Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter007
Wyświetlenie odpowiedzi
Zwierzęta forumowiczów
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wilko Wyświetlenie odpowiedziNie no, spokojnie, sałatę i inne takie też dostają. Ale tylko przed mięsem, jak już je dostaną to na nic innego się nie obejrzą.
Mamy taka jedną żółwice o dźwiecznym imieniu Herman
Potwierdzam - jak dostawała mięcho, to zielone bylo be. Potem to nawet przed miechem nie chciała sałaty i czekała na mięcho. Nawet jej robiliśmy "kanapki" łącząc miecho z zieleniną - trochę pomagało, ale miecho bylo lepsze...
A teraz dajemy jej chrupki dla żółwi wodnych (takie zawijane dwukolorowe) i jest spokój - bardzo je lubi, a ich skład jest mieszany.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Ja zwierzat nie posiadam, ale ostatnio w jednym z kijowskich ho(s)teli spędziłem noc z takim oto osobnikiem.
Biegał bardzo szybko a jak go dopadłem to pod nogą chrupnął jak orzeszek.
Szukałem w necie i za cholerę nie mogę znaleźć co to za stwór. Od dłuższego czasu zżera mnie ciekawość co to jest. Może ktoś z Was pomoże mi rozszyfrować nazwę tego robala.Last edited by Gringo; 2012-04-16, 11:49.
Comment
-
-
Wyglada mi to na stawonoga (to na pewno).
Wszystko wskazuje na wija (Myriapoda) ale jeszcze sie upewnię.
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Stwór ten to wij Scutigera coleoptrata (brak polskiej nazwy). Drapieżny, poluje na różne małe żyjątka
JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Tylko nie wiem po kiego grzyba go zadeptałeś - ładny moze nie jest, ale dla człowieka niegroźny - wprawdzie drapieznik - dlatego tak zapier...ł ale jego ofiary są zupelnie innego rozmiaru niż czlowiek...
P.S. Ja bardziej od tego stworzenia bym sie obawiał tych mniejszych, które trudniej zauważyć - bo skoro był drapieżnik ktorego zgładzileś, to w tym samym pokoju pewnikiem były jego o wiele mniejsze ofiary które juz wcale nie muszą byc fajne dla czlowieka (np pluskwy, wszy, czy inne robactwo tego typu)Last edited by iron; 2012-04-16, 12:22.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Ciekawe co ty byś zrobił jak by Twoja współlokatorka krzykiem obudziła już pół hotelu , a on sobie popier.... po całym pokoju łącznie z łóżkiem.
Musiałem działać jak pistolet... Czasu też nie było aby w komórce szukać w wikipedii czy to gryzie
Comment
-
-
Niech Was nie zmyli ten niewinny wygląd i poczciwa mordka. Ten mały (9 kg), wzięty kilka lat temu ze schroniska piesek (wabi się Gacek), kiedy zostaje sam w domu, zmienia się w demona destrukcji. Jego największe osiągnięcie to wygryzienie i wyrwanie ze ściany kątownika a wraz z nim połowy ściany obok drzwi wejściowych . Na rozkładzie ma też sofę i kilka pułek w szafie. Na szczęście ostatnio się wyluzował i niszczy mniej. Poza tym to kochane zwierze i uwielbiam go
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chechaouen Wyświetlenie odpowiedziNiech Was nie zmyli ten niewinny wygląd i poczciwa mordka. Ten mały (9 kg), wzięty kilka lat temu ze schroniska piesek (wabi się Gacek), kiedy zostaje sam w domu, zmienia się w demona destrukcji. Jego największe osiągnięcie to wygryzienie i wyrwanie ze ściany kątownika a wraz z nim połowy ściany obok drzwi wejściowych . Na rozkładzie ma też sofę i kilka pułek w szafie. Na szczęście ostatnio się wyluzował i niszczy mniej. Poza tym to kochane zwierze i uwielbiam go
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziWybiegaj gamonia! Codziennie rano daj mu się na spacerze wyszaleć godzinę, to będzie spokojniejszy (może...).
Comment
-
-
Dokładnie tak.
Ile ma lat - ze zdjęcia niewiele wynika.
Jeśli to "młodziak" to jest szansa, że się przezwyczai, że zostaje sam, a potem wrócą państwo i się bestią zajmąbigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
Comment