Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
Kto Wam się śnił?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika monneA czym ja się w Twoim śnie zajmowałam???Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcelByłaś jednym z prowodyrów zabawy, ale nie tańczyłaś Tylko biegałaś i ciągle coś załatwiałaś.
Comment
-
-
Zatem tak :śniło mi sie jakieś nowe polskie piwo. W nazwie miało , że jest wodniste i było wodniste , rozcieńczone baardzooo. Cienkusz i już. Śniło mi się pewnie, bo wczoraj podczas literackich poszukiwań trafiłam u Juliana Krzyzanowskiego na wyjaśnienie przysłowia :kto śpi, nie grzeszy. Nie przypuszczałabym, że tu o piwo (i inne trunki idzie), a jednak. Krzyżanowski podaje, że przysłowie funkcjonuje dziś jako ułamek starego sofizmatu, popularnego ponoć wśród młodzieży gimnazjów małopolskich jeszcze w początkach XX wieku. A całość miała brzmieć następująco:"Kto pije, ten śpi; kto śpi, ten nie grzeszy; kto nie grzeszy, święty jest. A zatem : kto pije, święty jest".
Święte forum.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika garfunkel..."Kto pije, ten śpi; kto śpi, ten nie grzeszy; kto nie grzeszy, święty jest. A zatem : kto pije, święty jest".
Święte forum.Piwo jest prawdopodobnie jedną z najlepszych rzeczy, jakie pojawiły się na ziemi - oprócz mnie, tak... to dwa z największych objawień na powierzchni ziemi. Więc... pasujemy do siebie.
Comment
-
-
pierwszy raz będąc na Forum ...
1. Pijemy piwko z adamem16, Aldachem i ... chyba kiszot tam jeszcze był, gdzieś w Chorzowie lub w Bytomiu, później jedziemy do Zabrza a tam Browar w ruinie ( coś w rodzaju Warszawy po Powstaniu ) ... ja zbieram stare etykiety i wafle a oni się śmieją ?
tłumacze to tym, że dużo ostatnio wypijam " Śląskiego " !?
2. Bawimy się w Cieszynie i Ostrawie, jedziemy na kulig do Wisły ... a tu Malysz przyjmuje nas w Ołomuncu i każdemu stawia po piwie !
nie wiem jak to tłumaczyć ?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK21. Pijemy piwko z adamem16, Aldachem i ... chyba kiszot tam jeszcze był, gdzieś w Chorzowie lub w Bytomiu, później jedziemy do Zabrza a tam Browar w ruinie ( coś w rodzaju Warszawy po Powstaniu ) ... ja zbieram stare etykiety i wafle a oni się śmieją ?
tłumacze to tym, że dużo ostatnio wypijam " Śląskiego " !?
2. Bawimy się w Cieszynie i Ostrawie, jedziemy na kulig do Wisły ... a tu Malysz przyjmuje nas w Ołomuncu i każdemu stawia po piwie !
Mnie się śniło,że wróciło Polarne,co mnie bardzo uszczęśliwiło i ,że spotkałem JAcksona,który to nalał mi do szklanki piwo i miałem powiedzieć co to jest.Wziąłem łyka i moja ocena była nad wyraz krytyczna.Pokazał mi wtedy co wypiłem.Na etykiecie stało jak byk -Lech Strong Żurawinowy Butelka była zielona 0.65l
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika garfunkelZatem tak :śniło mi sie jakieś nowe polskie piwo. W nazwie miało , że jest wodniste i było wodniste , rozcieńczone baardzooo. Cienkusz i już. Śniło mi się pewnie, bo wczoraj podczas literackich poszukiwań trafiłam u Juliana Krzyzanowskiego na wyjaśnienie przysłowia :kto śpi, nie grzeszy. Nie przypuszczałabym, że tu o piwo (i inne trunki idzie), a jednak. Krzyżanowski podaje, że przysłowie funkcjonuje dziś jako ułamek starego sofizmatu, popularnego ponoć wśród młodzieży gimnazjów małopolskich jeszcze w początkach XX wieku. A całość miała brzmieć następująco:"Kto pije, ten śpi; kto śpi, ten nie grzeszy; kto nie grzeszy, święty jest. A zatem : kto pije, święty jest".
Święte forum.
"Śpiąc nie grzeszymy,
więc miła osobo,
nie będzie grzechu
gdy prześpie się z Tobą".
Ale wersja z piciem tyż fajna.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PogoniarzNa etykiecie stało jak byk -Lech Strong Żurawinowy Butelka była zielona 0.65lbrowerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
Jest to wycinek dłuższego snu.
Rzecz działa się w jakimś internacie bądź ośrodku młodzieżowym (wieloosobowa sala z piętrowymi łóżkami). No i w tejże sali Fteo, która razem z jakimś odzianym w skórzany kubraczek, przyozdobiony w odwrócone krzyże, odprawia sobie czarną mszę. Żeby nie było, był tam też JAckson, który zapytany przeze mnie "o co chodzi?", odparł że to normalka i przyglądał się dalej (nie uczestniczył)
Szok w trampkach
W tych samych salach odbywała się pozostała część historii i chyba byli też tam inni forumowicze. Niestety więcej nie pamiętam.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonAle masz koszmary
Pewnie wersja 'palona' poprawiłaby nieco ten napitek
Normalnie faktycznie miałem koszmara,no jak nie jak tak
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoyJest to wycinek dłuższego snu.
Rzecz działa się w jakimś internacie bądź ośrodku młodzieżowym (wieloosobowa sala z piętrowymi łóżkami). No i w tejże sali Fteo, która razem z jakimś odzianym w skórzany kubraczek, przyozdobiony w odwrócone krzyże, odprawia sobie czarną mszę. Żeby nie było, był tam też JAckson, który zapytany przeze mnie "o co chodzi?", odparł że to normalka i przyglądał się dalej (nie uczestniczył)
Szok w trampkach
W tych samych salach odbywała się pozostała część historii i chyba byli też tam inni forumowicze. Niestety więcej nie pamiętam.MM961
4:-)
Comment
-
-
Dzisiaj miałam wyjątkowo męczący sen.Biegałam, uciekałąm, kyłam sie po lasach...Aż trafiłam do jednego z forumowizów. Za chińskiego bożka nie wiem do kogo, nie znam, nie kojażę...Przyznał się, że jest z forum i usiedliśmy wypić herbatę...Znak szczególny forumowicza: żona Morela..Tak miała kobieta na imię...Wolałabym juz się tak nie męczyć podczas snu..I to bieganie, i ta Morela.Młode koty mają adhd, niestety.
Aksjomat Cole'a - suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności rośnie.
Dysleksja i żyrafy nie istnieją.
Jaszczomb jaszczombowi pudla nie wydudla.
Comment
-
Comment