Zwierzęta forumowiczów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pogoniarz
    † 1971-2015 Piwosz w Raju
    • 2003.02
    • 7971

U nas od dwóch dni zamieszkuje mały kocurek(ma około 8 tygodni).Wziąłem go z pracy,bo prychał,kichał i był strasznie wybiedzony( w sumie jeszcze jest).Nasza koti chodzi i fuka na niego jednocześnie uciekając przed nim.Mały nie przypomina zupełnie naszej w tym wieku.Jest cichutki ,łazi za nami,tuli się ,jest rezolutny,je wszystko co się da,strasznie dużo pije wody( nasza nie wypija tyle przez pół roku ,co on w ciągu dwóch dni )
    Podleczymy go i zobaczymy co dalej.

Prawie jak Piwo
    SZCZECIN

Comment

• YouPeter
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.05
      • 2379

Z mojego doświadczenia wynika, że kocury w ogóle więcej piją wody od kotek. Moja nieżyjąca już kotka wody praktycznie nie pijała a kocur często sam do zlewu wchodzi i szuka jej gdzieś po garkach.

Co do stosunków panujących pomiędzy starszymi a młodymi kotami to te starsze raczej nie atakują młodych a jak się do tego wychowuję taki starszy z małym od młodości to później żyją razem w zgodzie. Mój kocur np. nie przepuści żadnemu kotu na swoim terenie jednak z kotem sąsiada, którego zna od małego potrafił przeleżeć razem cały dzień. Niestety młody tragicznie stracił życie i sąsiad ma już nowego ale i w tym przypadku jest podobnie. Kumple ja się patrzy.
      Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• Cyrkonia
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.10
        • 1936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika YouPeter
        Z mojego doświadczenia wynika, że kocury w ogóle więcej piją wody od kotek. Moja nieżyjąca już kotka wody praktycznie nie pijała a kocur często sam do zlewu wchodzi i szuka jej gdzieś po garkach.

Co do stosunków panujących pomiędzy starszymi a młodymi kotami to te starsze raczej nie atakują młodych a jak się do tego wychowuję taki starszy z małym od młodości to później żyją razem w zgodzie. Mój kocur np. nie przepuści żadnemu kotu na swoim terenie jednak z kotem sąsiada, którego zna od małego potrafił przeleżeć razem cały dzień. Niestety młody tragicznie stracił życie i sąsiad ma już nowego ale i w tym przypadku jest podobnie. Kumple ja się patrzy.
        Oj, nie zgadzam się z tym. Moja Siwucha na widok BiałegoDrania wściekła się. Przez dwa tygodnie próbowała go dorwać, a mnie biła przez miesiąc. Teraz niby żyją w zgodzie, ale to BiałyDrań przytula się do Siwej. Siwa do BiałegoDrania chyba nigdy się nie przytuliła. A że kocury więcej piją .......... u mnie by się to zgadzało, ale Biały jest większy więc i więcej pije dobrze że nie piwa....
        www.stat-gra.pl

Comment

• Cyrkonia
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2001.10
          • 1936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz
          U nas od dwóch dni zamieszkuje mały kocurek(ma około 8 tygodni).Wziąłem go z pracy,bo prychał,kichał i był strasznie wybiedzony( w sumie jeszcze jest).Nasza koti chodzi i fuka na niego jednocześnie uciekając przed nim.Mały nie przypomina zupełnie naszej w tym wieku.Jest cichutki ,łazi za nami,tuli się ,jest rezolutny,je wszystko co się da,strasznie dużo pije wody( nasza nie wypija tyle przez pół roku ,co on w ciągu dwóch dni )
          Podleczymy go i zobaczymy co dalej.
          Pewnie będziecie mieć 2 koty
          www.stat-gra.pl

Comment

• remfire
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.03
            • 1334

To chyba normalne że kocury piją więcej ....

Comment

• Cyrkonia
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2001.10
              • 1936

pewnie jeszcze STARE kocury
              Last edited by Cyrkonia; 2006-08-25, 07:22.
              www.stat-gra.pl

Comment

• Maggyk
                Szara Adminiscjencja
                🍼
                • 2004.05
                • 5617

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cyrkonia
                pewnie jeszcze STARE kocury
                Stare Kocury piją najwięcej, to fakt niezaprzeczalny
                Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                Piwo domowe -
                Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• huanghua
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2005.10
                  • 1910

Drodzy Kociarze
                  Czy to prawda że kotom nie wolno dawać surowego mięsa?
                  Dziś dotarła do mnie taka opowieść, jakoby karmienie kota takim mięchem może spowodować jego zdziczenie.
                  Na mój gust to bujda, ale zawsze warto zapytać...
                  W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

Comment

• jerzy
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2001.10
                    • 4707

Moja kanapowa, mega-przymilna kotka uwielbia surową wołowinę i często ją dostaje. Jedyny problem to że nadmiar tego smakołyku wywołuje u niej uczulenie.
                    browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• becik
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🍼🍼
                      • 2002.07
                      • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua
                      Drodzy Kociarze
                      Dziś dotarła do mnie taka opowieść, jakoby karmienie kota takim mięchem może spowodować jego zdziczenie.
                      Moja kocica też ze smakiem zajada surową wołowinkę, aż jej kita stoi
                      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Małażonka
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.03
                        • 4602

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua
                        Drodzy Kociarze
                        Nie surowego mięsa, tylko surowej wieprzowiny. W wieprzowinie może (bądźmy szczerzy -sporadycznie, ale może) występować wirus wścieklizny rzekomej, czyli choroby Aujszky'ego. Ponieważ człowiek na tą chorobę nie choruje - mięso wieprzowe pod tym kątem nie jest badane. Koty natomiast zachorować mogą jak najbardziej. Choroba ta jest nieuleczalna i w szybkim tempie prowadzi do śmierci. Natomiast wołowinka, drób, baranina i inne - jak najbardziej. Najlepiej przemrożone.

Comment

• Cyrkonia
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2001.10
                          • 1936

pewnie z tym zdziczeniem to o co innego chodzi .........też słyszałam takie bzdury ........ że niby kotom nie wolno dawać surowego mięsa bo jak poczują krew to się będą na ludzi rzucać ..........
                          www.stat-gra.pl

Comment

• Małażonka
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.03
                            • 4602

A swoją drogą, głupota ludzka jednak nie ma granic... Aby wymyśleć coś takiego trzeba być nie lada "intelygentem"
                            Last edited by Małażonka; 2006-08-29, 07:50.

Comment

• ART
                              mAD'MINd
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.02
                              • 23928

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka

A swoją drogą, głupota ludzka jednak nie ma granic... Aby wymyśleć coś takiego trzeba być nie lada "intelygentem"
                              ale to jest prawda! Najpierw ta Wasza wampirzyca upuściła ze mnie krwi a później zdziczała zupełnie (przynajmniej na ową pamiętną noc )
                              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Małażonka
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.03
                                • 4602

Nasza zdziczała wampirzyca wróciła właśnie od pewnego uroczego pana, więc mamy nadzieję, że niebawem w naszym domu pojawi się znacznie więcej zdziczałych bestii. Niezmiennie, serdecznie Cię zapraszamy!

Comment

Przetwarzanie...
                                X