Wczoraj konfigurowałem komputer jednemu sympatycznemu człowiekowi i nieopatrznie zgodziłem się przyjąć w zamian za przysługę piwo. Na pytanie "jakie?" naiwnie odpowiedziałęm "dobre". Żeby tak trochę człowieka w temacie zorientować, pochwaliłem się jeszcze, że sam też piwo warzę.... No i dzisiaj dostałem..... 3x0.65l Heinekena.... Zdrowie ludzi konfigurujących komputery!
Co to jest "dobre piwo"?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mjpWczoraj konfigurowałem komputer jednemu sympatycznemu człowiekowi i nieopatrznie zgodziłem się przyjąć w zamian za przysługę piwo. Na pytanie "jakie?" naiwnie odpowiedziałęm "dobre". Żeby tak trochę człowieka w temacie zorientować, pochwaliłem się jeszcze, że sam też piwo warzę.... No i dzisiaj dostałem..... 3x0.65l Heinekena.... Zdrowie ludzi konfigurujących komputery!
A właściwie to trzeba było człowiekowi powiedzieć, że chcesz dobre piwo, tylko żeby nie była to jedna z następujących marek: ... (i tu podać mu listę wyrobów piwopodobnych).
Comment
-
-
Ach te prezenty... Też czasami dostaję od pracowników z wykopu po wypłacie np. po puszeczce Piasta, Książa czy Volta. I nie widząc u mnie radości mówią: "to dobre piwo, nie z tych najtańszych"
Comment
-
-
Też raz miałem analogiczną sytuację, jak MJP; tyle że nikt mnie nie pytał. I dostałem cały kartonik "prawdopodobnie najlepszego piwa na świecie" - 10 flaszek...
Ale była też sytuacja skrajnie odmienna - za instalację komputera, inni znajomi odwdzięczyli się zestawem własnego piwa domowego! Gdybym to przewidział, to lepiej bym się przyłożył do tej roboty...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
mjp, wpadnij skonfigurowac mój złom. Na pewno dostaniesz dobre, a nie "dobre" piwoBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy(...)Ale była też sytuacja skrajnie odmienna - za instalację komputera, inni znajomi odwdzięczyli się zestawem własnego piwa domowego! Gdybym to przewidział, to lepiej bym się przyłożył do tej roboty...
Comment
-
-
Ja w pracy załatwiłem pewną sprawę i gości mówi ,że się odwdzięczy i przyniósł po pewnym czasie w reklamówce piwo.Położył i poszedł .Zajrzałem i mnie trafiło.Sześć puszeczek Lecha(ale nie był ciepły )hahaha.No i się nie napiłem
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PogoniarzJa w pracy załatwiłem pewną sprawę i gości mówi ,że się odwdzięczy i przyniósł po pewnym czasie w reklamówce piwo.Położył i poszedł .Zajrzałem i mnie trafiło.Sześć puszeczek Lecha(ale nie był ciepły )hahaha.No i się nie napiłem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16mjp, wpadnij skonfigurowac mój złom. Na pewno dostaniesz dobre, a nie "dobre" piwoMaciek
Szukam przytulnego kącika do palenia fajki... ;-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika breslauerCzyli dostałeś "prawdopodobnie dobre piwo" ...
A właściwie to trzeba było człowiekowi powiedzieć, że chcesz dobre piwo, tylko żeby nie była to jedna z następujących marek: ... (i tu podać mu listę wyrobów piwopodobnych).Maciek
Comment
-
-
Oczywiście też na przełomie roku otrzymałem prezenty typu sześciopak 0,33 Heńka - dałem radę ale było ciężko.
Sytuacja odwrotna - to ja mam komuś ofiarować dobre piwo. Latam, szukam, kupuję np. Zwierzyniec Pils, czy jakiś inszy rarytas no i tłumaczę potem, że to jedno z najlepszych, fakt butelka nie najnowsza, nie owocowe, nie zepsute (bo inaczej smakuje), browar polski (choć brak reklam).
A można było kupić Żywczyka i lepiej bym wypadł....MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzyJa już dawno temu nauczyłem się, że należy wymienić trzy, cztery piwa, które przyjmuję chętnie jako rewanż, prezent etc.Maciek
Comment
-
Comment