ta po prawej to Bombadil!
przy piwie o samochodach
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
To zdjęcie chyba mówi wszystko (nie ja siedzę obok Mercedes), dla kogoś kto trochę siedzi w motoryzacji. Taka replika stała przed pawilonem, w którym wystawiał się koncern Chrysler-Mercedes na tegorocznym salonie Frankfurckim. Miałem okazję tam być i poniżej pokaże co nieco. A że w samochodach raczej jestem średnio zorientowany, interesowały mnie tylko cacka, których u nas na drogach raczej nie spotka. No i w przeciwieństwie do kolegów z którymi byłem, nie siedziałem tam do końca (19), ale zmyłem się o 15. Browarek na peryferiach Frankfurtu czekał
Gratulacje dla kibiegoTo lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKa Wyświetlenie odpowiedziChrysler-Mercedes
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedziNie ma czegoś takiego.
Oto parę ładniejszych propozycji z ich oferty.
Dodge Viper, może to juz staroć, ale pierwszy raz go na żywo widziałem, Mercedes z domieszką McLarena (najbardziej oblegane stoisko, po Lamborghini) i bardzo kiepsko eksponowany Maybach (stoisko małe, auta pochowane, niedostępne dla oka). Maybach na zdjęciu był w boksie za barierką, egzemplarz obok można było oglądać tylko przez niewielkie okno w ścianie. Koszmarne stoisko, wręcz gardzące tymi, którzy przyszli popatrzeć. Za barierki (wszystkie lepsze auta były za barierkami) wpuszczano ludzi, ale nie wiem na jakiej zasadzie. Często ci ludzie wyglądali na potencjalnych klientów. Dokładnie oglądali wszystko, rozsiadali się za kierownicą, a obsługa ich obskakiwała. Ale Maybach z tą izolacją przegiął. Tu nie tylko nie można było dotknąć auta, tu mało co można było zobaczyć.To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKa Wyświetlenie odpowiedziFakt, to Chrysler-Dimler, ale mniejsza o to, i tak wszyscy wiedzą o co chodzi.
Teraz jest już tylko Daimler AG i oddzielnie Chrysler.Ostatnia zmiana dokonana przez Latarnik; 2007-10-09, 01:39.5470 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedziWszyscy, prawie, wiedzą, ze związek ten rozpadł sie w tym roku po 9 latach wspólnych męczarni.
Teraz jest już tylko Daimler AG i oddzielnie Chrysler.
Dzisiaj paru anglików. Przy Bentleju duże tłumy. Nie ma się co dziwić, auto robi wrażenie. Przy Jaguarze i Land Roverze już całkiem swobodnie można było się poruszać. Tego modelu XF nie znałem, jak dla mnie nowość. Obok stał nieśmiertelny Sovereign. A niedaleko jeszcze bardziej nieśmiertelny Land Rover Defender, cieszący się całkiem sporym zainteresowaniem (u Mercedesa G też był).To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
-
Mnie ostatnio ciągnie w stronę Nissana 100 NX. Fajne, oryginalne autko szkoda tylko że dość wiekowe. Co więcej większość modeli posiada dach typu targa. Samochód powstał na płycie podłogowej Sunny N14. Może ktoś z was zetknął się kiedyś z takim autkiem. Chętnie dowiedziałbym się czegoś więcej na ten temat.Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zAjkA Wyświetlenie odpowiedziMnie ostatnio ciągnie w stronę Nissana 100 NX. Fajne, oryginalne autko szkoda tylko że dość wiekowe. Co więcej większość modeli posiada dach typu targa. Samochód powstał na płycie podłogowej Sunny N14. Może ktoś z was zetknął się kiedyś z takim autkiem. Chętnie dowiedziałbym się czegoś więcej na ten temat.
Z tą wiekowością, to bym nie przesadzał - wszak to raptem 15 lat Nasza 20-letnia Mazdula posuwała aż miło i nadal posuwa u nowego właściciela.
Jeśli blacha jest w porządku, a egzemplarz nie jest zarżnięty (o co może nie być łatwo, bo autko ma nieco sportowy "sznyt" ), to autko to może pojeździć jeszcze z 10 lat, o ile nie drugie 15 - wszak to stary japończyk - oni wtedy jeszcze porządnie robili te cacka.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Ostatnio widze na parkingu "nówke" Renault Kangoo, ale ma jakieś dziwne znaczki. Podchodzę bliżej, no i okazuje się że to nie Kangur, a Nissan Kubistar
Z ciekawości sprawdziłem to na stronach Nissana - faktycznie integracja z Renault coraz większa.
Comment
-
-
Tu gdzieś czytałem zachwyty i chęć kupna Citroena C5. Generalnie to na nasze drogi prawie idealne auto, szczególnie jeśli chodzi o zawieszenie. Ale ostatnio musiało trafić do warsztatu wskutek, dla mnie trochę żenującej, zwłaszcza jako użytkownika poprzednich i innych różnych aut. Doszło do rozlegulowania jakich tłoczków w skrzyni biegów i ciężko było przełączać np na bieg 5-tkę. Pozytywną rzeczą w tej całej historii, która wyglądała na kosztowną ingerencję w skrzynie biegów, naprawa kosztowała ok 100 złotych i była to regulacja jakiś zewnętrznych tłoczków prowadzących dźwignię od zmiany biegów. W tym aucie wymieniane były jeszcze dwa czujniki temperatury spalin, powodowały ciągle alarmy w komputerze i na wyświetlaczu zamiast informacji do których użytkownik tego auta się przyzwyczaja, pokazuje się informacja o awarii i o konieczności udania się do najbliższego serwisu.
Comment
-
Comment