Co sądzicie o tatuażu?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cordel
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.09
    • 1087

iron napisał(a)

Jego debiut przewidziany jest na czarnym fragmencie większej całości pewnego czerwonego, jak najbardziej mobilnego, przedmiotu
    Zderzak Mazdy?
    "Mam powody
    Powstrzymywać się od wody.
    Od wody mnie w brzuchu kole:
    Pijam tylko alkohole."
    Jan Lemański

Comment

• ArturŁ
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2004.11
      • 374

becik napisał(a)
      kedys myslałem żeby coś sobie zrobić ale dałem sobie spokój, pomyślałem, no dobra, będę miał fajny tatuaż, będę szpanerkiem, trendy etc ale kiedy wyobraziłem siebie, że za ileś tam lat jak cała skóra obwiśnie, pomarszczy się, dostanie plam wątrobowych lub jakichś innych starczych oznak to wtedy będę naprawdę super wyglądać - dlatego nie dziekuję

a panie sobie robiące teraz delfinki na przykładowej piersi to za X lat będą chyba miały węża........
      Swoją drogą becik to jak się na starość dostanie plam wątrobowych i człowiek zmarszczy się cały to myślę,że sam tatuaż już niewiele bardziej zeszpeci

Comment

• Małażonka
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.03
        • 4602

Cordel napisał(a)
        Zderzak Mazdy?
        Pomyłka - zderzak mazdy czerwonym jest

Comment

• iron
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🍼🍼
          • 2002.08
          • 6771

becik napisał(a)
          kedys myslałem żeby coś sobie zrobić ale dałem sobie spokój, pomyślałem, no dobra, będę miał fajny tatuaż, będę szpanerkiem, trendy etc ale kiedy wyobraziłem siebie, że za ileś tam lat jak cała skóra obwiśnie, pomarszczy się, dostanie plam wątrobowych lub jakichś innych starczych oznak to wtedy będę naprawdę super wyglądać - dlatego nie dziekuję(...)
          A skąd ta pewność drogi Beciku, że dożyjesz tak daleko posuniętych zmian starczych?

No a poza tym, jak już napisał ArturŁ, w tym wieku zniekształcony tatuaż byłby chyba Twoim najmniejszym życiowym problemem
          bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
          Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
          Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• cyborg_marcel
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.03
            • 3467

wątek poważny: w czasie znalezienia denata bądź osoby z zaburzeniami pamięci wszelkiego rodzaju znaki szczególne mogą bardzo pomóc policji w zidentyfikowaniu człowieka - jest to aspekt praktyczny posiadania specyficznego tatuażu (zgadzam się, że delfinkowato-literkowa moda na tatuaże jest lekko głupia - po co płacić i cierpieć dla bycia trendy?)

często zdarza się, że w przypadku denata policja robi więcej fotek tatuaży, dziwnych ciuchów, oryginalnych znamion, aniżeli samej twarzy - którą jak wiadomo łatwo zmienić, a do tego każdy z nas się starzeje...

więc może by założyć ruch osób mających tatuaże dla pewności bycia rozpoznanym w KAŻDEJ sytuacji?
            Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• kangurpl
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.03
              • 2660

Nie ma takiego tatuażu który wytrzyma KAŻDĄ sytuację. Już dzisiaj policja znajduje zwłoki bez dłoni (linie papilarne mordercy zabierają ze sobą). Trochę makabryczne ale z życia wzięte.
              Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
              "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• kangurpl
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.03
                • 2660

Cordel napisał(a)
                Zderzak Mazdy?
                E tam, mazduni przecież po szoku jakiego doznała nad morzem klapa bagażnika (silnika?) całkiem zczerniała
                Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
                "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

• darek99
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.04
                  • 2147

Odp: Odp: Co sądzicie o tatuażu?

ArturŁ napisał(a)
                  Co do piwnych wzorów - ja nigdy ciekawego piwnego wzoru nie widziałem.
                  Wniosek jest taki że mało widziałeś , trochę wyobraźni i fantazji Artur, temat piwny jest tak obszerny że zawsze można wybrać sobie coś ciekawego i niepowtarzalnego, trzeba mieć tylko chęci , przekonanie i mocne postanowienie.
                  Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
                  Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
                  skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
                  Epikur z Samos.

Comment

• Małażonka
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.03
                    • 4602

kangurpl napisał(a)
                    E tam, mazduni przecież po szoku jakiego doznała nad morzem klapa bagażnika (silnika?) całkiem zczerniała
                    A Ty jak zwykle jako pierwszy rzucasz się do odpowiedzi! Nigdy nikomu nie dasz szansy! Jednak masz rację, zupełnie niespodziewanie, nad naszym morzem, Mazdula wryła się nosem (tym z silnikiem) w piaskową Lagunę - nie ma jednak tego złego, co by na dobre nie wyszło - już na wiosnę (miejmy nadzieję) będzie dyplomowanym pracownikiem BIGB-y
                    Ostatnia zmiana dokonana przez Małażonka; 2005-01-03, 23:31.

Comment

• darek99
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.04
                      • 2147

Małażonka napisał(a)
                      zupełnie niespodziewanie, nad naszym morzem, Mazdula wryła się nosem (tym z silnikiem) w piaskową Lagunę
                      Jeździliście samochodem po plaży że Mazdula tak skończyła?
                      Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
                      Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
                      skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
                      Epikur z Samos.

Comment

• Małażonka
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.03
                        • 4602

Nie, Laguna wyrosła niespodziewanie tuż przed obwodnicą gdańską

Comment

• maleństwo
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2003.10
                          • 847

solfernus napisał(a)
                          A czy masz kolczyki w uszach?
                          Nie. I nigdy nie miałam.

Comment

• becik
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2002.07
                            • 14999

iron napisał(a)

1. A skąd ta pewność drogi Beciku, że dożyjesz tak daleko posuniętych zmian starczych?

2. No a poza tym, jak już napisał ArturŁ, w tym wieku zniekształcony tatuaż byłby chyba Twoim najmniejszym życiowym problemem
                            ad.1 - uważasz, że trzeba dugo żyć aby dostac takich zmian? a plamy wątrobowe możesz dostać w każdym wieku

ad.2 - ale wolałbym wtedy nie trzymać w garści tego zmiętoszonego kawałka skóry z farbą, który by przypominał tylko przedmuchany i pęknięty balon z narysowanym w czasach jego świetności jakimś rysunkiem

zresztą, masz teraz powiedzmy ładnie wytatuowana żabkę, a Twój wnuczek za X lat się zapyta: dziadeeeek, a co to za ropucha?
                            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• bury_wilk
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.01
                              • 2655

iron napisał(a)
                              Przecież pisałem, że to na razie tajemnica
                              Jego debiut przewidziany jest na czarnym fragmencie większej całości pewnego czerwonego, jak najbardziej mobilnego, przedmiotu
                              ...być może niedługo, będą jakieś newsy, bo trochę jakby czasu jest więcej...

Lubię kiedy się zieleni
                              Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• pieczarek
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2001.06
                                • 5011

Wcale nie trzeba czekać do późnego wieku, aby obserwować niekorzystne zmiany tatuażu. Wystarczy, że młoda dziewczyna zdecyduje się na jakiś obrazek w mocno nieprzemyślanym miejscu. Widziałem "czarną panterę" zrobioną na zapewne atrakcyjnym kiedyś podbrzuszu, wyraźnie poniżej pępka. Wystarczyła jedna ciąża, trochę inne niż wcześniej ułożenie skóry i z pantery zrobiła się czarna, bezkształtna plama. Na pewno nie każda ciąża doprowadzi do czegoś takiego, ale lepiej dużo myśleć przed wykonaniem tatuażu, niż potem silić się na dzielne miny.

Comment

Przetwarzanie...
                                X