piwo a segregacja odpadów

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • lzkamil
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.01
    • 3611

Aluminium najlepiej postawić pod murkiem obok śmietnika. "Odpowiednie służby" dokonają recyklingu w mgnieniu oka i jeszcze dostaną po parę groszy od sztuki.
    Lepszy jabol pod okapem
    niż GŻ, CP i KP !

Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.

Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!

Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)

Comment

• Cyrkonia
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.10
      • 1936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16
      I to jest podstawowy problem - brak jednolitej "polityki" w tym względzie.
      Adamie, zasady ustala zazwyczaj zakład komunalny w zależności od warunków jakie posiada (brak sortowni lub nie), więc ......... trzeba sie dostosować do miejscowych zwyczajów
      www.stat-gra.pl

Comment

• Cyrkonia
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.10
        • 1936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lzkamil
        Aluminium najlepiej postawić pod murkiem obok śmietnika. "Odpowiednie służby" dokonają recyklingu w mgnieniu oka i jeszcze dostaną po parę groszy od sztuki.
        no właśnie u mnie coś ostatnio nie widać tych służb. Rok akademicki się zaczął więc służby przeniosły się w okolice akademików
        www.stat-gra.pl

Comment

• adam16
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2001.02
          • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cyrkonia
          Adamie, zasady ustala zazwyczaj zakład komunalny w zależności od warunków jakie posiada (brak sortowni lub nie), więc ......... trzeba sie dostosować do miejscowych zwyczajów
          Niby racja. Ale są państwa gdzie sprawę zalatwiono kompleksowo.
          Browar Hajduki.
          adam16@browar.biz
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Cyrkonia
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2001.10
            • 1936

Ale w tych państwach nie ma prawie ogólnych pojemników na śmieci bo wszyscy - od małego do dużego i star....szego - segregują odpady.
            www.stat-gra.pl

Comment

• adam16
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2001.02
              • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cyrkonia
              Ale w tych państwach nie ma prawie ogólnych pojemników na śmieci bo wszyscy - od małego do dużego i star....szego - segregują odpady.
              A ja mogę sobie segregowac. Ale co z tego jeśli pod blokiem stoi jeden pojemnik na wszystko . W całej okolicy nie ma pojemników umożliwiających porządną segregację. Musiałbym jeździć ze śmieciami autobusem do Rudy Śląskiej albo Katowic
              Browar Hajduki.
              adam16@browar.biz
              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• Cyrkonia
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.10
                • 1936

Mam pytanko ..........
                czy ktoś może wie gdzie szukać przepisów dotyczących segregacji odpadów przez sklepy np. spożywcze? No i gdzie mogą wyrzucać śmieci.
                www.stat-gra.pl

Comment

• e-prezes
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19260

markety mają sortowane odpady, ale jak jest z małymi sklepami to niewiem.

Comment

• Cyrkonia
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2001.10
                    • 1936

to nie dotyczy małego sklepu ......... taki spożywczo-przemysłowy w typie "Społem".
                    www.stat-gra.pl

Comment

• e-prezes
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 19260

jak mniemam, puki nie ma NAKAZU a jest tylko obowiązek wynikający z ustawy czy rozporządzeń to każdy robi co chce. Społem?? a gdzie takie relikty jeszcze są

Comment

• Cyrkonia
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2001.10
                        • 1936

Zdziwisz się, ale sklepów "Społem" jest sporo - w Olsztynie kilka i są całkiem atrakcyjne pod względem cen i towaru. Ten o który mi chodzi o akurat prywatny sklep na dużym osiedlu - myślę że spokojnie kilka tysięcy ludzi tu mieszka. A sklep jest tak na prawdę JEDEN. Codziennie z tego sklepu wynosza OGROMNE wory śmieci i wrzucają do dwóch kontenerów, które są do użytku mieszkańców. NIe wiem czy sklep płaci za wywóz tych śmieci i możliwość korzystania z tych kontenerów, ale mnie to wkurza. Panie ze sklepu potrafią nieść jednocześnie po 3-4 wory więc pewnie to są same papiery i plastiki. Takie coś to sklep spożywczy chyba powinnien segregować.
                        Ogólnie wkurza mnie to, że śmieci są wyworzone co drugi dzień, a po jednym kursie pań ze sklepu kontenery praktycznie się zapełniają. Więc mieszkańcy muszą kombinować jak zmieścić swoje śmieci.
                        www.stat-gra.pl

Comment

• e-prezes
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19260

jak pracowałem w sklepie komputerowym też kazano mi wynosić śmieci (metalowe, plastikowe, worki foliowe, papiery, etc.) do zwykłych koszy (nie sklepowych, bo tych nie było). podobnie obserwuję u siebie na osiedlu. przy drodze też czasem widzę luzem porzucone w workach śmieci burżujów z sąsiednich domków.

jak to zwykle bywa - firmy rozliczają się z najmniejszej możliwej ilości

Comment

• grzes_ch
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2003.10
                            • 612

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                            jSpołem?? a gdzie takie relikty jeszcze są
                            W Krakowie mają około 19 sklepów w tym dwa nazywają się Społem a pozostałe działają pod marką Podwawelska Spółdzielnia Spożywców no i oczywiście jest jest jeszcze "Jubilat".

Comment

Przetwarzanie...
                            X