Zwierzęta forumowiczów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Małażonka
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 4602

No, i sami powiedzcie, czyż one nie są piękne?
    Attached Files

Comment

• Pogoniarz
      † 1971-2015 Piwosz w Raju
      • 2003.02
      • 7971

Gratulacje Ironki Nasza koti ma natomiast kolejne imię, tym razem Masówka,lub Koncernówka
      Po zwróceniu uwagi,że dajemy jej tylko puchy(choć to nieprawda),staramy się dawać małej różne cuda,ale ona z uporem maniaka nie chce jeść innego mięska .Nawet ryby trzeba jej usmażyć i przyprawić ,bo nie robią na niej wcześniej żadnego wrażenia.
      Trzeba koti pomalusiu przekonywać ,by zrezygnowała z koncernowego żarełaka

Prawie jak Piwo
      SZCZECIN

Comment

• Małażonka
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.03
        • 4602

Tak na marginesie: ryba gotowana, mięso surowe przemrożone, spażone lub gotowane, pod warunkiem, że nie wieprzowe.
        I bez przypraw: zbyt dużo soli może rozwalić nerki, podobnie jak wędlinki, których nie powinno podawać się kocim milusińskim...
        Z przekonywaniem najlepiej jest tak: do tego co jadła,dodajcie najpierw 5-10% innego żarełka, kolejnym razem 20-30%, itd. Po tygodniu powinna przekonać się do nowej diety. Poza tym, nagła zmiana diety może spowodować rozwolnienie, lepiej stopniowo wprowadzać nowe do starego...

A za gratulacje bardzo dziękujemy!

Comment

• arcy
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2002.07
          • 7538

Hm, spażone?

FCJP

Comment

• Pogoniarz
            • 2003.02
            • 7971

Gratulacje dla kocich piekności i dla ich opiekunów ( nie właścicieli). To pisałam ja - Westa.

Prawie jak Piwo
            SZCZECIN

Comment

• Małażonka
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.03
              • 4602

Założę sobie zeszycik i po sto razy napiszę: sparzone, sparzone, sparzone....
              Moja wina, a raczej wina mojej pełnej lodówki....

PS. A za gratulacje Arcy, bardzo dziękujemy!

Comment

• arcy
                • 2002.07
                • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka
                A za gratulacje Arcy, bardzo dziękujemy!
                I tak najpiękniejsza jest moja Ale, wzór piękności rasy europejskiej

Comment

• Małażonka
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.03
                  • 4602

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
                  I tak najpiękniejsza jest moja Ale, wzór piękności rasy europejskiej
                  No, to przeciągnij Ją przez nowicjat - warto!

Comment

• kiszot
                    🍼🍼
                    • 2001.08
                    • 8109

Moje gratulacje,Chociaż ja uważam,że miejsce kota jest w domu a nie na wystawach.Ale to tylko moje zdanie.
                    Za wasze koty
                    Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                    1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                    Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                    So von Natur, Natur in alter Weise,
                    Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                    Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• Małażonka
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.03
                      • 4602

I masz rację. Dziewczyny stresują wystawy.... Tylko..., no właśnie - wszystko zacząło się od pierwszej wystawy Elzy, która miałabyć jednokrotna, tylko bym wiedziała, czy ona jest tak dobra w typie, jak mi się wydawało. Usłyszeliśmy wtedy, że nie tylko jest naprawdę świetna w typie, ale ma na tyle dobry materiał genetyczny, że szkoda byłoby, gdyby nie miała dzieci. A jeśli ma być matką, to dobrze by było, by miała jakieś tytuły. Fantasia, również nadaje się na kotkę hodowlaną, mimo, że jest ciut gorsza w typie... Ponadto lepiej znosi wystawy i samą swoją obecnością pomaga Elzuni przetrwać trudne dla niej chwile....

I w ten sposób zdecydowaliśmy się na trudną (co tak naprawdę teraz dopiero widzę), ale i bardzo ciekawą pracę hodowcy. Elzie chciałabym jeszcze przed ciążą skończyć Inter Championa, Fantasii choć zacząć. A jak znajdę wreszcie doskonałych partnerów, to prawdopodobnie z końcem roku w naszym domu pojawią się małe, słodkie uszatki, które (mam nadzieję) będą jeszcze lepsze w typie, niż ich rodzice....
                      Last edited by Małażonka; 2006-05-03, 09:00.

Comment

• ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 23930

co za kocie dziadostwo. i pomyśleć że na administracyjnej krwi odchowane
                        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Pogoniarz
                          • 2003.02
                          • 7971

Nasza koti pierwszy raz zakosztowała smaku biegania po trawce i wśród drzewek.Efekt był taki ,że w większości siedziała pod domkiem ,albo kręciła się blisko nas,lub leżała pod świerkiem,czasami poleciała za jakimś owadem Była w takim szoku,że przez sześć godzin nic nie zjadła(nie licząc jakiś pajączków )Jak przyjechaliśmy do domu widać było u niej ulgę.Zaraz zjadła,potem uwaliła się spać i spała do rana Widać za dużo emocji jak na jeden dzionek z życia małego kotka.
                          Ma nową ksywkę- Cykoria
                          Last edited by Pogoniarz; 2006-05-04, 11:02.

Prawie jak Piwo
                          SZCZECIN

Comment

• Maidenowiec
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.07
                            • 2287

Chciałbym podziękować Małejżonce za nieocenioną pomoc w poszukiwaniach kota. Z dniem dzisiejszym browar wzbogacił się o miałkuna zwącego się Bestia. Jak będę miał więcej czasu to wrzucę fotki. Jest po prostu przekochana
                            Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• Małażonka
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.03
                              • 4602

Gratulacje! Niech się dziewczę zdrowo chowa! Czekamy na fotoreportaż!

Comment

• sopista
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.01
                                • 1747

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka
                                My szczęśliwi, bo mamy dwie Championki, a Elza lada chwilka będzie Inter Championkiem. Dziewczynki podobały się i jak mogły, starały się być dzielnymi. Gorzej, lepiej, ale w 100% skutecznie: Fantasia otrzymała trzykrotnie certyfikat na Championa (CAC), Elza jednokrotnie CAC (bo dwa zdobyła wcześniej) i dwukrotnie certyfikat na Inter Championa (CACIB)
                                Dopiero teraz zajrzałem do tego wątku i naturalnie przyłączam się do GRATULACJI!!!

Comment

Przetwarzanie...
                                X