Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
Adam Małysz 2004/2005
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotMasz jakieś dowody,że tak jest w rzeczywistości?
Bo jak nie to walnij se w łeb i nie próbuj obrażać innych.
P.S.
ART wybacz5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Cytat z to&owo:
"Obecny sezon przyniósł istotną zmianę w przepisach dotyczących uznawania rekordów skoczni. Do zmiany tej przyczynił się austriacki skoczek Martin Koch.
W czasie grudniowych zawodów Pucharu Kontynentalnego w Harrachovie wykorzystał on bardzo wysoki rozbieg i sprzyjający wiatr i osiągnął odległość 151 m.
Pobił o 5,5 m rekord ustanowiony tydzień wcześniej przez Janne Ahonena. Fin skakał jednak w innych warunkach (krótszy rozbieg).
W tej sytuacji władze FIS postanowiły sprecyzować, kiedy rekord zostaje uznany za oficjalny. Stanie się tak, gdy zostanie ustanowiony podczas ważnej rundy kwalifikacyjnej lub serii konkursowej Pucharu Świata, mistrzostw świata lub igrzysk olimpijskich.
W grę nie wchodzą więc zawody niższej rangi. Rekord nie będzie jednak uznany, gdy zawodnik skoczy z wyższej belki niż pozostali.
Trochę inne zasady obowiązują w lotach, gdzie rekord można zaliczyć nawet wówczas, gdy zostanie on ustanowiony w czasie oficjalnego treningu.
Wspomniane zmiany dotyczą także wyników osiągniętych we wcześniejszych konkursach.
W efekcie rekordzistą skoczni w Harrachovie pozostał więc Janne Ahonen, a osiągnięcie Martina Kocha nie było brane pod uwagę."
P.S.
Ten artykuł mógłby być w prasówce, ale tutaj lepiej pasuje.5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Małysz 2 razy wygrał w Zakopanem, świetne to były konkursy, także za sprawą kibiców. Adam jest już drugi w generalce, ale chyba nie dogoni Ahonena, szczególnie, że nie jedzie na konkursy do Japoni. Najważniejsze są teraz mistrzostwa świata. Będzie dobrze, zdrowie AdasiaBIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LatarnikTo nie jest Sąd, tylko forum gdzie można zamieszczać swoje spostrzeżenia na każdy temat. A co do poziomu Twoich wypowiedzi, to uważam, że są na bardzo niskim, rzekłbym podziemnym poziomie.
P.S.
ART wybacz
Jestem pewien,że jeżeli ktoś próbował ustawić Puchar Świata pod Małysza to nie odezwałbyś się a ni słowem.
Twoja odpowiedź o podziemnym poziomie stała bardzo wysoko.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Adam w dzisiejszym konkursie ,był jakiś spięty i stąd 9 miejsce(eliminacje,to jednak nie konkurs).Kamil Stoch sprawił naprawdę wielką niespodziankę,oby tak dalej.Jeszcze,żeby Rutkowski ustabilizował formę...
Dwóch Polaków w pierwszej dziesiątce Nieamowite.Brawa dla chłopaków
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Mogło tak być z 5 lat temu - Małysza wyprzedzali Kruczek, Skupień czy Mateja. Tyle, że w czwartej dziesiątce...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika granat862No cóż nasz Adam się już wypalił.Jego czasy się już skończyły.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maleństwoCzytając to poczułam się jak na forum na Onecie. Każdy ma wzloty i upadki. Ja bym się cieszyła, żeby był chociaż jeden taki polski skoczek, który dorósłby Małyszowi do pięt. Ale chyba się taki jeszcze nie urodził.Szklanka wody nie jednemu człowiekowi juz zaszkodziła, natomiast szklanka Pilznera nigdy."
Comment
-
Comment