No, i sami powiedzcie, czyż one nie są piękne?
Zwierzęta forumowiczów
Collapse
X
-
Gratulacje Ironki Nasza koti ma natomiast kolejne imię, tym razem Masówka,lub Koncernówka
Po zwróceniu uwagi,że dajemy jej tylko puchy(choć to nieprawda),staramy się dawać małej różne cuda,ale ona z uporem maniaka nie chce jeść innego mięska .Nawet ryby trzeba jej usmażyć i przyprawić ,bo nie robią na niej wcześniej żadnego wrażenia.
Trzeba koti pomalusiu przekonywać ,by zrezygnowała z koncernowego żarełaka
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Tak na marginesie: ryba gotowana, mięso surowe przemrożone, spażone lub gotowane, pod warunkiem, że nie wieprzowe.
I bez przypraw: zbyt dużo soli może rozwalić nerki, podobnie jak wędlinki, których nie powinno podawać się kocim milusińskim...
Z przekonywaniem najlepiej jest tak: do tego co jadła,dodajcie najpierw 5-10% innego żarełka, kolejnym razem 20-30%, itd. Po tygodniu powinna przekonać się do nowej diety. Poza tym, nagła zmiana diety może spowodować rozwolnienie, lepiej stopniowo wprowadzać nowe do starego...
A za gratulacje bardzo dziękujemy!
Comment
-
-
Moje gratulacje,Chociaż ja uważam,że miejsce kota jest w domu a nie na wystawach.Ale to tylko moje zdanie.
Za wasze kotyLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
I masz rację. Dziewczyny stresują wystawy.... Tylko..., no właśnie - wszystko zacząło się od pierwszej wystawy Elzy, która miałabyć jednokrotna, tylko bym wiedziała, czy ona jest tak dobra w typie, jak mi się wydawało. Usłyszeliśmy wtedy, że nie tylko jest naprawdę świetna w typie, ale ma na tyle dobry materiał genetyczny, że szkoda byłoby, gdyby nie miała dzieci. A jeśli ma być matką, to dobrze by było, by miała jakieś tytuły. Fantasia, również nadaje się na kotkę hodowlaną, mimo, że jest ciut gorsza w typie... Ponadto lepiej znosi wystawy i samą swoją obecnością pomaga Elzuni przetrwać trudne dla niej chwile....
I w ten sposób zdecydowaliśmy się na trudną (co tak naprawdę teraz dopiero widzę), ale i bardzo ciekawą pracę hodowcy. Elzie chciałabym jeszcze przed ciążą skończyć Inter Championa, Fantasii choć zacząć. A jak znajdę wreszcie doskonałych partnerów, to prawdopodobnie z końcem roku w naszym domu pojawią się małe, słodkie uszatki, które (mam nadzieję) będą jeszcze lepsze w typie, niż ich rodzice....Last edited by Małażonka; 2006-05-03, 09:00.
Comment
-
-
co za kocie dziadostwo. i pomyśleć że na administracyjnej krwi odchowane- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Nasza koti pierwszy raz zakosztowała smaku biegania po trawce i wśród drzewek.Efekt był taki ,że w większości siedziała pod domkiem ,albo kręciła się blisko nas,lub leżała pod świerkiem,czasami poleciała za jakimś owadem Była w takim szoku,że przez sześć godzin nic nie zjadła(nie licząc jakiś pajączków )Jak przyjechaliśmy do domu widać było u niej ulgę.Zaraz zjadła,potem uwaliła się spać i spała do rana Widać za dużo emocji jak na jeden dzionek z życia małego kotka.
Ma nową ksywkę- CykoriaLast edited by Pogoniarz; 2006-05-04, 11:02.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Chciałbym podziękować Małejżonce za nieocenioną pomoc w poszukiwaniach kota. Z dniem dzisiejszym browar wzbogacił się o miałkuna zwącego się Bestia. Jak będę miał więcej czasu to wrzucę fotki. Jest po prostu przekochanaSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MałażonkaMy szczęśliwi, bo mamy dwie Championki, a Elza lada chwilka będzie Inter Championkiem. Dziewczynki podobały się i jak mogły, starały się być dzielnymi. Gorzej, lepiej, ale w 100% skutecznie: Fantasia otrzymała trzykrotnie certyfikat na Championa (CAC), Elza jednokrotnie CAC (bo dwa zdobyła wcześniej) i dwukrotnie certyfikat na Inter Championa (CACIB)
Comment
-
Comment