nie wiem, jak dla mnie robisz to nader agresywnie i to w odniesieniu do takich małostek, a to wg mnie wprowadza nieprzyjemną atmosferę do dyskusji. nie chodzi mi o to żebyś się w ogóle nie odzywał a po prostu wyluzował.
Praca - ogłoszenie
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTnie wiem, jak dla mnie robisz to nader agresywnie i to w odniesieniu do takich małostek, a to wg mnie wprowadza nieprzyjemną atmosferę do dyskusji. nie chodzi mi o to żebyś się w ogóle nie odzywał a po prostu wyluzował.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
A ja myślałam, że to mnie ART da banana za daromowe ogłoszenie.
Widać jednak wyczuł moje intencje.
Dziękuję za nieusunięcie postu.
Tak na marginesie, to daliśmy ogłoszenie w opolskiej GW i też nikt nie przysłał CV.
Comment
-
-
dostałem już niewinne OPR za tolerowanie ogłoszenia. osobiście wolałbym żeby żadne ogłoszenia firmowe się nie pojawiały ale w przypadku ofert pracy o którą jednak trudno można sobie nieco odpuścić.
co do opolskiego ogoszenia - widocznie mamy tu tylko jednego administratora, a ten juz ma na pewno wystarczająco dużo roboty- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikNie odpowiada się pytaniem na pytanie.
Zapytam jeszcze raz, czy uważasz Polskę za kraj niedorozwinięty?
Nie napisałaś ważnego słowa - "gospodarczo" bo widzę, że dla Ciebie "kraj rozwinięty" to tylko taki który ma duzy dochód narodowy, natomiast dla mnie jest to rzecz juz mniej istotna, szkoda, że nie wzięłaś pod uwagę naszych "głów" (naukowców i specjalistów w naprawdę wielu dziedzinach, tu śmiem nawet twierdzić, że pod tym względem jesteśmy bardziej rozwinięci niż USA). To w odpowiedzi na Twoje pytanie.Maciek
Szukam przytulnego kącika do palenia fajki... ;-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mjpTak pozwolę sobie wtrącić trzy grosze. Becik; ilu polska ma rocznie Noblistów? A ilu mamy Noblistów w takich dziedzinach jak fizyka, chemia albo ekonomia? Jakie nowoczesne mikroprocesory produkujemy? Produkujemy wogóle jakieś procesory? A może mamy jakiś przebojowy komputer, który sami opracowaliśmy? W dziedzinach takich jak budowa dróg, produkcja filmów, muzyka rozwrywkowa o zasięgu większym niż lokalny też nie wypadamy najlepiej. Niestety Beciku, czy się to komuś podoba czy nie, ale jesteśmy krajem niedorozwiniętym.
Jeśli wyznacznikiem dla Ciebie jest superkomputer, supeprzebój na miarę Jacksona, route 69, czy "doskonały" superprzebój "Titanic" to nie mam nic więcej do powiedzenia
Dla mnie "rozwinięty kraj" to coś więcej niż taka populisyyczna masowa Coca cola.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikOceniasz "rozwinięcie" danego kraju tylko po ilości nagród noblowskich? (ilu np Szwajcarów dostało Nobla?)
Jeśli wyznacznikiem dla Ciebie jest superkomputer, supeprzebój na miarę Jacksona, route 69, czy "doskonały" superprzebój "Titanic" to nie mam nic więcej do powiedzenia
Dla mnie "rozwinięty kraj" to coś więcej niż taka populisyyczna masowa Coca cola.Maciek
Szukam przytulnego kącika do palenia fajki... ;-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mjpTo może rzuć garść konkretów... Co jest dla Ciebie wyznacznikiem rozwiniętego kraju? Przytaczasz Szwajcarię, świetnie. Porównaj ich praworządność i naszą, ich poczucie czystości i nasze i tak dalej i tak dalej. Faktem jest, że w europie możemy się porównywać z Hiszpanią i to z trudem.
Troche jestem zaskoczony takim rozumowaniem.Przebywam w Tym Swiecie i musze przyznac ze takie argumenty do mnie nie Trafiaja.
Jezelo chodzi o czystosc to Polska -Przynajmniej ostatnio naprawde moze konkurowac prawie ze wszystkimi krajami Uni a nawet Swiata.
Takiego pozadku na Ulicach jak w Polsce-nie möwie o ich stanie nie ma w Szwajcarii i Niemczech nie möwiac juz o Anglii,Holandii, Wlochach czy Hiszpanii i nie ma w tym nic wspölnego z rozwojem danego kraju.
Jezeli chodzi o praworzadnosc-to tez najlepiej jak sie siedzi gdzies daleko i slyszy co w gazetach pisza.
Praworzadnosc jest taka sama na Calym Swiecie -zadzi na Pieniadz,Przekupstwo,Lapuwkarstwo,Wyzysk czlowieka nad Czlowiekiem itd itp.
Zmiany zachodzace na tym smutnym Swiecie sa zaskakujace i niewiadomo kto od kogo sie uczy i ktöry kraj pod tym wzgledem jest bardziej rozwinety.
W wielu przypadkach wlasnie Unia europejska uczy sie od Polski
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AndiTakiego pozadku na Ulicach jak w Polsce-nie möwie o ich stanie nie ma w Szwajcarii i Niemczech nie möwiac juz o Anglii,Holandii, Wlochach czy HiszpaniiLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotAndi,jaja sobie robisz? Czy może dawno nie byłeś w kraju?
Nie wiem czy tak jest w calej Polsce ale przynajmniej na Slasku tam gdzie bylem dluzej i w Gdansku i Poznaniu gdzie spedzilem kilka dni wlasnie nie wiezylem swoim oczom.
Kilkanascie lat temu w Niemczech byly ulice czyste a teraz to jeden SYF-i to kazdy kto to pamieta powie-to samo jest w Szwajcarii i Angli-nie wpominam o Wloszech i Hiszpani bo tam pozadku nigdy nie bylo
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotAndi,jaja sobie robisz? Czy może dawno nie byłeś w kraju?
MJP-dla Ciebie Szwajcaria też powinna być niedorozwiniętym krajem, gdzie ich filmoteka, muzyka, noble? Ale później odpiszę konkretniej.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikżebyś był w Amsterdamie to może bys sie przekonał, , .
Wracajac jednak do glöwnego watku ze ktos oferuje prace to bardzo dobrze ale trzeba napisac wiecej.
Moim zdaniem nie ma znaczenia czy to Polska czy USA albo tam jakis inny 3 Swiat.
Ludzie maja prawo do pracy i za nia otrzymywac pozadna zaplate.
Moim zdaniem te prawo jednak ginie i nasi najblizsi sojusznicy-Rozum USA dla Polski chca nazucis swoje Prawa wszystkim na calym Swiecie.
Nie liczy sie wyksztalcenie albo cos tam innego-Chcesz prace to bierz a po krötkim czasie sie okaze czy sie nadajesz czy nie jak nie to spadaj.Najlepiej jak nikt z nas nie bedzie ubezpieczony i za wszystko bedzie musial sam zaplacic a zeby przezyc to bedzie musial miec przynajmniej 2-3 miejsc pracy.
Niech mi nikt nie pröböje powiedziec ze sie myle ale troche przezylem i po Swiecie bywalem i wiem ze wlasnie taka tendencja obowiazuje na calym tym zepsutym Swiecie.
Jezeli pomysle ze glöwnie Amerykanskie firmy pchaja sie na rynki calego Swiata po to zeby sami zarobic a nie myslas o ich pracownikach to nie ma tu nic do dodania ze wlasnie taka Firma jest na wstepie wymieniona.
A to ze Polska stala sie najblizszym sprzymierzencem USA jezeli chodzi o ich brudne Wojenne interesy trzeba sie bedzie spodziewac ze wiecej Inwestoröw zajzy do Polski-widzac w tym kozysci nie oferujac nic w zamian
Comment
-
-
Jeśli pracodawcy się nie podobają pozostaje założyć własną firmę.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTJeśli pracodawcy się nie podobają pozostaje założyć własną firmę.
Latwo powiedziec a jak tak wszyscy beda rozumowali to kto bedzie na nas pracowac.
Zalozenie wlasnej Firmy to tez nie takie proste-w koncu nie kazdy sie urodzil z zawodem Bogaty Syn albo rozumuje jak Zyd
Comment
-
Comment