radio w Internecie

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • fteo
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.05
    • 1139

Ja czasem słucham 123Live.
    Powinien być automatycznie w Windows Media Player.
    W razie czego link:
    mms://64.62.253.83/123live

Tylko rock z różnych lat, zero gadania.
    http://lotnictwo.net.pl/
    http://www.flightradar24.com/
    http://www.airshow.sp.mil.pl/

Comment

• ArturŁ
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2004.11
      • 374

Radio Rivendell

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
      Ale żeby się nie ograniczać, mam pytanie. Czy Wy możecie polecić mi jakies inne stacje? Będę wdzięczny za nazwę (adres?) i jakis krótki opis.
      Bardzo proszę http://www.radiorivendell.com/ .Jak nazwa radia wskazuje puszczana jest tam muzyka z filmów i gier o tematyce fantastycznej czy science fiction.Polecam fanom tych gatunków.

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23956

W nocy przy mniejszym obciążeniu lubię sobie zarzucić przez WinAmpa stację SwissGroove: http://63.249.3.194:8010
        dużo jazzowego grania
        jak o sobie piszą: - groovy - jazzy - funky - trippy -
        no i chyba wszystko jasne
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• earl_grey
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2005.05
          • 203

lubię to : http://punkfm.qc1.net:8072/ pankrok 77 i okolice, duzo klasyki tego gatunku. Polecam

Comment

• Krzysiu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.02
            • 14936

Podjęty przez nasze państwo wysiłek, zmierzający do zwiększenia ściągalności podatku od posiadania RTV ...
            Rolą państwa jest taki wysiłek. Chcesz większą emeryturę, zrzuć się na to.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pieczarek
            Odniosłem wrażenie, że uważasz, że pracodawca powinien zapewnić pracownikom możliwość słuchania radia w pracy. ... Nie mam nic przeciwko radiu, ale uważam, że za rozrywkę pracownik powinien sobie sam zapłacić...
            To nie jest wrażenie, a obowiązujące prawo. Pracownicy mają obowiązek płacić abonament za prywatne odbiorniki radiowe, znajdujace się w firmie.

To tyle o sieci analogowej. Radio w internecie skończy się, jak nadawca zapłąci takie same tantiemy, jak nadawca "powietrzny". Dla mnie godny podziwu jest pogląd, że w sieci prawo nie obowiązuje.

Comment

• arcy
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2002.07
              • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek
              Nie mam nic przeciwko radiu, ale uważam, że za rozrywkę pracownik powinien sobie sam zapłacić.
              Również za wodę zużytą do zrobienia herbaty, wykorzystany papier toaletowy itd.

Comment

• arcy
                • 2002.07
                • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
                Dla mnie godny podziwu jest pogląd, że w sieci prawo nie obowiązuje.
                A które prawo? Kraju nadawcy? Odbiorcy? Serwera?

To jest głowny problem z obowiązywaniem prawa w sieci - nie wiadomo, jakie jest to prawo.

Comment

• fteo
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.05
                  • 1139

Również za wodę zużytą do zrobienia herbaty, wykorzystany papier toaletowy itd.
                  Akurat z wodą do parzenia kawy czy herbaty nie jest takie oczywiste.
                  Interpretacja przepisów bhp wyjaśnia, że pracodawca musi zapewnić pracownikom wodę zdatną do picia.
                  Mój pracodawcy na szczęście taką (w butlach na dystrybutorze) zapewnia, ale tylko dlatego, że obcokrajowcy w mojej firmie mają tendencje do picia wody z kranu - jeden już się kiedyś zatruł...
                  http://lotnictwo.net.pl/
                  http://www.flightradar24.com/
                  http://www.airshow.sp.mil.pl/

Comment

• anteks
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2003.08
                    • 10781

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fteo
                    Mój pracodawcy na szczęście taką (w butlach na dystrybutorze) zapewnia, ale tylko dlatego, że obcokrajowcy w mojej firmie mają tendencje do picia wody z kranu - jeden już się kiedyś zatruł...
                    zatrtuł się słynną wrocławianką ?piwo na niej wychodzi a obcokrajowcom szkodzi
                    Last edited by anteks; 2005-05-20, 09:09.
                    Mniej książków więcej piwa

Comment

• anteks
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2003.08
                      • 10781

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
                      zatrtuł się słynną wrocławianką ?piwo na niej wychodzi a obcokrajowcom szkodzi
                      ale mnie sie rymnęło
                      Mniej książków więcej piwa

Comment

• arcy
                        • 2002.07
                        • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fteo
                        Akurat z wodą do parzenia kawy czy herbaty nie jest takie oczywiste.
                        Interpretacja przepisów bhp wyjaśnia, że pracodawca musi zapewnić pracownikom wodę zdatną do picia.
                        O tym wiem. Ale zostaje kwestia ilości tej wody, zwłaszcza w przypadku dystrybutorów, a nie kranówy. Ja pochłaniam jej sporo, ale co mam zrobić, skoro od poznańskiej kranówy robi mi się niedobrze?

Comment

• pieczarek
                          • 2001.06
                          • 5011

...ale co mam zrobić, skoro od poznańskiej kranówy robi mi się niedobrze?
                          Przeprowadź się do Świebodzina. U nas można pić wodę z kranu, jest czysta i smaczna. Było tak od zawsze i pewnie tak zostanie.
                          A wracając do sprawy radia w pracy, to wyraźnie dziwiłem się czemu pracodawca miałby płacić za rozrywkę pracownika w czasie pracy. A jeśli męska część pracowników zażyczy sobie na koszt pracodawcy "okładów z młodych piersi", to on powinien to sfinansować? Potrafię zrozumieć radio dla kierowcy (informacje o korkach, warunkach drogowych), nawet wyobrażam sobie rzecznika prasowego słuchającego miejscowej radiostacji. Ale po co radio księgowemu, kasjerowi, mechanikowi? Chce słuchać - niech sobie zapłaci.

Comment

• arcy
                            • 2002.07
                            • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek
                            Przeprowadź się do Świebodzina. U nas można pić wodę z kranu, jest czysta i smaczna. Było tak od zawsze i pewnie tak zostanie.
                            A wracając do sprawy radia w pracy, to wyraźnie dziwiłem się czemu pracodawca miałby płacić za rozrywkę pracownika w czasie pracy. A jeśli męska część pracowników zażyczy sobie na koszt pracodawcy "okładów z młodych piersi", to on powinien to sfinansować? Potrafię zrozumieć radio dla kierowcy (informacje o korkach, warunkach drogowych), nawet wyobrażam sobie rzecznika prasowego słuchającego miejscowej radiostacji. Ale po co radio księgowemu, kasjerowi, mechanikowi? Chce słuchać - niech sobie zapłaci.
                            Wystarczyłoby wrócić do Gdyni, tam woda z kranu jest lepsza niż mineralna z butelki.

W mojej pracy akurat przydałoby się radio. Ale problem tkwi nie w tym, kto ma za to płacić, ale w tym że pracodawcy często nie zgadzają się na prawatne radia - nawet u osób, które opłacają abonament - choćby dlatego, że mają telewizor w domu.

Doświadczyłem czegoś takiego gdy pracowałem w urzędzie miasta właśnie jako rzecznik. Z "góry" dostaliśmy zakaz słuchania radia.

Comment

• pieczarek
                              • 2001.06
                              • 5011

Arcy, w pełni rozumiem pracodawców. Sprzedałeś się na 8 godzin, więc dostosowujesz się do reguł ustalonych przez płacącego. Jeśli Ci się nie podoba zmieniasz pracę na taką, w której można słuchać radia lub otwierasz własny biznes.

Comment

• ART
                                mAD'MINd
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2001.02
                                • 23956

a co w przypadku gdy słuchający w pracy radia ma większą produktywność od tego pracownika na tym samym stanowisku który radia nie słucha?
                                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Przetwarzanie...
                                X