Trzeci czwartek listopada

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19261

po prostu nie lubię świąt, które są nudne, a BN daje szansę spotkania się przy winie. jasne, że każda okazja jest dobra, ale do każdego święta można dorobić sobie oprawę na własną miarę, ciut wziąść z tradycji ciut dodać własnego. nie lubię przyjmowania wszystkiego bezkrytycznie, ale też nie znoszę ignorancji. ot co.

Comment

• cyborg_marcel
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 3467

ależ ja uwielbiam zblazowany sceptycyzm
      owszem są święta, których nie lubię (nawet dużo), nie wiem, czy nudne, czy nie...
      dla mnie BN kojarzy się z oczekiwaniem już od początku listopada na ten czwartek, umawianie się całą bandą na degustacje wszelakie mające być uwerturą (większość za darmo, co sprzyja ymniejsyeniu yawartođci krwi w alkoholu) do tegorocznego sikacza (bo wienm to chyba ciężko nazwać) - chodziło tylko o to, żeby dotrwać do północy do oficjalnego otwarcia butelek, których zawartości już nie czuliśmy specjalnie po kilku godzinach aktywnego oczekiwania
      oczywiście, później były kolejne zabawy - kto dotrze do domu już poświcie, komu uda się iść na zajęcia/do pracy po nieprzespanej nocy, kto wytrzyma dzień wysiłku umysłowego mając BN i uwertury w żołądku i żyłach
      to był specyficzny klimat i to było w Żabolandii
      Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• cyborg_marcel
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.03
        • 3467

cyborg_marcel napisał(a)
        (większość za darmo, co sprzyja ymniejsyeniu yawartođci krwi w alkoholu) do tegorocznego sikacza (bo wienm to chyba ciężko nazwać)
        z tej pasji myslałam wolniej aniżeli moje macki na klawiaturze...
        "większość za darmo, co sprzyja zmniejszeniu zawartości krwi w alkoholu ... sikacza bo winem to chyba ciężko nazwać"

pozdr.

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• Borysko
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.02
          • 1144

Ja wyszedłszy o 21.15 z roboty, po 13 godzinkach, nie szukałem sklepu z winem. Wróciłem do domu i wyżłopałem PALMa.

Comment

• cyborg_marcel
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.03
            • 3467

to i tak dobrze, ja z herbatką w pseudołóżku już o 20.00 byłam (odpowiadam złośliwcom: sama)
            każdy świętuje, jak może

Comment

• Pepek
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.04
              • 1500

Nie lubię Beaujolais N. i też nie jestem nowoczesnym snobem, zatem poprzestanę na tradycyjnym piwie. Głos na piwko oddany.
              Pepek

Piwo pijesz - dłużej żyjesz !!!

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• Krzysiu
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2001.02
                • 14936

cyborg_marcel napisał(a)
                to i tak dobrze, ja z herbatką w pseudołóżku już o 20.00 byłam (odpowiadam złośliwcom: sama)
                każdy świętuje, jak może
                Bez złosliwości, ale cyborgi zamiast herbatki biorą do łóżka francuza. Klucz, znaczy.

Comment

• Krzysiu
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2001.02
                  • 14936

Smutne beaujolais nouveau

Na zamknięcie tematu - cytat z Rzepy (strona B2)

W smutnych nastrojach z powodu spadku kursu dolara i eksportu zaczęto we Francji i na świecie sprzedaż tegorocznego młodego wina Beaujolais Nouveau. W reakcji na światowy kryzys w sektorze wina i dla zachowania pozycji rynkowej 3600 producentów z Beaujolais poprawiło jakość trunku, w tym roku o aromacie malin i porzeczek. Liczą na sprzedaż ok. 420 tys. hl, czyli 56 mln butelek. Jego cena zmalała do 140 E/hl, rok temu wynosiła 200 E/hl z powodu suszy.
                  Największym rynkiem na świecie na to wino jest jest od 2001 r. Japonia: w tym roku 850 tys. skrzynek (10,2 mln butelek).

I na to konto spożywam sobie własne Mild Ale.

Comment

• cyborg_marcel
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.03
                    • 3467

Krzysiu napisał(a)
                    Bez złosliwości, ale cyborgi zamiast herbatki biorą do łóżka francuza. Klucz, znaczy.
                    hłe hłe hłe różne rzeczy zdarzało mi się mieć w łóżku (misia, książkę, termofor, słodycze... faceta), ale narzędzi żadnych jeszcze nie próbowałam... ja dokonuję serwisu automatycznie

a w święto BN moje wrzody się odezwały, więc tylko herbata i książka się nadawały, aczkolwiek nie powiem, jakiś ciepły facet mógł by ostatecznie się przydać, ale klucz francuski???

Comment

• Krzysiu
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2001.02
                      • 14936

Ale na co cyborgowi facet? Chyba tylko, żeby go wypolerował.

A ciepłych facetów jst pod dostatkiem. Zobacz, ilu gości produkuje się w temacie "cyborg marcel w Warszawie ..."

Comment

• cyborg_marcel
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.03
                        • 3467

ciepły facet do rozgrzania łóżka cobym do zimnej pościeli nie musiała wchodzić, bo zostać i tak by nie mógł = za mało miejsca w norze...
                        a jeszcze jakbym butelkę Beaujolais wtedy ze sobą miała, to już w ogóle by się żaden śmiałek nie zmieścił
                        poza tym takich desperatów mało na świecie jest, a z forumowiczami łączą mnie wyłącznie stosunki piwne

Comment

• Misiekk
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2001.05
                          • 913

cyborg_marcel napisał(a)
                          ciepły facet do rozgrzania łóżka cobym do zimnej pościeli nie musiała wchodzić, bo zostać i tak by nie mógł = za mało miejsca w norze...
                          Nie prościej jest zaopatrzyć się w termofor lub elektryczny kocyk.

P.S. Ja pozostaje przy piwie ...
                          Piwo to jest życia blues, daje miłość oraz luz. :)

Comment

• cyborg_marcel
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.03
                            • 3467

Misiekk, bo cię wielbić przestanę - napisałam wyżej, że termofor tyż miewam w swym barłogu, ale to nie to samo szczegóły anatomiczne na PW
                            ja większość swoje czasu pozapracowniczego spędzam właśnie z piwem (poza takimi dniami jak ostatni BN)

Comment

• Krzysiu
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.02
                              • 14936

To może termofor w kształcie faceta?

Comment

• arcy
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2002.07
                                • 7538

Byle nie facet w kształcie termoforu