Chłopaki z sekcji górnośląskiej! Postarajcie się proszę jakoś "wymusić" w końcu zeznanie dotyczące producenta tegoż portera. Przecież zbliża się plebiscyt na piwo'2004, w którym podobno portery będą miały swoja własna kategorię i zapewne znajdą się chętni do głosowania na Tajemniczego Portera.
Problem Portera w Chorzowskim Euro Pubie
Collapse
X
-
-
KEG był z nalepkami Boss'a.Więc raczej na pewno jest to Witnica.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
FCJP
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot(...)raczej na pewno(...)
Przez ostatnie lata nikt nie widział innego portera w beczkach. Wszystkie inne browary nie przyznają się do oferty beczkowego portera. Sprawa jest bardziej niż oczywista - BOSS.
A o co mi chodzi naprawdę - kto mi go zatankuje i dostarczy na krakowska giełdę?Dick Laurent is dead.Comment
Related Topics
Collapse
-
Hm, miałem zamiar dokładnie opisać to piwo, ale po degustacji przeszła mi na to ochota, Ale żeby nie poprzestać na stwierdzeniu, że piwo jest "takie sobie", dwa słowa o nim. W zapachu, jeśli wziąć pod uwagę deklarowany styl, nędza. Raczej przypomina jakiegoś milk stouta niż...
-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Special bitter z podserii sentymentalnej "Back in style" czyli powrotów do zapomnianych i niemodnych stylów.
5% alk, East Kent Golding
Miedziane. Ciut siarki na początek, słodowość w nosie, w ustach też sporo goryczki. Słodowość fajna lekko podpalane, miękkie...-
-
-
Na pewno Lipawa ( bo tak brzmi polska nazwa tego miasta) zasługuje na nieco więcej niż pospieszne przemykanie z parasolem w ręce przez uliczki, jak to miało miejsce w moim przypadku. Niestety trafiłem na mały armagedon pogodowy i musiałem bardzo zawęzić tamtejsze peregrynacje. Z drugiej strony...3 Photos
-
Channel: Łotwa
-
-
Porter Bałtycki,
21% ekstr.
7,7% alk.
Aromat - suszone śliwki, karmel, potem pumpernikiel, trochę nut palonych
Piana - wysoka, zwarta, beżowa, trwała, długi drobny kożuszek z wyraźniejszą koronką
Barwa - właściwie czarna, pod światło bardzo ciemny rubin...-
2025-01-10, 03:40 -
-
Dla prawdziwych koneserów portera przygotowano ekskluzywną ofertę na pełne i niezwykłe celebrowanie tego dnia. Między innymi 4-daniowy obiad z degustacją Porterów leżakowanych w beczkach z różnych zakątków świata.oraz zwiedzanie browaru z degustacją piwa prosto z tanku. Koszt 400zł od osoby
-
Channel: Biesiady piwne, koncerty i inne
2025-01-03, 17:23 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment