Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DanielJakubowski
Ja płace 65 zł za cały miesiąc i mogę do bólu. 6 dni w tygodniu od 7 do 21
Już słyszałam, że jest dość drogo, ale warunki są takie, że warto zapłacić, żeby miec komfort (wbrew twierdzeniom Pijaka, że normalni ludzie kupują tam, gdzie taniej)
A dziś to dałam do pieca - tysiące różnego rodzaju brzuszków i ćwiczeń na resztę partii ciała (ale tych już mniej) no i zakwasy mam takie, że mam nadzieję, że jutro wstanę
Słód na pewno będzie miał większe IG niż samo ziarno. Piwo domowe będzie miało na pewno niższy niż kupne. Ciekawe jestem jednak jaki ma dokładnie i co za tym idzie w jakim stopniu rozpiepszam sobie diete złotym skarbem
Zależy co do tej diety bierzesz. Wiesz, jeżeli podchodzić do siłowni poważnie to trzeba pogodzić się z wyrzeczeniami. Jak miałem czas chodzić na siłkę i miałem akurat cykl kreatynowy to przez 6 tygodni ani grama alkoholu w żadnej postaci i tak samo z kawą. Co dla osoby pijącej 2-3 kawy dziennie nie było miłe.
A w jaki sposób chcesz oszacować IG piwa na podstawie IG słodu? Przecież zmienia się on drastycznie pod wpływem obróbki cieplnej! Np. makaron rozgotowany (typowe w polskiej kuchni) ma wyraźnie wyższy indeks niż makaron al dente.
browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec
Zależy co do tej diety bierzesz. Wiesz, jeżeli podchodzić do siłowni poważnie to trzeba pogodzić się z wyrzeczeniami. Jak miałem czas chodzić na siłkę i miałem akurat cykl kreatynowy to przez 6 tygodni ani grama alkoholu w żadnej postaci i tak samo z kawą. Co dla osoby pijącej 2-3 kawy dziennie nie było miłe.
Tzn. nic do tej diety nie biore. Przynajmniej teraz. Po prostu chciałem się zorientować ile trace na piwku z którego nie mam zamiaru rezygnować. Od tygodnia postanowiłem postawić troszkę na rzeźbę. Delikatna dieta, 5 razy w tygodniu godzinka aerobów (oprócz normalnego treningu). Poważnie w 100% nie mam zamiaru podchodzić. Siłownia to nie wszystko, przynajmniej dla mnie
W zasadzie racja. Źle podszedłem do tematu. Może ogólniej: Jest ktoś w stanie policzyć indeks glikemiczny piwa 12 blg tylko ze słodu pilznienskiego ? Ewentualnie, czy piwo kupne ma wyższy IG od domowego ?
Comment