego co On, ale o tym wiem dopiero teraz jak tu napisaliście kto to jest.
                                Jeszce raz przepraszam i uważam temat za zamknięty.
                                wybornym smakiem"

Comment

Przetwarzanie...
                                X