No jeszcze nie, ale mam pod ręką laboratorium, w którym dokonałem kilku istotnych przeróbek, zwłaszcza w konstrukcji jednego z młynków do mielenia proszków.
KONIEC BROWARÓW WARSZAWSKICH.PONAD 150 LAT TRADYCJI DIABLI WZIĘLI
witkowskiartur napisał(a) No jeszcze nie, ale mam pod ręką laboratorium, w którym dokonałem kilku istotnych przeróbek, zwłaszcza w konstrukcji jednego z młynków do mielenia proszków.
oo to jeszcze długa droga przed Tobą. Dla zrób-to-sam-ortodoksów te półśrodki jednak nie są do zaakceptowania
e-prezes napisał(a) jeszcze chwila i obok piekarni, masarni... browaru rzecz jasna, będziemy mieć tutaj pracownię krawiecką, fliziarzy i prestidigitatorów
e-prezes napisał(a) jeszcze chwila i obok piekarni, masarni... browaru rzecz jasna, będziemy mieć tutaj pracownię krawiecką, fliziarzy i prestidigitatorów
Krzysiu napisał(a) Domowe gorzelnictwo jest cały czas nielegalne.
A myślisz że po co ta roześmiana morda przy moim poście była?
A żeby pozostać w temacie - pamiętam że gdy miałem jakieś 10-12 lat i jadłem wtedy mięso, moja mama zapeklowała przepyszną szynkę z dzika. Szczegółów nie podam, ale wiem że też podlegała przez jakiś czas kruszeniu.
Nie rozmydlajmy, proszę jakże ciekawego wątku.
ART, dałoby się przenieść dywagacje odbiegające od głównego, do wątku z "komentarzami przy kulinariach" ?
Karlštejn to jeden z najbardziej znanych i odwiedzanych przez turystów zamków w Czechach. Podążają oni ku niemu w górę wzdłuż Budňanského potoku jedyną główną ulicą miasteczka pełną knajpek, restauracji i sklepików z pamiątkami. W jednym z nich w połowie 2020 roku oficjalnie zaczął...
Panský pivovar Týn nad Bečvou wbrew nazwie znajduje się w miejscowości Lipník nad Bečvou i obecnie zajmuje część budynku dawnego przedszkola, gdzie oprócz niego działają ZUŠ i Charita Hranice. W przyszłości właściciele chcieliby zbudować browar w sąsiednim Týnie nad Bečvou, który w...
Dokładnie w lutym tego roku w małej mieścinie Náměšť na Hané oficjalnie wystartował drugi browar . Oba browary oddalone są od siebie o jakieś 500 metrów. Nowo otwarty Náměšťský pivovar znajduje się tuż za kościołem w prywatnym domu właścicieli. W sobotę lokal otwierano od godziny...
Sześć kilometrów od Znojma, tuż przy austriackiej granicy położone jest słynne przede wszystkim z winiarstwa małe miasteczko Satov.
Czas tutaj biegnie powoli, tak powoli jak rośnie winorośl, a właśnie większość mieszkańców zajmuje się ich uprawą, więc niespiesznie czekają...
Paskov to niewielkie miasteczko leżące w kraju morawsko-śląskim pomiędzy miastami Ostrava i Frýdek-Místek. Ponieważ wiedzieliśmy, że wkrótce tam ma ruszyć nowy browarek na drugi dzień po piwnym święcie we Frydku postanowiliśmy udać się do Paskova na rekonesans. Piękna, słoneczna...
Comment