Tak sobie myślę.... Może wezmę jutro tego Heńka do Instytutu? Jest ktoś chętny?
Co to jest "dobre piwo"?
Collapse
X
-
Szkoda się nosić i wozić z takim ciężarem. Poczekaj jeszcze trochę - przyda się do grilla. Znaczy się do zagaszenia tegoż oczywiście
Comment
-
-
Musze sie pochwalic ze kiedys dzieki pewnej przysludze skierowalem kumpla na dobra piwna droge
Poprosil mnie zebym przyjechal na jego dzialke ze sprzetem wspinaczkowym i wyczyscil mu studnie z wszelkiego syfu co sie tam zebral. No wiec zalozylem zjazd z kaszlaka, zjechalem na linie i wybralem co trzeba. A ze robota byla brudna i paskudna to sobie za nia policzylem kratke piwa. Na pytanie jakiego zazyczylem sobie Kasztelanskie (to bylo jeszcze przed przejeciem przez CO, jak ja wtedy kochalem to piwko!). Dzialka zreszta byla w regionie jego dostepnosci, kolo Leczycy. Kumpel preferujacy Zywca i Tyskie sie troche zdziwil ale ze znal mnie jako starego piwosza to pomyslal ze wiem co mowie, sam tez zaczal pic Kasztelanskie i stwierdzil ze jest duuuzo lepsze od tego co pil wczesniejLepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lzkamil(...)skierowalem kumpla na dobra piwna droge
Poprosil mnie zebym przyjechal na jego dzialke ze sprzetem wspinaczkowym i wyczyscil mu studnie z wszelkiego syfu co sie tam zebral. (...)
A inny kumpel, który nota bene Ci tą robotę nadał nie zobaczył ani łyczka z takiej ilości "Kasztelańskiego"Dziku
Comment
-
-
Ale zobaczyl i jeszcze zobaczy duzo innych wynalazkow - na Wielkanoc przyjezdza skodzinka-ciezarowka
Jakis czas wczesniej robilismy podobna robote u innej kumpeli, z tym ze wtedy Ty schodziles. Co wtedy pilismy? Lodzkie Mocne chyba?Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mjpA gdzie ten złom stoi? Bo może się skuszę...Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16wpadnij skonfigurowac mój złom. Na pewno dostaniesz dobre, a nie "dobre" piwoPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mjpA gdzie ten złom stoi? Bo może się skuszę...Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16W Chorzowie. Jak kto bystrooki to i dokładny adres łatwo namierzyć może.bla bla bla
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kalifatZłom w Chorzowie? Zgaduję, że gdzieś na terenie Parku RozrywkiBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16hmm... Park Rozrywki w Chorzowie? Poproszę adresMaciek
Szukam przytulnego kącika do palenia fajki... ;-)
Comment
-
-
On się nazywa "Wojewódzki Park Kultury i Wypoczynku", a Wam się tylko z rozrywką kojarzy...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_ShaggyOn się nazywa "Wojewódzki Park Kultury i Wypoczynku", a Wam się tylko z rozrywką kojarzy...Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Comment
-
-
Podaję przepis na bezbolesne spożycie Heńka (wczoraj po powrocie z Instytutu wypiliśmy ze Slavoyem po flaszce) - spożyc uprzednio dużą ilość jakiegoś naprawdę dobrego piwka, to potem jest już wszystko jedno, co się pije
Comment
-
-
Gdybym u mnie w robótce za każda przysługę liczył browara to chyba non stop chodziłbym o ugiętych nogach a to i dlatego, iż sam za wszyskie przysługi płaciłbym piwem
Nie mniej jednak czasem sie zdarza wykonać coś co można jedynie piwem zfinalizować: i tak ostatnim czasem wpadł koleś z dość drogim sprzętem Boscha prosząc o pomoc, trzymając 50 pln w ręku spogląda na mnie błagalnym wzrokiem.
Cały rytuał zajął mi jakieś 10 minut gdzie nie zastanawiając się wiele powiedziałem, że piwo mi wystarczy.
Nie dość, że koleś zjawił się tuż na fajrant to przytaszczył ze sobą jedno piwo-JEDNO!
Było nim Książęce, na smak nie narzekam lecz gdybym skasował jegomościa......
..........warto być uczciwym?Last edited by Radegast; 2005-03-07, 19:49.Ja kosmita, w srod serow i wina piwa szukajacy
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaPodaję przepis na bezbolesne spożycie Heńka (wczoraj po powrocie z Instytutu wypiliśmy ze Slavoyem po flaszce) - spożyc uprzednio dużą ilość jakiegoś naprawdę dobrego piwka, to potem jest już wszystko jedno, co się pijeGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment