Aluminium najlepiej postawić pod murkiem obok śmietnika. "Odpowiednie służby" dokonają recyklingu w mgnieniu oka i jeszcze dostaną po parę groszy od sztuki.
piwo a segregacja odpadów
Collapse
X
-
Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16I to jest podstawowy problem - brak jednolitej "polityki" w tym względzie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lzkamilAluminium najlepiej postawić pod murkiem obok śmietnika. "Odpowiednie służby" dokonają recyklingu w mgnieniu oka i jeszcze dostaną po parę groszy od sztuki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CyrkoniaAdamie, zasady ustala zazwyczaj zakład komunalny w zależności od warunków jakie posiada (brak sortowni lub nie), więc ......... trzeba sie dostosować do miejscowych zwyczajówBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Ale w tych państwach nie ma prawie ogólnych pojemników na śmieci bo wszyscy - od małego do dużego i star....szego - segregują odpady.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CyrkoniaAle w tych państwach nie ma prawie ogólnych pojemników na śmieci bo wszyscy - od małego do dużego i star....szego - segregują odpady.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Mam pytanko ..........
czy ktoś może wie gdzie szukać przepisów dotyczących segregacji odpadów przez sklepy np. spożywcze? No i gdzie mogą wyrzucać śmieci.
Comment
-
-
to nie dotyczy małego sklepu ......... taki spożywczo-przemysłowy w typie "Społem".
Comment
-
-
Zdziwisz się, ale sklepów "Społem" jest sporo - w Olsztynie kilka i są całkiem atrakcyjne pod względem cen i towaru. Ten o który mi chodzi o akurat prywatny sklep na dużym osiedlu - myślę że spokojnie kilka tysięcy ludzi tu mieszka. A sklep jest tak na prawdę JEDEN. Codziennie z tego sklepu wynosza OGROMNE wory śmieci i wrzucają do dwóch kontenerów, które są do użytku mieszkańców. NIe wiem czy sklep płaci za wywóz tych śmieci i możliwość korzystania z tych kontenerów, ale mnie to wkurza. Panie ze sklepu potrafią nieść jednocześnie po 3-4 wory więc pewnie to są same papiery i plastiki. Takie coś to sklep spożywczy chyba powinnien segregować.
Ogólnie wkurza mnie to, że śmieci są wyworzone co drugi dzień, a po jednym kursie pań ze sklepu kontenery praktycznie się zapełniają. Więc mieszkańcy muszą kombinować jak zmieścić swoje śmieci.
Comment
-
-
jak pracowałem w sklepie komputerowym też kazano mi wynosić śmieci (metalowe, plastikowe, worki foliowe, papiery, etc.) do zwykłych koszy (nie sklepowych, bo tych nie było). podobnie obserwuję u siebie na osiedlu. przy drodze też czasem widzę luzem porzucone w workach śmieci burżujów z sąsiednich domków.
jak to zwykle bywa - firmy rozliczają się z najmniejszej możliwej ilości
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezesjSpołem?? a gdzie takie relikty jeszcze są
Comment
-
Comment