Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arzy
Wyświetlenie odpowiedzi
Zwierzęta forumowiczów
Collapse
X
-
Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
-
-
Troszkę rybek mi padło, mimo podawania lekarstw , ale jeszcze sporo zostało
Po zakupie dwóch skalarów niestety, jeden który pozostał podgryza im ogony i terroryzuje niebywale
Koty czasem tylko zerkają co się dzieje, ale nie widać już przejawów agresji.Zdecydowanie interesują je szeleszczące papierki, które im rzucam i spanie prawie przez całą dobę.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Tydzień temu wyzionęła ducha nasza mniejsza kotka , miała ponad pięć lat i "skasował" Ją kierowca, który pisząc delikatne nie jechał za wolno i oczywiście się nawet nie zatrzymał po zdarzeniu.Kilka dni temu odłożyłem z jezdni przejechaną wiewiórkę, też koło domu i Straż Miejska Ją zabrała.Drodzy kierowcy macie w ogóle serce?
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Macie. Samo serce nie hamuje w miejscu. Niestety, z kotami i wiewiórkami jest tak, że takie stworzonko przyczaja się i w ostatniej chwili (być może spłoszone nadjeżdżającym pojazdem) decyduje się wskoczyć na jezdnię. Mieszkam w dość zalesionej okolicy i, zdecydowanie niestety, mam "na rozkładzie" dwa koty i wiewiórkę... Generalnie, nie zawsze jeżdżę 30 km/h, ale właśnie te zwierzaki poległy przy takiej prędkości na niemalże osiedlowych dróżkach...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziMacie. Samo serce nie hamuje w miejscu. Niestety, z kotami i wiewiórkami jest tak, że takie stworzonko przyczaja się i w ostatniej chwili (być może spłoszone nadjeżdżającym pojazdem) decyduje się wskoczyć na jezdnię.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Pogoniarz, gdzie ten bandyta przejechał Twojego kota? W mieszkaniu, na chodniku? Bo jeśli na jezdni, to sam ponosisz za to odpowiedzialność. Jak każdy właściciel zwierzęcia. Ciesz się, że skończyło się tylko na śmierci kota. Bo gdyby był on powodem wypadku (nie daj Boże z ludzkimi ofiarami), to mogłoby Cię to sporo kosztować. Oczywiście, gdybyś miał odwagę się ujawnić. Bo zwykle w takich okolicznościach ukochany kotek/piesek staje się bezpański.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek Wyświetlenie odpowiedziPogoniarz, gdzie ten bandyta przejechał Twojego kota? W mieszkaniu, na chodniku? Bo jeśli na jezdni, to sam ponosisz za to odpowiedzialność. Jak każdy właściciel zwierzęcia. Ciesz się, że skończyło się tylko na śmierci kota. Bo gdyby był on powodem wypadku (nie daj Boże z ludzkimi ofiarami), to mogłoby Cię to sporo kosztować. Oczywiście, gdybyś miał odwagę się ujawnić. Bo zwykle w takich okolicznościach ukochany kotek/piesek staje się bezpański.
Są też ludzie , którzy jadą z ewidentnie pijanym prowadzącym auto kilkaset kilometrów i im to nie przeszkadza-prawda?
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Niestety pancernik ma rację.koty lubią w ostatniej chwili wskakiwac pod koła.W dzień czesto sie im udaje niestety w nocy zatrzymuja się na ułamek sekundy oślepione światłami a to już wystarczy by nie zdążyły uciec.
Pogoniarz,ja już dwa koty straciłem na drodze i te które mam staram sie nie wypuszczać z domu.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
A czy nie ma obowiązku wyprowadzania zwierząt domowych na smyczy, czy może to dotyczy tylko tych które szczekają?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziWyobraziłem sobie żółwia na smyczy
Comment
-
-
Co nietypowego jedzą Wasze zwierzęta? Mój pies jada banany, marchewkę, orzechy (sam rozgryza skorupki), winogrona, pije piwo (tzn. chciałby). Dziś okazało się, że śledziem w occie też nie gardzi
Za to surowego mięsa nie je, a rzeczy oślizgłe (np. galareta z nóżek) są obrzydliwe
Comment
-
-
Nasza suka też uwielbia marchewki, robi z nich przy okazji sporo wiórków ale potem je grzecznie sprząta. Gustuje też w kiszonej kapuście poza tym jak na labradora przystało generalnie nie odmawia jedzenia i chyba nie ma zbyt wielu rzeczy na które by się nie skusiła
Ale najlepsza akcja jest jak ktoś je jabłko. Przychodzi wtedy i grzecznie czeka aż się skończy bo wie że dostanie do schrupania ogryzek ale w czasie tego czekania dostaje takiego ślinotoku że trzeba szmatę pod pysk podłożyć bo się z niej leje ciurkiem - widok bezcenny. Ogryzki zjada ze smakiem, zostaje tylko porzucony korzonek na podłodze.
Comment
-
Comment