Forumowicze a historia

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Hannibal
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.03
    • 1426

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
    (...) Mam natomiast zamiar poznać lepiej historię Żydów i Izraela. W tym celu napisałem pracę magisterską o wojnie Yom Kippur, a teraz czytam "Historię Żydów" Paula Johnsona.
    To podobne zainteresowania do moich. Też jestem zafascynowany historią narodu żydowskiego. Obecnie czytam niezmiernie interesującą książkę "Żydzi, Świat, Pieniądze" autorstwa Jacques Attali.
    Oprócz tego interesuję się okresem międzywojennym oraz powojennym.
    "All the good things for those who wait"

Comment

• Wujcio_Shaggy
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.01
      • 4628

Ja historię lubię, szczególnie okresy Rzeczypospolitej Obojga Narodów, Empire'u i wiek XX (ze szczególnym uwzględnieniem losów Polski i Polaków). Przez to ostatnie, pan od historii (autor książki o związkowych patriotach polskich) dał mi niedwuznacznie do zrozumienia, że nie mam szans zdać matury z historii...
      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• ronin
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2004.10
        • 154

Mój ulubiony okres w historii to II wojna światowa

Comment

• abernacka
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.12
          • 10861

Swoje zainteresowania ograniczam do tematu historia miast Gdyni i Gdańska, całego regionu Kaszubskiego oraz do historii doktryn politycznych ( w szczególności interesuje mnie XIX wiek).
          Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• ergie
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.05
            • 1041

Mój bzik to historia techniki pożarniczej a w szczególnosći budownictwa pożarniczego do 1939 r. A tak poza tym najbardziej mnie pociąga okres wczesnego średniowiecza a potem przełom XIX/XX w.
            Lepiej milcząc uchodzić za idiotę, niż odzywając się rozwiać wszelkie wątpliwości.
            ------------------------------------------------------------------
            Jasne czy ciemne? Jasne, że ciemne!

Comment

• Twilight_Alehouse
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2004.06
              • 6310

Mnie również fascynuje historia. Nawet przez rok ją studiowałem, ale zamieniłem na naukę pokrewną.
              Nie jestem w stanie wybrać jednego konkretnego okresu, lubię dość sporo: starożytny Rzym i Mezopotamia, średniowiecze, Rzeczpospolita Szlachecka, przełom XIX i XX wieku...

Comment

• arcy
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2002.07
                • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
                Swoje zainteresowania ograniczam (...) do historii doktryn politycznych ( w szczególności interesuje mnie XIX wiek).
                I dziadek Demel Cię nie zniechęcił

Comment

• kalifat
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.10
                  • 1168

Forumowicze a historia . A po co?

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mikołajj
                  ...Pojawiały się już na forum tematy dotyczące historii, ale tylko jej kawałków. Jestem wielkim miłośnikiem historii (XVII wiek) i chciałbym zaszczepić to też w innych....
                  Witam i pytam.
                  Po co taki wątek? Zbyt rozbudowany temat, żeby była jakakolwiek szansa dyskusji. Każdy napisze co lubi i tyle. Przecież każdy ma jakiegoś histo(e)rycznego konika.

A chyba autor miał inną koncepcję na myśli. Być może 'chciał zaszczepić to też w innych'.

To ja pasjonuję się historią sznurka (a właściwie jego braku) do snopowiązałek i historią grzybni Czubajki kani - Macrolepiota procera w Lasku Bródnowskim.

ps1. nie czepiam się i nie chciałem nikogo urazić
                  ps2. już widzę te podpisy "Nikt nie każe Ci czytać tego wątku"
                  bla bla bla

Comment

• sloniatko
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.02
                    • 1014

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kalifat
                    (...) Przecież każdy ma jakiegoś histo(e)rycznego konika.
                    Z tym "każdym" to bym nie uogólniał, znam wiele osób, których historia raczej nie pasjonuje, niestety.

A tak przy okazji, "historia grzybni Czubajki kani" to chyba raczej biologia, chyba że masz na myśli konkretny grzyb
                    Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

Comment

• kalifat
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.10
                      • 1168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sloniatko
                      A tak przy okazji, "historia grzybni Czubajki kani" to chyba raczej biologia, chyba że masz na myśli konkretny grzyb
                      Gwoli ścisłości konkretną grzybnię i to ... od 3 lat. Znalezionych grzybów ok. 20
                      Tylko czy to jeszcze fascynacja czy już zajob?
                      bla bla bla

Comment

• YouPeter
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.05
                        • 2379

Mnie interesuje okres II WŚ. Lubię również poczytać o starożytnych kulturach Majów, Inków no i chyba jak większość Polaków mam mały sentyment do szlacheckiej Polski.

A co do tego tematu to myślę że jest on dobry bo poznajemy dzięki niemu trochę samych forumowiczów i obrazuje on raczej dobry wizerunek świadomego piwosza.
                        Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• solfernus
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.08
                          • 1025

Ja też najbardziej lubię historię z czasów II WŚ ze wskazaniem na wojnę na morzu,
                          działania lotnicze i broni pancernej, oraz walki wyzwoleńcze UPA i WIN w rejonie
                          Bieszczadów. Fascynuje mnie też historia motocykli.
                          Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.

Comment

• peter007
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.06
                            • 2820

Jeśłi chodzi o w/w wojnę to uwielbiam filmy o tej tematyce no i oczywiście gry . Historia sama w sobie jakoś mnie nie pociąga.
                            Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

Comment

• mikołajj
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2005.01
                              • 106

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kalifat
                              Po co taki wątek? Zbyt rozbudowany temat, żeby była jakakolwiek szansa dyskusji.
                              To ja pasjonuję się historią sznurka (a właściwie jego braku) do snopowiązałek i historią grzybni Czubajki kani - Macrolepiota procera w Lasku Bródnowskim.

Skoro jesteś zainteresowany sznurkami do snopowiązałek to:
                              Snopowiązałka "Toronto Light Binder" proponowana przez Massey'a zdobywa złoty medal na Wystawie światowej w Paryżu w 1889 roku. Snopowiązałka "Brantford Light Binder" Harris'a odnosi równie wielki sukces jak model proponowany przez Massey'a.

I faktycznie nie było w tym udziału sznurków do snopowiązałek.
                              Mam nadzieje że jest to dla Ciebie nowa wiedza i uznasz ten temat za przynajmniej "w porządku"
                              Pozdrwiam

Comment

• ArturŁ
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2004.11
                                • 374

[QUOTE=kalifat]Witam i pytam.Po co taki wątek? Zbyt rozbudowany temat, żeby była jakakolwiek szansa dyskusji[QUOTE]

Jeśli nie chcesz zabierać udziału w dyskusji - Twoja sprawa,nie zabieraj...Jeśli są ludzie,którzy na temat odpowiedzieli - znaczy,że warto.I że temat nie jest nazbyt rozbudowany.

Comment

Przetwarzanie...
                                X