2 prace na raz + powolne urządzanie się na wynajmowanych kilku stołecznych metrach kwadratowych sprawiły, że ostatni raz piłam piwo na po-warszawsko-giełdowym spotkaniu forumowym ale za to już wypatrzyłam promocję Juranda w pewnym sklepie i jutro...
Nie piję w poście
Collapse
X
-
A czy ten post jeszcze trwa? Bo ja nie za bardzo się znam.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piecia
ale przyszły tydzień i tydzień przed Wielkanocą także planuję przerwę
a więc zostaje tylko tydzień przed Świętami :] - złamałem się po 3 dniach (nowy semestr a więc piwo musiało się polać)Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotA czy ten post jeszcze trwa? Bo ja nie za bardzo się znam.
Kiszocie drogi - trwa dopiero od 7 dni - Wielkanoc w tym roku 27 marca a więc jeszcze ponad miesiącKoniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika roboxPiecia, przecież Kiszot nie jest postem zainteresowany
I nie odwracaj mi tu gałówLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika HannibalParę dni bez "soku jęczmiennego" można sobie zrobić. Jednak nie picie piwa w czasie postu nie ma wielkiego sensu. Stara zasada kościelna mówi przecież wyraźnie - "płyn nie łamie postu". Więc jeśli już się czegoś wyrzekać w czasie postu, to na pewno obżarstwa.
I tu Hannibal ma rację. Moim zdaniem post to głównie praca nad negatywnymi cechami naszych charakterów - jeżeli ktoś uważa, że zadużywa alkoholu z prostego rozumowania powinien od niego stonić. Natomiast ja dużo jem wręcz obżeram się, w pracy nagminnie klnę więc wiem nad czym muszę popracować .
Comment
-
Comment