Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2
Narty a picie piwa.
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumUważam, że zaproponowałeś fajną imprezę ale przeczytaj też moje kłopoty z organizacją wyjazdu (mini zlot dla twardzieli) .
A to moja ostatnia wypowiedź w tym temacie (aczkolwiek, jako moderator, będę go oczywiście monitorować) - Ziomku, zorganizować da się wszystko, jeśli nie przyjeżdżają ludzie na Twoje nawoływania, to jest to TWÓj błąd w koncepcji - co usilnie, acz na próżno staramy Ci się uświadamiać - a nie lenistwo, bierność, brak mobilności, czy cokolwiek będziesz sobie chciał powiedzieć na temat forumowiczów.
Powiem prosto z mostu - nie mądrzyj się tak, pomądrzysz się, jak przyjedzie na Twoje hasło ze 20 osób. Sam program nie wystarczy, żeby skusić ludzi. Wręcz przeciwnie, czasem brak dokładnego programu jest lepszy - mniej zobowiązujący. Wkurza mnie, że się tu niektórzy zaczynają tłumaczyć na Twoje dość aroganckie przytyki (tak je odbieram - nie tłumacz się, że miałeś co innego na myśli - widocznie źle się wyrażasz na piśmie, to już nie mój problem).
Jeślibyś podszedł trochę mniej lekceważąco do tematu, to zauważyłbyś, że jeździmy na rózne imprezy bez przerwy, podam przykład: na ten weekend jadę na Giełdę Birofilistyczną do Krakowa, 10-12 marca - giełda w Świdnicy, bodajże 2 weekend kwietnia WESoły Zlot w Wolsztynie, długi weekend majowy - Biała Podlaska - giełda, piwowary etc., 7-8 maja - organizuję II Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie. Jeśli uważasz, że to mało, to dodam, że w każdy wolny weekend, w który nigdzie nie wyjeżdżam, staram się warzyć piwo. Na szczęście nie mam dzieci, bo w życiu bym tego wszystkiego nie zaliczyła, a i tak odpuszczam co drugą Giełdę.
Bądź łaskaw w końcu przyjąć do wiadomości, że proponowany przez Ciebie wypad na narty nie jest jedyną imprezą na pustyni, tylko wręcz odwrotnie, trochę pokory zalecam.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaNo cóż, ja osobiście nie mam problemów z organizowaniem zlotów (samochwała w kącie stała)
Bądź łaskaw w końcu przyjąć do wiadomości, że proponowany przez Ciebie wypad na narty nie jest jedyną imprezą na pustyni, tylko wręcz odwrotnie, trochę pokory zalecam.
Chyba nie chwyciłaś sensu mojej propozycji...
Mieszasz giełdy, zloty i t.p. z moją zwykłą propozycją ( jak opisałem w programie ) - kto chce, to se pojedzie...
Jeśli nie będzie chętnych - impreza się nie odbędzie lub zostanie przesunięta na następny sezon - jeśli ktoś zechce!? ( p.w. i inne )
A może ktoś inny zaproponuje podobny wyjazd, będę wielce rad !?
Ja już też kończę, bo szkoda się denerwować...
Nie mam żalu do nikogo - wszak Ty to niecały browar.biz
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcyJeżeli mogę coś Ci poradzić, to najpierw sam pobywaj na innych spotkaniach (np. giełdy), daj się poznać i wtedy bierz się za organizowanie. Pamiętaj, że do tej pory naprawdę niewielu z nas miało okazję poznać Cię poza forum.
Nie widzę żadnych sprzeczności ni powiązań z moją obecnością na giełdach a zwykłą " wycieczką "...
Jeśli nie masz swoich propozycji i konkretnych pytań / uwag - to lepiej nie mieszaj, bo przy piwie nie przystoi.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2Co Ty gadasz ?
Nie widzę żadnych sprzeczności ni powiązań z moją obecnością na giełdach a zwykłą " wycieczką "...
Jeśli nie masz swoich propozycji i konkretnych pytań / uwag - to lepiej nie mieszaj, bo przy piwie nie przystoi.
Teraz rozumiesz?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcyTo bardzo proste. Wiele osób chciałoby wiedzieć z kim ma do czynienia zanim zdecyduje się na wyjazd.
Teraz rozumiesz?
Zakładając, że Ty to cały browar.biz - rozumiem.
Ale już mnie więcej nie męcz, bo nie masz żadnych konkretów...
( przeczytaj sobie jeszcze raz to, co zostało napisane i program spotkania z uwagami )
Comment
-
-
Ziomku drogi – widzę, że nie trafiają do Ciebie argumenty. Zrozum, że naprawdę czasem trudno jest się zebrać w jednym czasie, nie ważne czy ze względów, czasowych, finansowych czy osobistych. Coś o tym wiem, bo próbowałem organizować spotkania i spędy i tylko co któryś się udaje. Cierpliwości i jeszcze raz cierpliwości życzę.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2Zróbcie - to przyskoczę, ale musi być " full service " t. zn. oprócz piwa - zwiedzanie Trójmiasta i knajp, ognisko na plaży z beczką piwa, jazda na nartach....
Program ramowy do wyboru i koloru, bo samo hasło ( piwo ) mnie nudzi.
(...)
Ziomku jak jesteś taki chętny na wycieczki to, czemu nie wyraziłeś chęci do wyjazdu np. Kaliningardu (wyjazd w najbliższy poniedziałek). Co prawda w programie nie ma nart, ale jest zwiedzanie trzech browarów, niezliczonej ilości knajp oraz zwiedzanie obwodu Kaliningradzkiego.
Oprócz tego każdy forumowicz, który zawitał do Trójmiasta wie, że gościnność nasza nie opiera się tylko na "włóczeniu się" po knajpach, ale również na innych atrakcjach. Sekcja Trójmiejska zaprasza do siebie przez cały rok!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Ziomku drogi – widzę, że nie trafiają do Ciebie argumenty. Zrozum, że naprawdę czasem trudno jest się zebrać w jednym czasie, nie ważne czy ze względów, czasowych, finansowych czy osobistych. Coś o tym wiem, bo próbowałem organizować spotkania i spędy i tylko co któryś się udaje. Cierpliwości i jeszcze raz cierpliwości życzę.
Cierpliwy jestem i świetnie się bawię.
Przecież nie mam żalu do nikogo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaZiomku jak jesteś taki chętny na wycieczki to, czemu nie wyraziłeś chęci do wyjazdu np. Kaliningardu (wyjazd w najbliższy poniedziałek). Co prawda w programie nie ma nart, ale jest zwiedzanie trzech browarów, niezliczonej ilości knajp oraz zwiedzanie obwodu Kaliningradzkiego.
Oprócz tego każdy forumowicz, który zawitał do Trójmiasta wie, że gościnność nasza nie opiera się tylko na "włóczeniu się" po knajpach, ale również na innych atrakcjach. Sekcja Trójmiejska zaprasza do siebie przez cały rok!!
Dajcie " szkic pobytu " na lato.
Przed wyjazdem dam znać a może będzie nas więcej ?
Kaliningrad mam na uwadze w przyszłym roku, bo na poniedziałek nie zdążę ( i jestem trochę schorowany ale jest już lepiej ).
Ponadto zimą wybieram góry ( mam to od dziecka ), bo dłuższy dzień, narty...i ponad 30 marek piwa beczkowego w jednym miejscu !
Dlatego złożyłem swą propozycję ( a nuż ktoś skorzysta i będzie szczęśliwy !? ) którą muszę zamknąć.
Czas się powoli kończy ( jest już po 15 - tym ), chyba już nikt nie skorzysta ?
Ale nie mam żalu do nikogo.
Na przyszły sezon zimowy dam propozycję już we wrześniu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2
Gdybyś pojeździł trochę na giełdy czy inne zloty czy spotkania zostałbyś poznany przez sporą grupę innych forumowiczów.A w gruncie rzeczy właśnie o to chodzi.Zrozum wreszcie,że nikt nie pojedzie z kimś obcym na jakąś wycieczkę.A poza tym jak to juz było powiedziane,każdy ma swoje plany.Zresztą dobrze wiesz jak jest z naszymi spotkaniami przy piwie na Śląsku a co dopiero taka"wyprawa".Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Już po " burzy " i po halnym wietrze...
Można pyski wazeliną smarować - narty świeczką, a do gardła odrobinka śliwowicy...
Potem szus ... a po nartach Brackie " do oporu " !?
Dzięki Wszystkim za dyskusję na temat oczywisty ( ale gdzie jest reszta ? ) - świetnie się bawiłem i wiele się dowiedziałem....
Piszcie jak tam u Was na nartach z piwem ?
Comment
-
-
sezon rozpoczęty !
Jeszcze w listopadzie rozpocząłem sezon narciarski 2005/2006, m. innymi na tym stoku : www.hotelstok.pl
Było też piweczko Brackie " U Olimpijczyka " zaś pod stokiem " mały tańcowany " żywcem z Żywca prosto z flaszki - bdb !
Pogoda dopisała chociaż spodziewałem się więcej śniegu ( sztucznie dośnieżanie mało pomogło, około 30 cm ), trzeba było uważać bo gdzieniegdzie pojawiały się kamienie.
Obecnie też jest " dostatecznie " - Szczyrk / Wisła ( Solisko / Stożek ) ale nie wszystkim chce się dośnieżać ... " Brackie najlepiej smakuje w Wiśle " .
Gliwicka Agencja Turystyczna - ośrodki wypoczynkowe w całej Polsce - Szczyrk, Ustroń, Zakopane, Jantar, Dźwirzyno, Jantar, Lesko, Międzywodzie, Ryn, Kudowa
A jak jest u Was z tym piwem i pierwszymi zjazdami ?
Comment
-
Comment