Dzisiaj, o godzinie 13.30, zostałem aktywnym członkiem Ruchu Świadomego Dziadostwa.
Urodziła się w Hiszpanii moja wnuczka Maria. Piękna i zdrowa. Matka Maria, ojciec Józef, to i poród 24 grudnia.
Wpisujcie miasta, które cieszą się razem ze mną!
Pieczarku gratuluję i cieszę się, że to nie chłopiec.
Razem z Tobą cieszyła się krajowa "siódemka" na odcinku Warszawa-Gdańsk oraz "szóstka" Gdańsk-Gdynia. I to w obie strony.
Ostatnia zmiana dokonana przez arcy; 2008-12-28, 21:48.
Pieczarze, gratulacje dla Ciebie, Ireny i szczęśliwych Rodziców. Ale tu jakiś błąd się pojawił, przecież syn miał być Rozumiem, że teraz nowa Maria będzie znowu musiała szukać Józefa - a łatwo nie będzie
Cieszę się, że cieszycie się razem ze mną. Kurde, nie myślałem, że dziadostwo jest takie fajne.
Co do ewentualnych konsekwencji tego, że matce Marii i ojcu Józefowi mógł się 24 grudnia urodzić chłopak, to muszę Was uspokoić. Nawet gdyby dziecko miało dostać imię, które macie na myśli, to w Hiszpanii nie byłaby to sensacja. Ale w licznej i szeroko rozgałęzionej rodzinie Józefa panuje od wielu pokoleń (co najmniej od XVIII wieku) piękna tradycja: pierwszy syn najstarszego syna ma imię dziadka. Józef jest najstarszym synem swojego ojca (jednym z czterech). Jego ojciec też był najstarszym synem. Więc Józef jest Józefem właśnie po dziadku, a syn Józefa byłby bezdyskusyjnie Michałem. Jeśli kiedyś urodzi im się jeszcze chłopak, to właśnie Michał.
Co do ewentualnych konsekwencji tego, że matce Marii i ojcu Józefowi mógł się 24 grudnia urodzić chłopak, to muszę Was uspokoić. Nawet gdyby dziecko miało dostać imię, które macie na myśli, to w Hiszpanii nie byłaby to sensacja.
Och, Ty Pieczarku erudyto!
O tym imieniu w Hiszpanii, to my (w każdym razie mówię za siebie) wiemy. Fascynuje mnie sam fakt, co by było gdyby?...zwłaszcza przy tylu zbiegach okoliczności. Toż to wszystko mogłoby się zdarzyć. Hi.
Tak, czy siak - Cud Narodzin.
Kiedy Ją zobaczysz na żywo?
Gdyby był to chłopak, to na pewno Michał. Po dziadku, tak, jak to mają w rodzinie ułożone od kilkuset lat. I żadne zbiegi okoliczności tego by nie zmieniły.
Och, Ty Pieczarku erudyto!
O tym imieniu w Hiszpanii, to my (w każdym razie mówię za siebie) wiemy. Fascynuje mnie sam fakt, co by było gdyby?...zwłaszcza przy tylu zbiegach okoliczności. Toż to wszystko mogłoby się zdarzyć. Hi.
Tak, czy siak - Cud Narodzin.
Kiedy Ją zobaczysz na żywo?
"Cud narodzin, cud narodzin
przyszła matka we krwi brodzi
jucha leje się po nogach
a Ty rodzisz się w odchodach"
Taka sympatyczna zwrotka troche pasuje do tematu
Najlepszego Dziadu Pieczarku
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment