Zdarzają mi się dość często takie popołudniowo-wieczorne drzemki. Trwają około 10-12 godzin, z krótką przerwą na umycie zębów i posłanie łóżka.
Drzemka w dzień.
Collapse
X
-
Ja jestem tak skonstruowany, że siedzę długo w nocy a potem w dzień muszę sobie uciąć drzemkę. W zależności od mozliwości 30 minut do 2 godzin. Czasem po pracy jak padnę na "drzemkę" to budzę się w nocy tylko po to aby umyć zęby i wrócić do łóżkaTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Bardzo bym chciał uciąć sobie takie pół godzinki dla słoninki
w ciągu dnia ale nie mogę, szef nie jest na tyle wyrozumiałyZbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.
Comment
-
-
Więc u mnie to wygląda to tak :
- około 13 zaczyna mi się (po poznańsku) papa drzeć
- 14 z minutami żona schodzi do sklepu ja idę do domku na uszykowany obiadek który wcinam popijając piwkiem
- po obiadku krótki pobyt w WC (z powodu szybkiej przemianie materii ) + papierosek + dopicie reszty piwka no i oczywiście do łóżeczka około 14:30 oglądając TVN 24 i powoli zasypiając
- jeżeli Bartek (syn) grzecznie się bawi to drzemie do 17 , jak mu się nudzi to budzi mnie około 16:30 z pytaniem "Wstajesz już ?? " no i schodze do sklepu żeby sprzedawać Nasz Boski napój do 22:00 i tak codziennie
Comment
-
-
no to chyba zaraz sobie utnę drzemkę administracyjną- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Problemu z zasypianiem w dzień nie mam - często po południu ucinam sobie drzemkę taką od 45 do 60 minut (w wyjątkowych wypadkach do 1,5 godz.). Nie mam też po tym problemów z zaśnięciem w nocy. Czas drzemki zależy też od tego, czy koty nie wskoczą mi na głowę, choć najczęściej one śpią razem ze mną (czytajcie: na mnie).
Słyszałem jakiś czas temu, że gdzieś na zachodzie w niektórych biurach są specjalne pokoiki z leżankami, gdzie pracownik może w ciągu dnia zdrzemnąć się kilkanaście minut. Podobno taki pracownik po drzemce jest bardziej wydajny, twórczy i ma lepsze wyniki w pracy.
Comment
-
-
O, to, to! Koncepcja jak najbardziej słuszna.
Choć ja i tak nie ucinam sobie drzemek; co najwyżej sporadycznie zdarza mi się zdrzemnąć, gdym niewyspany lub nękany jakimiś dolegliwościami...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Jako że należę do grupy osób, które wychodzą do pracy o 8 rano i wracają do domciu najwcześniej o 19 oświadczam, że drzemka nie dla mnie...*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Comment
-
-
Ja notorycznie przesypiam drogę do i z pracy. Na szczęście autopilot budzi mnie przed odpowiednim przystankiem . Po za tym czasem przytnę komara po obiedzie, ale nie często. Wynika to z idiotycznych godzin pracy, bo jakbym wstawał normalnie (koło południa), to na pewno bym w dzień nie spał.
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!
Comment
-
-
Ja staram się przeznaczać na sen w nocy co najmniej 8 godzin. Tak więc z reguły drzemki nie potrzebuję. Jeśli zdarzy się jednak krótsza noc (<7 godzin), to za dnia ucinam sobie drzemkę, tak do pół godziny. Jeśli się ona przedłuża, to później mam spore problemy z zaśnięciem."All the good things for those who wait"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bury_wilkJa notorycznie przesypiam drogę do i z pracy. Na szczęście autopilot budzi mnie przed odpowiednim przystankiem
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika breslauerSłyszałem jakiś czas temu, że gdzieś na zachodzie w niektórych biurach są specjalne pokoiki z leżankami, gdzie pracownik może w ciągu dnia zdrzemnąć się kilkanaście minut. Podobno taki pracownik po drzemce jest bardziej wydajny, twórczy i ma lepsze wyniki w pracy.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTno to chyba zaraz sobie utnę drzemkę administracyjną
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika solfernusBardzo bym chciał uciąć sobie takie pół godzinki dla słoninki
w ciągu dnia ale nie mogę, szef nie jest na tyle wyrozumiały
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Mnie drzemki dopadają bo dobrym, sytym obiadku. Tak od 30 min do godzinki. Ale tak to ponoć już jest w tym wieku.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pieciajeśli wstaję wcześniej rano a w ciągu dnia znajdę wolny czas to bez namysłu kładę się spac - tak na 2 godzinki - 15 minut nie wystarcza
Comment
-
Comment