Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DanielJakubowski
Ja płace 65 zł za cały miesiąc i mogę do bólu. 6 dni w tygodniu od 7 do 21
Już słyszałam, że jest dość drogo, ale warunki są takie, że warto zapłacić, żeby miec komfort (wbrew twierdzeniom Pijaka, że normalni ludzie kupują tam, gdzie taniej)
A dziś to dałam do pieca - tysiące różnego rodzaju brzuszków i ćwiczeń na resztę partii ciała (ale tych już mniej) no i zakwasy mam takie, że mam nadzieję, że jutro wstanę
Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2006-11-23, 22:34.
Słód na pewno będzie miał większe IG niż samo ziarno. Piwo domowe będzie miało na pewno niższy niż kupne. Ciekawe jestem jednak jaki ma dokładnie i co za tym idzie w jakim stopniu rozpiepszam sobie diete złotym skarbem
Ostatnia zmiana dokonana przez DanielJakubowski; 2007-02-06, 11:46.
Zależy co do tej diety bierzesz. Wiesz, jeżeli podchodzić do siłowni poważnie to trzeba pogodzić się z wyrzeczeniami. Jak miałem czas chodzić na siłkę i miałem akurat cykl kreatynowy to przez 6 tygodni ani grama alkoholu w żadnej postaci i tak samo z kawą. Co dla osoby pijącej 2-3 kawy dziennie nie było miłe.
A w jaki sposób chcesz oszacować IG piwa na podstawie IG słodu? Przecież zmienia się on drastycznie pod wpływem obróbki cieplnej! Np. makaron rozgotowany (typowe w polskiej kuchni) ma wyraźnie wyższy indeks niż makaron al dente.
browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec
Zależy co do tej diety bierzesz. Wiesz, jeżeli podchodzić do siłowni poważnie to trzeba pogodzić się z wyrzeczeniami. Jak miałem czas chodzić na siłkę i miałem akurat cykl kreatynowy to przez 6 tygodni ani grama alkoholu w żadnej postaci i tak samo z kawą. Co dla osoby pijącej 2-3 kawy dziennie nie było miłe.
Tzn. nic do tej diety nie biore. Przynajmniej teraz. Po prostu chciałem się zorientować ile trace na piwku z którego nie mam zamiaru rezygnować. Od tygodnia postanowiłem postawić troszkę na rzeźbę. Delikatna dieta, 5 razy w tygodniu godzinka aerobów (oprócz normalnego treningu). Poważnie w 100% nie mam zamiaru podchodzić. Siłownia to nie wszystko, przynajmniej dla mnie
W zasadzie racja. Źle podszedłem do tematu. Może ogólniej: Jest ktoś w stanie policzyć indeks glikemiczny piwa 12 blg tylko ze słodu pilznienskiego ? Ewentualnie, czy piwo kupne ma wyższy IG od domowego ?
Comment