Narty a picie piwa.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

Kruca bomba, panie, jacy wszyscy porządni! to ja zaburzę ten porządek: wprawdzie, niestety, od 2 lat nie byłam na nartach z różnych względów, ale jak już jeżdże, to obowiązkowo spożywam wszystko, co na stoku podają: wino grzane, piwo grzane i nie grzane, grog. Jak tylko mam przystanek, to piję. Nie zdarzyło mi się, żebym się zawiała: jednak wysiłek związany z nartkowaniem wpływa na bardzo szybkie parowanie alkoholu z organizmu.

Co do spotkania narciarskiego: mam nadzieję, że w przyszłosci zorganizujemy sobie jakiś Zimowy Zlot browar.biz - nie tylko dla narciarzy, w końcu reszta towarzystwa spokojnie da radę się zabawić (choćby na dyskotece klas I-III) nie jeżdżąc na nich
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• ZIOMEK2
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2004.09
      • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
      Kruca bomba, panie, jacy wszyscy porządni! to ja zaburzę ten porządek: wprawdzie, niestety, od 2 lat nie byłam na nartach z różnych względów, ale jak już jeżdże, to obowiązkowo spożywam wszystko, co na stoku podają: wino grzane, piwo grzane i nie grzane, grog. Jak tylko mam przystanek, to piję. Nie zdarzyło mi się, żebym się zawiała: jednak wysiłek związany z nartkowaniem wpływa na bardzo szybkie parowanie alkoholu z organizmu.

...ale ostro jeżdzisz !?
      Parowanie i dobra przemiana materii - to najważniejsze - tak trzymać ( ja mam problem z materią ).
      Dwa lata bez nart i piwa na nartach - to koszmar !
      Możesz przecież przerwać ten smutny czas ? ( Wisła 25 -27 luty ),
      a przy odrobinie szczęścia zostać nawet żoną Harnasia - " zwycięzcy zawodów ".

Co do spotkania narciarskiego: mam nadzieję, że w przyszłosci zorganizujemy sobie jakiś Zimowy Zlot browar.biz - nie tylko dla narciarzy, w końcu reszta towarzystwa spokojnie da radę się zabawić (choćby na dyskotece klas I-III) nie jeżdżąc na nich
      ...przecież jest propozycja.
      Tylko ta dyskoteka nie pasuje, ale jeśli ktoś zechce to może być nawet na basenie.

Comment

• ZIOMEK2
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2004.09
        • 2523

Uwaga do ostatniego postu.

Blok środkowy w cytacie od słów " ...ale ostro jeżdzisz !?" do słów " zwycięzcy zawodów " jest mojego autorstwa - przepraszam.

ZIOMEK2

Comment

• bury_wilk
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.01
          • 2655

A ja w tym roku sobie nie pojeżdżę Fundusz reprezentacyjny jest wypłukany ... i piw ze Słowacji sobie nie przywiozę...
          Lubię kiedy się zieleni
          Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• Marusia
            🍼🍼
            • 2001.02
            • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2
            ...przecież jest propozycja.
            Propozycja to nie wszystko. Trzeba zorganizować na to czas, zatem takie wypady muszą być planowane z dużym wyprzedzeniem, najlepiej rocznym Mówię z doświadczenia

www.wrowar.com.pl

Comment

• ZIOMEK2
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2004.09
              • 2523

Trzeba zorganizować na to czas, zatem takie wypady muszą być planowane z dużym wyprzedzeniem, najlepiej rocznym

Dla mnie jest to egzotyczne podejście do sprawy ( wyjazd krajowy - dwie noce ! )
              i przez blisko rok czasu można umrzeć z nudów - trzeba to zmienić !?

Więc już zbieram chętnych w Karkonosze ( marzec 2006 ) - " first minutes " za jedyne 199 zł + VAT !

Szybka propozycja odległa w czasie więc czekam na powolną odpowiedż - ilu jest chętnych ?

Comment

• arcy
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2002.07
                • 7538

Dla mnie jest to egzotyczne podejście do sprawy ( wyjazd krajowy - dwie noce ! )

Pomyśl o ludziach np. z Trójmiasta, dla których te dwie noce to dodatkowe dwa dni w podróży - czyli konieczność wzięcia urlopu i znacznie większe nakłady niż dla osób z południowej Polski.

Comment

• ZIOMEK2
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2004.09
                  • 2523

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
                  Pomyśl o ludziach np. z Trójmiasta, dla których te dwie noce to dodatkowe dwa dni w podróży - czyli konieczność wzięcia urlopu i znacznie większe nakłady niż dla osób z południowej Polski.
                  Tak, wziąłem to pod uwagę i zaprogramowałem wyjazd z Katowic o godz. 10.00

Zawsze myślę o grupie...nie jestem egoistą !

Comment

• Marusia
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

i przez blisko rok czasu można umrzeć z nudów - trzeba to zmienić !?
                    Ziomku, doceniam Twój entuzjazm, ale tak jak napisałam - piszę z doswiadczenia. Od początku istnienia Forum maczam palce w większości Zlotów, Zlocików i Mini Zlotów, zatem wierz mi, wiem, co mówię
                    Każdy z nas ma swoje zycie i plany, trzeba to uwzględnić i dac ludziom czas na dogranie się.

www.wrowar.com.pl

Comment

• ZIOMEK2
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2004.09
                      • 2523

Ziomku, doceniam Twój entuzjazm, ale tak jak napisałam - piszę z doswiadczenia. Od początku istnienia Forum maczam palce w większości Zlotów, Zlocików i Mini Zlotów, zatem wierz mi, wiem, co mówię
                      Każdy z nas ma swoje zycie i plany, trzeba to uwzględnić i dac ludziom czas na dogranie się.
                      ...ja też mam - to rzecz oczywista.
                      Ja też mam doświadczenia ale w innym środowisku - widocznie nasza " grupa piwna " jest specyficzna !?
                      Rok czasu to gruba przesada !
                      Dwa, trzy miesiące to jeszcze rozumiem ( sygnalizowałem w grudniu i styczniu ).

Najlepiej to wziąć narty i napić się piwa, a przy okazji " dograć się "...

Comment

• Marusia
                        🍼🍼
                        • 2001.02
                        • 20221

...ja też mam - to rzecz oczywista.
                        Ja też mam doświadczenia ale w innym środowisku - widocznie nasza " grupa piwna " jest specyficzna !?
                        Rok czasu to gruba przesada !
                        Dwa, trzy miesiące to jeszcze rozumiem ( sygnalizowałem w grudniu i styczniu ).

Najlepiej to wziąć narty i napić się piwa, a przy okazji " dograć się "...
                        Ziomku, skoro sam widzisz, że Ci te zwoływania nie wychodzą, to chyba coś ma się na rzeczy Ta dyskusja jest nieco jałowa.

www.wrowar.com.pl

Comment

• arcy
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2002.07
                          • 7538

Tak, wziąłem to pod uwagę i zaprogramowałem wyjazd z Katowic o godz. 10.00

Zawsze myślę o grupie...nie jestem egoistą !
                          Nie zarzucam Ci w żadnym wypadku egoizmu. Mam natomiast za sobą ponad dwa lata częstego jeżdżenia na Śląsk i wiem, ile czasu to pochłania. Taki dwudniowy wypad (sobota, niedziela) oznaczałby konieczność urlopu w poniedziałek, a być może także w piątek. No i koszt podróży zbliżony do kosztu pobytu.

Comment

• mikołajj
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2005.01
                            • 106

Widzę że, jestem heretykiem i tylko ja przyznam się do snowboardu. W każdym razie z doświadczenia wiem że nawet jedna mała lufka śliwowicy lub 1/2 litra piwa bardzo utrudnia jazde. Nauczył mnie tego ból po upadkach

Comment

• ZIOMEK2
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2004.09
                              • 2523

Ziomku, skoro sam widzisz, że Ci te zwoływania nie wychodzą, to chyba coś ma się na rzeczy Ta dyskusja jest nieco jałowa.
                              Przy ogólnej Waszej bierności trudno o pozytywny wynik, ale może za rok ?
                              Dyskusji żadnej nie widzę ale dużo się dowiedziałem, a może dowiem się jeszcze więcej...
                              Jałowość jest na innych stronach, aż się rozchorowałem...

Comment

• Marusia
                                🍼🍼
                                • 2001.02
                                • 20221

[QUOTE=ZIOMEK2]Przy ogólnej Waszej bierności trudno o pozytywny wynik, ale może za rok ?
                                QUOTE]

Hm, a to ciekawe, co masz na myśli? Poczytaj sobie tematy o zlotach i spotkaniach, a nie gadaj głupoty o jakiejś bierności. To, że na Twoje hasło nie zwala się pół forum na narty, to może jest np. kwestia, że mało Cię ludzi zna i nie wie, czy chce z Tobą gdzies jechać? Zastanów się, Ziomku, naprawdę, nad lepszym doborem słów.

www.wrowar.com.pl

Comment

Przetwarzanie...
                                X