przy piwie o samochodach

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • arcy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.07
    • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek
    Arcy, wg mnie w kierunku, w którym zamierzasz jeździć w kilkusetkilometrowe wyjazdy, żadne auto nie zapewni Ci "w miarę wygodnej" podróży. Po prostu taki jest stan polskich dróg.

I intensywnie myśl o klimatyzacji w samochodzie. To naprawdę pożyteczny drobiazg. Na pewno podniesie cenę autka, ale wg mnie warto dopłacić. Kłopot w tym, że jeszcze kilkanaście lat temu klimatyzacja nie była standardem wyposażenia i dosyć trudno wyszukać taki pojazd.
    Drogi to jedna rzecz. Ale mimo to, komfort jazdy polonezem a mercedesem to jednak nie to samo.

Ja nie myślę o klimatyzacji. Ja wiem, że bez klimatyzacji nie kupię.

Comment

• arcy
      • 2002.07
      • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumek
      Mercedes Benz 190D 2.0 lub 2.5 aut. lub W 124 - to gwarancja bezproblemowej jazdy na trasie, tylko w takiej cenie różnie może się trafić. Albo w ogóle mogą być kłopoty żeby na cokolwiek sesnownego trafić...
      190 odpada. Jak będę chciał pojeździć prawie golfem, to kupię sobie golfa.

Comment

• jerzy
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.10
        • 4707

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua
        Ja bym chyba chciał zmienić samochód na ciut mocniejszy, ale jeszcze nie wiem na jaki.
        Może na czerwony?
        A zawsze mi się wydawało, że jesteś facetem...
        browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• mr-perez
          † 1971-2008 Piwosz w Raju
          • 2005.09
          • 514

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzes_ch

Ale tak naprawdę to polecam
          Opla Omegę B V6 3,0l benzyna automat 4 biegowy
          Miałem kiedyś, ale z manualną skrzynią, nie lubię automatów. 211KM robi swoje. Pięknie się tym jeździło. 250km/h po trasie praktycznie bez problemu ( ale tylko ze 3 razy tak jechalem ) Wyposażenie full... wszystko w tym aucie jest. Miałem gaz sekwencyjny ( wtedy kosztował 6 tys.) , przy delikatnej jeździe poza miastem (ok. 130km/h) paliło autko 10,5 l. gazu. Ale przy ostrzejszej po mieście i 18 litrów benzynki łyknęło bez problemu.

Jednak szczerze polecam końcowe roczniki tj. 1997/98, przy wcześniejszych są problemy z blacharką.
          RTS WIDZEW
          www.kapsle.piwko.pl

Comment

• arcy
            • 2002.07
            • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua
            Ja bym chyba chciał zmienić samochód na ciut mocniejszy, ale jeszcze nie wiem na jaki.
            Może na czerwony?
            Mocniejszy i czerwony? Mam coś dla Ciebie. Wóz bojowy Straży Pożarnej

Comment

• Maidenowiec
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.07
              • 2287

O właśnie, te amerykańskie z silnikami od Sherman'ów
              Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

• arcy
                • 2002.07
                • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mr-perez
                250km/h po trasie praktycznie bez problemu ( ale tylko ze 3 razy tak jechalem )
                A nieoficjalnie?

Comment

• grzes_ch
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2003.10
                  • 612

Jeszcze jedno - moim zdaniem jeżeli już automat to właśnie z większym silnikiem.
                  Polecam także automaty europejskie oraz co ważne - najmniej czterobiegowe.
                  Miałem Dodga Neona 2,2 a potem Plymouth Voyagera 3,0 i niestety muszę stwierdzić , że ich ASB były fatalne.
                  Teraz w pracy jeżdżę Audi S8 4,2 a przedtem właśnie Omegą 3,0 i teraz sam szukam samochodu z automatem - choć przysięgałem sobie , że nigdy więcej ( dla siebie pewnie wybiorę Audi A6 kombi diesel 2,5 tdi - C5).
                  Kultura pracy niemieckich ASB jest zupełnie inna.

Comment

• Latarnik
                    Premium Lamplighter
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2004.06
                    • 5030

Wybaczcie ale wloze kij w mrowisko.
                    No bo w sumie powinniscie wiedziec jak jest w normalnym kraju. Nikt w normalnym kraju nie zastanawia sie czy kupic 10 letni samochod z 200 tys km przebiegu.
                    W normalnym kraju idziesz do salonu, pokazujesz prawo jazdy, podajesz swoj numer ubezpieczenia i szybko w komputerze sprawdza, czy regularnie splacasz karte kredytowa, placisz rachunki za prad, gaz, telefon. Jesli wszystko masz ok to oplacajac tylko koszt zarejestrowania auta mozesz nim natychmiast wyjechac z salonu.

Potem przez 36 mcy placisz po 219$ miesiecznie i po tym okresie albo wykupujesz auto za 10 tys $, albo oddajesz i bierzesz nastepny nowy.
                    Przyklad 219$ dotyczy Mercurego Milana, silnik 2,3 litra, 160 KM, full wypas.(jak ponizej)
                    W autach innych firm platnosci miesieczne wahaja sie od 100 do 500$, w zaleznosci od marki i modelu.
                    Attached Files
                    5450 kapsli z wypitych piw
                    874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
                    "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
                    https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
                    Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
                    https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• grzes_ch
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2003.10
                      • 612

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
                      No bo w sumie powinniscie wiedziec jak jest w normalnym kraju. Nikt w normalnym kraju nie zastanawia sie czy kupic 10 letni samochod z 200 tys km przebiegu.
                      Jednym słowem na świecie nie ma normalnego kraju - normalny kraj jest jak ciało doskonale czarne
                      Latarniku nie przesadzaj.

Comment

• Latarnik
                        Premium Lamplighter
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2004.06
                        • 5030

W ktorym miejscu przesadzilem?
                        Takie sa realia nabywania samochodu w Stanach.
                        5450 kapsli z wypitych piw
                        874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
                        "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
                        https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
                        Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
                        https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• iron
                          • 2002.08
                          • 6717

A my od wczoraj jesteśmy dumnymi posiadaczami Volvo 480 turbo. Pojechaliśmy po nie do Charzykowych, ale było warto. Paskuda (tak została nazwana, miała być Brzydula, ale ta nazwa jest zarezerwowana dla Volvo 740 które ma brat Asi) jest z 1993 roku i ma tylko 117000 km przebiegu. Jeździł nim starszy Pan, emerytowany marynarz. Wymaga małych poprawek, ale jak na swój wiek, jest niemal idealne. No i wróciło z nami do domu dzielnie, wyprzedzanie w nim to bajka (turbinka - 120 KM) i pierwszy raz miałem na liczniku pewną magiczną trzycyfrową liczbę - choć wtedy nie ja prowadziłem
                          Tym się nie jezdzi - tym się wozi
                          Ma tylko cholernie długi przód.
                          Last edited by iron; 2007-04-05, 14:35.
                          bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                          Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                          Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• iron
                            • 2002.08
                            • 6717

Czyż Paskuda nie jest aż tak brzydka, że piękna? (zdjęcia niestety jakości "telefonowej")
                            Attached Files
                            Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• kony
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2005.08
                              • 1701

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron
                              pierwszy raz miałem na liczniku pewną magiczną trzycyfrową liczbę
                              Czy masz na myśli 666 ?

Comment

• iron
                                • 2002.08
                                • 6717

Nie no, aż tak magiczna, to ona nie była
                                Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

Przetwarzanie...
                                X