Najsympatyczniejsza Giełda Piwna

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

Maggyk, za szybko reagujesz

Ja też jeżdżę głównie towarzysko, choc oczywiście zawsze coś się kupi

Bylam już 4 razy w Żywcu, 2 razy w Grodzisku, 2 razy na giełdzie zimowej w Warszawie i 2 razy na giełdzie letniej tamże, raz byłam w Tychach na wiosennej i raz na jesiennej, w Świebodzicach-Świdnicy byłam też 3-4 razy, no i w Białej Podlaskiej 2 razy

Potwierdzam, że każda giełda ma swój klimat. Mi osobiście najmniej do gustu przypadły giełdy tyskie.
    Żywiec ma największy rozmach, dużo imprez okołogiełdowych i wspaniały teren wraz z Karczmą, no i gadżety dla giełdowiczów są zawsze bardzo fajne.
    Świdnica też jest spora, zeszłoroczną wspominam jednak głównie ze względu na super imprę pogiełdową na basenie, a potem w Stylowej Będę tam jeździć do śmierci
    Biała Podlaska - super klimat, imprezy przy ognisku - sama giełda malusieńka, ale bardzo sympatyczna, no i taksówka dokądkolwiek kosztuje gora 7 zł Mimo bardzo dużej odległości warto pojechać, zwłaszcza, że za każdym razem są zniżki na kolej (z Wrocka do BP bilet kosztuje 23 zł)
    Grodzisk: przesympatyczna, mała giełda. Szkoda, że nie miałam póki co okazji zaliczyć tam jakiegoś wieczorku piwnego z noclegiem, no, ale tam blisko mieszka Pieczarek, więc w obu przypadkach korzystałam z jego i Ireny gościnności

Reszty opisywać nie będę, dla mnie giełdy są zawsze udane, bo jest ekipa z forum i bawimy się świetnie, ale muszę duży plus postawić Krzysiowi, Mayowi i Marcopolkowi za organizację zajęć okołogiełdowych.
    Nie ujmując bynajmniej np. Warszawiakom - w dużych miastach nie pozostaje po prostu nic innego jak szwendać się po knajpach, ognicho czy imprezę na basenie raczej trudno zrobić
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• antenka
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2004.08
      • 60

Marusia napisał(a)
      Biała Podlaska - super klimat, imprezy przy ognisku - sama giełda malusieńka, ale bardzo sympatyczna, no i taksówka dokądkolwiek kosztuje gora 7 zł Mimo bardzo dużej odległości warto pojechać, zwłaszcza, że za każdym razem są zniżki na kolej (z Wrocka do BP bilet kosztuje 23 zł)
      Cieszę się, że wspomniałaś o giełdzie w Białej Mam nadzieję, że na tegorocznej giełdzie również się pojawisz (i cała reszta forumowiczów), w końcu Was poznam, chociaż może okazja poznania będzie jeszcze wcześniej, np. w lutym w W-wie.

Comment

• e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19261

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
        byłem na dwu z kolei ostatnich żywieckich i uważam je za najbardziej udane, ale nie bywam na wszystkich, więc moje zdanie nie jest wiarygodne
        post dość stary, więc odświeżyłem go ze wzgledu na fakt, iż od tego czasu "na konto" przybyło kilka innych giełd. zatem...

jasne, że żywiecka dalej dla mnie jest najlepsza, ale grunt to różnorodność tyska wiosenna też niczego sobie...

Comment

• peter007
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.06
          • 2820

Dla mnie najciekawsza była tyska może dlatego, że była to jedyna, na której się pokazałem
          Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

Comment

• Hannibal
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.03
            • 1426

A dla mnie to chyba najlepsze są giełdy w Żywcu, bo tylko tam na razie się pojawiłem.
            Ale mam zamiar w niedługim czasie pojechać na jakąś bardziej kameralną giełdę, i przeczuwam, że chyba będzie mi się jeszcze bardziej podobała, bo ja z reguły lubię kameralne spotkania, a za tłumami nie za bardzo przepadam.
            "All the good things for those who wait"

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23930

powiedzmy sobie szczerze najsympatyczniej jest u Krzysia
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Krzysiu
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2001.02
                • 14936

Ja lubię Grodzisk.

Nie powinieniem się wypowiadać w tym temacie, bo jak to się mówi "mam interes prawny", ale pozwolę sobie na uszczypliwość. Tzw. "giełda" w Żywcu przestaje być giełdą. Znaczna część osób jeździ tam wyłącznie w celach towarzyskich. Jeżeli ewolucja nadal będzie przebiegać w takim kierunku, to giełda zacznie w imprezie przeszkadzać! Poruszany już przez wiele osób temat zbyt głośnej muzyki jest tego najlepszym przykładem. A jakie są skutki dla zbieraczy? Ciasnota, hałas, tłum przypadkowych ludzi, z których dla wielu jedynym celem są drzwi do starej leżakowni, pretensje o to, kto kogo wpuścił na imprezę, a kogo nie, syf w kiblach i cała masa innych rzeczy. Może giełdę trzeba czasowo wydzielić, tzn. imprezy rozrywkowe w dwa dni po południu, a sobota rano, bez hałasu i zadęcia dla kolekcjonerów.

Comment

• zythum
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2001.08
                  • 8305

Dla mnie numer jeden to Świdnica i dla Giełdy i dla klimatu miasta.
                  To inaczej miało być, przyjaciele,
                  To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                  Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                  Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                  Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
                  Królowie banków, fabryk, hut
                  Tym mocni są, że każdy kradnie
                  Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• albeertos
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2001.10
                    • 2313

Zgadzam się. Świebodzice, a teraz Świdnica to dla mnie najfajnieszja giełda. I pora roku fajna - czuć już zbliżającą się wiosnę, i zawsze sporo kolekcjonerów się zjawia, co owocuje wymiernymi korzyściami w kolekcji, i towarzysko jest rewelacyjnie, a po przenosinach giełdy do Świdnicy jeszcze lepiej, bo baseny to już kultowe miejsce. Dla mnie to najmilsze wspomnienia giełdowe.

Lubię jeszcze Grodzisk i jesienne Tychy, te giełdy mają swój niepowtarzalny klimat. A co do Żywca - byłem raz, baaardzo mi się podobało, zawitam tam na pewno nie raz.
                    (_)>
                    Nigdy się nie poddawaj!!!
                    Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
                    Lech jest tam gdzie jego wiara
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• Ahumba
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🥛🥛🥛🥛
                      • 2001.05
                      • 9057

Ciekawe, że w tym temacie wypowiedziało się sporo osób, które były tylko na jednej giełdzie . Jak można się wypowiadać na ten temat nie mając porównania?
                      Słowo "najsympatyczniejsza" , w stosunku do giełd,mnie przynajmniej nie kojarzy się z czymś dużym, a wprost przeciwnie. Sympatyczna giełda, będzie małą (góra średnią) giełdą, gdzie nie ważne są upominki, bezpłatna wyżerka i inne marketingowe chwyty, a jest w fajnym miejscu, mająca swój klimat i fajne towarzystwo.
                      Z tej racji dla mnie najsympatyczniejsze były(kolejność alfabetyczna): Biała Podlaska, Człuchów (ten na Zamku) i Świdnica. O Grodzisku się nie wypowiadam, bo mnie jeszcze tam nie było.
                      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• nikita_banita
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.06
                        • 1363

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piecia
                        toważysko
                        Towarzyszu Piecia... FCJP

Comment

• peter007
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.06
                          • 2820

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba
                          Ciekawe, że w tym temacie wypowiedziało się sporo osób, które były tylko na jednej giełdzie . Jak można się wypowiadać na ten temat nie mając porównania?
                          No to w takim razie każdy kto zakłada temat niech ułoży regulamin, w którym wyraźnie określi kto może zabrać w nim głos i dojdzie do tego, że w danym temacie będzie mógł się wypowiedzieć tylko jego autor bo reszta w mniejszym bądź większym stopniu nie będzie mu odpowiadała

Comment

• jerzy
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2001.10
                            • 4707

Peter, nie przesadzasz? Uwaga Ahumby była moim zdaniem bardzo SENSOWNA, a Twoja wygląda jak początek kolejnej awantury o nic.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nikita_banita
                            FCJP
                            Już raz FCJP skarciło Piecię za to "ż".
                            browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• peter007
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.06
                              • 2820

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzy
                              Peter, nie przesadzasz? Uwaga Ahumby była moim zdaniem bardzo SENSOWNA, a Twoja wygląda jak początek kolejnej awantury o nic.
                              A moim zdaniem nie można nikomu narzucać w jakim temacie można się wypowiadać a w jakim nie. Mógłbym tu jeszcze dużo na ten temat pisać ale oszczędzę sobie nerwów a innym forumowiczom czytania kolejnej, jak to nazwałeś awantury.

Comment

Przetwarzanie...
                              X