Zwierzęta forumowiczów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Małażonka
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 4602

Pogoniarz, duże gratulacje! Jestem pewna, że nigdy nie pożałujesz tego kroku....

A my właśnie opijamy sukces Elzuni: Ex1 (excellent 1) i nominacja do BiS (czyli Best in Show)....
    Jesteśmy z niej bardzo dumni....

Co prawda ona sama nie chciała współpracować: jeszcze ocenę zniosła jako tako, ale przy porównywaniu do BiS-u, robiła takie sceny, że nawet Sędzina stwierdziła, że daruje jej tego BiS-a...
    I dobrze, bo jak sobie wyobrażę, co wyczyniałaby na rękach Steward'ów i jak bardzo by ją to wyprowadziło z równowagi - to cieszę się, że mogłam ją zabrać do domu...

Jak rozszyfrujemy do końca protokół oceny, to go zacytuję, a co?
    W końcu Sędzina mówiła, że jest świetnie zbudowana na swój wiek (startowała w klasie młodzieży 6-10 m-cy), ma dobrze "wyprofilowaną" głowę, dobrze osadzone uszy i ogólnie jest przepiękna

PS. Dziękujemy sekcji "świdnickiej", bo chyba dzięki ich toastom tak dobrze została oceniona

Comment

• Twilight_Alehouse
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2004.06
      • 6310

BIGB-ie gratulujemy Elzuni

Comment

• Cyrkonia
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.10
        • 1936

Gratuluję wystawowego sukcesu
        Moje draństwo nie będzie wystawiana - ja go nie utrzymam przy ocenie - mam bałwana a nie kota
        Attached Files
        www.stat-gra.pl

Comment

• Małażonka
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.03
          • 4602

Z tego co pisałaś na "miau", masz ciężkiego bałwana

Obiecany, przetłumaczony i rozszyfrowany (kto twierdzi, że to lekarze bazgrolą - niech spróbuje odczytać protokół sędziowski ) raport:
          Typ: dobrze rozwijająca się jak na wiek, harmonijnie zbudowana
          Głowa: modelowy "klin" i dobry profil
          Oczy: dobre
          Uszy: duże, szeroko otwarte przy podstawie, dobrze rozstawione jak na wiek
          Futro: dobre na głowie, nogach i ogonie, na reszcie ciała rozwija się prawidłowo
          Ogon: dobry
          Kondycja: dobra
          Ogólne wrażenie: słodka i rozmowna

I jak tu nie być dumnym????
          Attached Files

Comment

• Cyrkonia
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.10
            • 1936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka
            Z tego co pisałaś na "miau", masz ciężkiego bałwana
            Właśnie się zastanawiam ile to moje draństwo waży?
            Specjalnie dla tego Drania będę musiała chyba w końcu kupić wagę.
            Dla mnie Bregulec jest ciężki - jest na pewno 2 razy cięższy od Azy. Gdyby nie jego problemy z jedzonkiem, to pewnie byłby o wiele większy i cięższy teraz....... i pewnie już wzrost został trochę przychamowany i już taki duży jak powinien być, to nie urośnie a szkoda. W rodowodzie ma kilku zwycięzców świata, a to jednak o czymś świadczy ........ miał szansę być DUUUUŻY.........
            www.stat-gra.pl

Comment

• Cyrkonia
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2001.10
              • 1936

Aaa!!!
              czasami to żałuję że ubzdurał mi się miaukun.....
              to jednak duży kociak i silny .......... jak biega to całe mieszkanie się trzesie...........
              w nocy znosi mi do łóżka wszystko co się da ......... rano budzę się z wszystkimi zabawkami Bregulca i wszystkim co on da radę unieść. Cieszę się tylko że nie robi tak jak Cliff (rudy miaukun Forum Miaukunkowo), który w nocy przynosi do łóżka buty swoich karmicieli.........
              Jednak mały kot to chyba mniejszy kłopot. Ja przez Bregulca już kilka razy spadłam z łóżka, bo tak się wiercił i mnie zepchnął........ teraz czasami zamykam drzwi do swojego pokoju żeby się to nie powtórzyło.
              www.stat-gra.pl

Comment

• Małażonka
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.03
                • 4602

Elza na szczęście z łóżka nas nie zrzuca , choć tak dla odmiany ona jest bardzo dużą kotką swej rasy (waży tyle co jej ojciec, a cały czas rośnie). Zresztą sędzina tłumaczyła, że przy jej dużej budowie, wyjątkowo dobrze jest zbudowana - nie należy bowiem do rzadkości, "nienadążanie" rozrostu czaszki w stosunku do reszty ciała. Często młode, szybko rosnące koty mają na wystawach ten problem (który zanika, a i owszem, ale dopiero w późniejszym wieku)....Zabawki wszelakie za to również znosi - w końcu najlepiej bawić się na nogach, plecach czy brzuchach swych państwa. Fantasia zresztą jej w tym wtóruje

PS. A jeśli chodzi o miałkuny, to na wystawie w lutym widzieliśmy kocura ważącego bagatela 14 kg

Comment

• Cyrkonia
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2001.10
                  • 1936

Tatusiek Bregulca też sporo waży. Może 14 kg nie, ale bardzo, bardzo blisko. Jak kupę wagę to napiszę ile waży ten mój Biały Misio Demolka
                  www.stat-gra.pl

Comment

• lzkamil
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.01
                    • 3611

Pogoniarzu i Westo, wielkie gratulacje ode mnie i Kity (też adoptowanej )
                    Lepszy jabol pod okapem
                    niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

• Pogoniarz
                      † 1971-2015 Piwosz w Raju
                      • 2003.02
                      • 7971

Dziękuję Kochani w imieniu swoim Westy i Kruszynki.Dziś idziemy do doktorka weterynarii z maluszkiem-biedactwo ma pewne problemy i niech obejrzy ją specjalista
                      Jest taka kochana,cały czas biega za nami i wdrapuje się,by przytulić ją do siebie.Do tego mimo chyba choroby psoci niemiłosiernie

Prawie jak Piwo
                      SZCZECIN

Comment

• Cyrkonia
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2001.10
                        • 1936

Pogoniarz i Westa!!! gratuluję kociaka musicie go teraz szybko nam przedstawić

Moja sierściuchy troszkę w ostatnim czasie urośły
                        Attached Files
                        www.stat-gra.pl

Comment

• fteo
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.05
                          • 1139

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cyrkonia
                          Moja sierściuchy troszkę w ostatnim czasie urośły
                          Twój kotek ma naprawdę takie zielone oczy, czy tak na zdjęciach tylko wygląda?
                          http://lotnictwo.net.pl/
                          http://www.flightradar24.com/
                          http://www.airshow.sp.mil.pl/

Comment

• pieczarek
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2001.06
                            • 5011

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fteo
                            Twój kotek ma naprawdę takie zielone oczy, czy tak na zdjęciach tylko wygląda?
                            Człowiek ma czerwone dno oka. Widać to doskonale na zdjęciach robionych z lampą błyskową skierowaną bezpośrednio na oko. Podobnie jest u królika, świnki morskiej, chomika, kanarka....
                            Kot i pies mają dno oka w kolorze niebieskim, zielonym, niebieskozielonym. I to właśnie widać na zdjęciu zamieszczonym przez Cyrkonię.
                            Last edited by pieczarek; 2005-12-14, 08:23.

Comment

• ART
                              mAD'MINd
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.02
                              • 23928

jeszcze pytanie podchwytliwe - w którym miejscu oka znajduje się jego dno?
                              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• cyborg_marcel
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.03
                                • 3467

Z tyłu oka.
                                Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

Przetwarzanie...
                                X