Czy interesujecie się fantastyką/fantasy/science fiction?Moje pytanie dotyczy szerokiego zakresu - od literatury,gry planszowe (Magia i miecz - łezka się w oku kręci) przez RPG i gry komputerowe aż do filmów.Jeśli chodzi o literaturę - literatura fantastyczna była tą pierwszą po którą sięgnąłem z własnej woli.Tolkien,Sapkowski - tego nie trzeba wymieniać.Ale również F.Kres,P.Dick,G.Dickson.R.Zelazny czy U.Le Guin.I wielu innych.W RPG gram najróżniejsze - od przyszłościowych Shadowrunów i Cyberpunków do klasyki - Warhammera czy Ad&D.Po drodze znalazłyby się na pewno Dzikie Pola,tudzież Palladium i parę innych systemów.Gry komputerowe - myślę,że Planescape:Tormenta nikomu reklamować nie muszę.Baldursy też (przypuszczam) większość zna.Icewindy były też dobre.Z sentymentem wracam do obu części Fallouta(rewelacyjna muzyka Morgana).Do pierwszej części Diablo(choć druga też złą nie była).I do szeregu innych (grał ktoś w Master of Magic z 1994 roku?Moja ukochana).Nie podobał mi się za to Neverwinter.Filmy - tutaj na uznanie według mnie zasługuje "Johnny Mnemonic",PIERWSZA część "Matrixa" i "Władca Pierścieni"(aczkolwiek książka i tak zawsze lepsza).Pewnie coś sobie jeszcze przypomnę.Umysł ludzki,konkretniej pamięć zawodnymi są czasami.
Wasze
Wasze
Comment