Cyborgu obracasz się w specyficznej grupie ludzi albo zmysł obserwacji jest mocno wybiórczy (sprawdź podzespoły) Z moich doświadczeń zarówno obserwacyjnych jak i osobistych wynika jednoznacznie - nic się nie zmieniło. Kobiety napierają na dzieci i w różny sposób uzyskują swój cel. To odpowiedź tylko do cytowanego przez radzię (jak rozumie pierwszego) postu. Nie czytałem całej dyskusji więc nie wiem w jakim kierunku się rozwinęła.
Macierzyństwo i ojcostwo [kolejny temat egzystencjalny]
Collapse
X
-
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
-
-
Zythumie Drogi! akurat, kiedy zakładałam ten wątek, znaczną część osób przeze mnei widywanych stanowiła społeczność forumowa...
ostatnio życie raczej samotnicze, więc i takich rozmów w szerszym gronie brak...
aczkolwiek w mojej pracy chyba trend idzie jednak po tradycyjnej myśli (możliwe, że z powodu nadwyżki estrogenu w powietrzu )
ps. wszystkim dzieciom, spóźnione życzenia z okazji ich święta od Cioci Cyborga
(nie kojarzyć z inną zasłużoną Ciocią )Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcelpowracając delikatnie do tematu (nieprzestrzeganie wstępu nieletnich na Zloty pominę...) - natrafiłam w najnowszym "Wprost" na ciekawy artykuł "Siedem powodów, dla których warto mieć liczne potomstwo", a że on długi jest, to zamieszczam link doń tutaj
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mayCzy nie można mieć dzieci tak po prostu - dlatego, że tego pragniemy,a jednocześnie kochamy? Czy wszystko musi obracać się wokół powodów/korzyści?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika radziaWłaśnie, mądre spostrzerzenie...najczęściej wiele par staje sie poprostu wygodnych i ciagle mówią ze potrzeba to potrzeba tamto, ze kobiety chca robić jeszcze kariere, a meżczyźni chca miec jeszcze troche wolnosci....w takim tempie bardzo szybko "wybijemy" nasz naród...chodzi mi o polski naród...Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter007A ja myślałem, że w dzisiejszych czasach kobiety na całym świecie stawiają karierę ponad macierzyństwo
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika radziaWiesz....zpotkałam sie juz z wieloma kobietami, duza czesc jest taka ze ponad wszystko kocha swoja figure i zrobi wszystko zeby jej nie stracic ( jak dla mnei to troche ograniczone psychicznie), druga grupa stawai rzeczywiscie kariere ponad macierzstwao, a trzecia ( do której sama naleze) i naszczescie w wiekszosci marzy to tym by posiwecic sie gromadce dieci i mezowi...ogólnie swojej rodzinieJeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika radziaWiesz....duza czesc jest taka ze ponad wszystko kocha swoja figure i zrobi wszystko zeby jej nie stracic ( jak dla mnei to troche ograniczone psychicznie)...
Comment
-
-
Jest jeszcze jednen model kobiety. Taki, który z pieśnią na ustach potrafi pogodzić macierzyństwo, dbanie o rodzinę, dbanie o siebie, i może nie oszałamiającą, ale ciągle rozwijającą się karierę.
Wymaga to zapewne najwięcej sił od kobiety, ale efekt w postaci samorealizacji myślę, że jest tego wart.
Przyciągam piwne magnesy... :-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika easyJest jeszcze jednen model kobiety. Taki, który z pieśnią na ustach potrafi pogodzić macierzyństwo, dbanie o rodzinę, dbanie o siebie, i może nie oszałamiającą, ale ciągle rozwijającą się karierę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Syla_Audihmmm..chyba mogę powiedzieć ,że mi się to udało...pogodziłam macierzyństwo,dbanie o rodzinę,staram się dbać o siebie i pracuję..czasem ciężko znależć chwilę wolnego czasu dla siebie samej...ale zadowolone miny syna i męża wynagradzają czas im przeznaczony..tak więc macierzyństwo i rodzina to trudny kawałek chleba,ale moim zdaniem jest to warte wyrzeczeń
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mayCzy nie można mieć dzieci tak po prostu - dlatego, że tego pragniemy,a jednocześnie kochamy? Czy wszystko musi obracać się wokół powodów/korzyści?
nie chodziło wyłącznie o korzyści, jakie może mieć dana jednostka ze spłodzenia takowej gromadki,
howgh.
ps. dzisiaj rozmawiałam z kobietą, która ma dokładnie wszystko zaplanowane: kiedy zajdzie w ciążę, życie zawodowe i osobiste poukładane itd. - to też jest lekko przerażające, mimo że ona kocha swojego mężą... czy warto wszystko planować z góry?Ostatnia zmiana dokonana przez cyborg_marcel; 2005-06-04, 22:23.Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcelczy warto wszystko planować z góry?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy[...] Dla mnie kwestia posiadania dzieci to generalnie kwestia dojrzałości i podjęcia odpowiedzialności. No i jeszcze pewnego egoizmu: wiadomo, że życie od momentu narodzin potomstwa zmieni się diametralnie i z pewnych rzeczy trzeba będzie zrezygnować - trochę żal się z nimi rozstawać...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
Comment