Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek
Dzisiaj, o godzinie 13.30, zostałem aktywnym członkiem Ruchu Świadomego Dziadostwa.
Urodziła się w Hiszpanii moja wnuczka Maria. Piękna i zdrowa. Matka Maria, ojciec Józef, to i poród 24 grudnia.
Wpisujcie miasta, które cieszą się razem ze mną!
Pieczarku gratuluję i cieszę się, że to nie chłopiec.
Razem z Tobą cieszyła się krajowa "siódemka" na odcinku Warszawa-Gdańsk oraz "szóstka" Gdańsk-Gdynia. I to w obie strony.
Ostatnia zmiana dokonana przez arcy; 2008-12-28, 21:48.
Pieczarze, gratulacje dla Ciebie, Ireny i szczęśliwych Rodziców. Ale tu jakiś błąd się pojawił, przecież syn miał być Rozumiem, że teraz nowa Maria będzie znowu musiała szukać Józefa - a łatwo nie będzie
Cieszę się, że cieszycie się razem ze mną. Kurde, nie myślałem, że dziadostwo jest takie fajne.
Co do ewentualnych konsekwencji tego, że matce Marii i ojcu Józefowi mógł się 24 grudnia urodzić chłopak, to muszę Was uspokoić. Nawet gdyby dziecko miało dostać imię, które macie na myśli, to w Hiszpanii nie byłaby to sensacja. Ale w licznej i szeroko rozgałęzionej rodzinie Józefa panuje od wielu pokoleń (co najmniej od XVIII wieku) piękna tradycja: pierwszy syn najstarszego syna ma imię dziadka. Józef jest najstarszym synem swojego ojca (jednym z czterech). Jego ojciec też był najstarszym synem. Więc Józef jest Józefem właśnie po dziadku, a syn Józefa byłby bezdyskusyjnie Michałem. Jeśli kiedyś urodzi im się jeszcze chłopak, to właśnie Michał.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek
Co do ewentualnych konsekwencji tego, że matce Marii i ojcu Józefowi mógł się 24 grudnia urodzić chłopak, to muszę Was uspokoić. Nawet gdyby dziecko miało dostać imię, które macie na myśli, to w Hiszpanii nie byłaby to sensacja.
Och, Ty Pieczarku erudyto!
O tym imieniu w Hiszpanii, to my (w każdym razie mówię za siebie) wiemy. Fascynuje mnie sam fakt, co by było gdyby?...zwłaszcza przy tylu zbiegach okoliczności. Toż to wszystko mogłoby się zdarzyć. Hi.
Tak, czy siak - Cud Narodzin.
Kiedy Ją zobaczysz na żywo?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika garfunkel
...Fascynuje mnie sam fakt, co by było gdyby?...
Gdyby był to chłopak, to na pewno Michał. Po dziadku, tak, jak to mają w rodzinie ułożone od kilkuset lat. I żadne zbiegi okoliczności tego by nie zmieniły.
Och, Ty Pieczarku erudyto!
O tym imieniu w Hiszpanii, to my (w każdym razie mówię za siebie) wiemy. Fascynuje mnie sam fakt, co by było gdyby?...zwłaszcza przy tylu zbiegach okoliczności. Toż to wszystko mogłoby się zdarzyć. Hi.
Tak, czy siak - Cud Narodzin.
Kiedy Ją zobaczysz na żywo?
"Cud narodzin, cud narodzin
przyszła matka we krwi brodzi
jucha leje się po nogach
a Ty rodzisz się w odchodach"
Taka sympatyczna zwrotka troche pasuje do tematu
Najlepszego Dziadu Pieczarku
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Po niezbyt udanej wizycie w Kulcie, udałem się w inną część kijowskich blokowisk, ale w przyjemniejszej okolicy.
Przed lokalem jest jeziorko i park który w sobotni gorący wieczór zapełnił się licznymi bywalcami.
Budki z fast-foodami miały swoje żniwa a w ich okolicy jakaś...
Witam! Trochę zacząłem od nie tej strony i nie ogarniam kilku spraw na które nie potrafię znaleźć odpowiedzi poprzez wyszukiwarkę. Mam za sobą można tak powiedzieć drugie piwo w tym roku jak i w swoim życiu. Pierwsze to było po prostu nastawienie Brewkitu (Stout) na fermentację w okolicach...
Do tej pory nie było wątku, a tu już na mignęła druga warka.
Imperial Porter 9zł 0,33, 4 sztuki na Żabkę w składzie łuska kakao, chipsy dębowe-ale nie zdominowały, aframon=rajskie ziarna, przyzwoite parametry 26 i 10,5
Witam serdecznie. Szukam informacji o Zakładzie Remontowo-Montażowym Przemysłu Piwowarskiego Brzesko-Okocim ul. Browarna - ponieważ pracowałem tam w latach 1982-1984 i potrzebne mi do kapitału początkowego. Z góry bardzo serdecznie dziękuję za okazałą pomoc. Będę dozgonnie wdzięczny za...
Na Słowacji browarów restauracyjnych nie przybywa w takim tempie jak w sąsiednich Czechach, dlatego każdy nowy obiekt tego typu na piwnej mapie cieszy.
W zeszłym roku na zachodzie kraju, w niewielkim miasteczku Skalica przy granicy z Czeską Republiką swoje podwoje otworzył browar Špicer....
Comment