Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Aldach
Nie piję w poście
Collapse
X
-
A czemu ma służyć taki post?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotA czemu ma służyć taki post?
Posty służą temu, żeby je nabijać
tfu tfu, chyba sama muszę się zbananować za żartowanie z tego tematu - ale nie mogłam sie powstrzymać
Comment
-
-
Ja się zastanawiam, czy sie nie przyłączyć... wszak dopiero niedawno zacząłem, a piję przynajmniej 2-3 w tygodniu (może niedużo jak na 18-latka, ale ta zastraszająca regularność... :PMatuss
Kłamstwo zdąży obiec pół świata, zanim prawda włoży buty - James Callaghan
Comment
-
-
ja ledwo wytrzymałem w popielec - już godzinę po północy w moim gardziołku znalazł się Strzelec
ale przyszły tydzień i tydzień przed Wielkanocą także planuję przerwęKoniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika supersklep40 dni postu piwnego a co za tym idzie postu od jedzonka na noc nie zaszkodzi (nie jestem pewien czy to się piszę oddzielnie)
Mając jeszcze jakieś konkretne postanowienia na te 40 dni ,mysle że taki post w całym roku 365 dni nie bedzie szkodliwy dla naszych kubków smakowych a może przyniesie nowe odczucia smakowe po Świętach Wielkanocnych. Co wy na to ???
Comment
-
-
Parę dni bez "soku jęczmiennego" można sobie zrobić. Jednak nie picie piwa w czasie postu nie ma wielkiego sensu. Stara zasada kościelna mówi przecież wyraźnie - "płyn nie łamie postu". Więc jeśli już się czegoś wyrzekać w czasie postu, to na pewno obżarstwa."All the good things for those who wait"
Comment
-
-
Kiedyś wiodłem uczoną dysputę z niepijącą osobą. Twierdziłem, ze skoro ktoś wypija przeciętnie 3 piwa dziennie, a w poście jedno to jest to wyżeczenie. A ona łomotała paczkę ciastek dziennie i w poście także twierdząc, że to"przecież nie alkohol". I ni cholery nie dała się przekonać. Trwała w swym szlachetnym postanowieniu niepicia ani kropli alkoholu.
A tak naprawdę pości się dla siebie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika HannibalParę dni bez "soku jęczmiennego" można sobie zrobić. Jednak nie picie piwa w czasie postu nie ma wielkiego sensu. Stara zasada kościelna mówi przecież wyraźnie - "płyn nie łamie postu". Więc jeśli już się czegoś wyrzekać w czasie postu, to na pewno obżarstwa.
Istnieje również powiedzenie "wódka nie jest tłusta". Ja chociaż nie jestem sympatykiem tego trunku to jednak co roku przez okres Wielkiego Postu nie piję tego alkoholu. A niestety co roku w tym okresie przypadają teścia imieniny oraz mojego dyrektora urodziny i wcale nie jest łatwo każdemu podpitemu imprezowiczowi tłumaczyć, czemu akutat nie chcę wypić za zdrowie jubilata czy też solenizanta.
Comment
-
-
trzymam kciuki za tych, którym względy moralne, religijne bądź inne zalecają taki post. osobiście nie skorzystam! w zeszłym roku tylko 43 dni (w sumie) nie piłem piwa, a przerwa nie trwała dłużej niż 4 dni (średnio 2 dni). btw, te dni bez piwa... nie powiem, że były bez alkoholu , gdyż zwykle ze względu na upodobanie do win i miodów nie wylewam za kołnierz zwłaszcza jak trafi się pyszny dwójniak czy jakieś dobre winko z regionu langwedocji, który preferuje.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezestrzymam kciuki za tych, którym względy moralne, religijne bądź inne zalecają taki post. osobiście nie skorzystam!
Comment
-
Comment