Jak już wpisałam w temacie "Forumowa kawiarenka" od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem zakupu ekspresu do kawy. Warunek: musi to być dobry ekspres ciśnieniowy (przepływowy do mnie nie przemawia). Jako, że w marcu oczekuję tzw. trzynastej pensji – pomyślałam sobie, że byłaby to dobra okazja do zakupu takiego ekspresu. Na rynku jest ich jednak sporo, a ceny wahają się od 300,00 do 5 000,00 złotych. Niby wszystkie są 15-sto barowe, wszystkie mają dysze do spieniania mleka, czasem pojemność jest różna (ale dla nas, do użytku domowego, nie jest to bardzo istotne). Na co więc mam zwracać uwagę? Jakie firmy są dobre w produkcji tego typu sprzętu? Może ktoś z Was byłby w stanie mi pomóc?
PS. Bądźmy szczerzy – wydaje mi się, że wydatek 600-800,00 złotych ogranicza moją ochotę zakupu takiego sprzętu, czy więc powinnam szukać, czy lepiej na samym początku dać sobie z tym spokój?
PS. Bądźmy szczerzy – wydaje mi się, że wydatek 600-800,00 złotych ogranicza moją ochotę zakupu takiego sprzętu, czy więc powinnam szukać, czy lepiej na samym początku dać sobie z tym spokój?
Comment