W czasach rozkwitu FWP w każdym porządnym domu wczasowym był bilard z "grzybkiem"; reguł nie pamiętam - oprócz tej, że grzybek nie mógł się przewrócić...
przy piwie o bilardzie
Collapse
X
-
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marceljeśli bilard - to najlepiej w jakimś ciemnym zadymionym lokalu, z nieznanym piwem z kija i kilkoma osobami, z którymi można miło pomilczeć w czasie gry... ech, lata młodości!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuStwarza wrażenie zadymienia pomieszczenia. I jeszcze śmierdzi.
No właśnie, i o to chodziLast edited by Marusia; 2005-02-08, 13:33.
Comment
-
-
Zadymienie przy stole bilardowym jest widać konieczne, skoro nawet było usankcjonowane w filmie ("Kariera Nikosia Dyzmy")
A mianowicie była tam taka scena:
Pazura zwiedza swoją nową willę, oprowadza go po niej gosposia, w pewnym momencie wchodzą do pewnego półmrocznego pomieszczenia w którym jest niemalże siwo od dymu, a gosposia (no nie pamiętam kto ją grał) z dumą mówi: "a to sala bilardowa, już napalone"bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
sam nikoś czy jego służąca nie jest dla mnie autorytetem w tej kwestii...
a swoją drogą, gdy czytałem tytuł pierwszego posta w tej dyskusji to miałem wrażenie, że chodzi o to czy pijemy piwo przy bilardzie. ja nie, góra jedno! tym bardziej nie palę.
Comment
-
-
Jakiś tam snooker czy inne zawodostwo. "Grzybek" to jest to, ech stare dobre wyjazdy na wczasy z Huty Szkła Wołomin.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter007Dym co prawda szkodliwy ale stwarza niesamowite wrażenie.
- mimo że Cyborgi nie palą papierosów i tym podobnych, to jest jedyna usankcjonowana sytuacja, w której dym jest ok.Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Comment
-
Comment