Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec
Wyświetlenie odpowiedzi
przy piwie o samochodach
Collapse
X
-
-
-
A Kryształowa Noc też będzie ?Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedziA Kryształowa Noc też będzie ?
Comment
-
-
Ja wohl!Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alnus Wyświetlenie odpowiedziA ja chcę zapytać czy ktoś ma doświadczenia z Renault Kangoo dci ? Zamierzam zakupić taki pojazd i może jakiś użytkownik napisze coś o jego zaletach i - przede wszystkim - wadach."Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin Franklin
Comment
-
-
Jak już pisałem gdzieś wyżej moja firma przesiadła się na Renault-y ja także. Wśród nich są dwa kangury. Jechałem może nimi ze dwa razy - nie mogę więc nic powiedzieć o usterkowści ( są nowe ) . Zależy do czego takie auto ma Ci służyć . Jako auto do jeżdżenia na codzień - odradzam , jako taki dostawczak polecam. Wewnątrz siedzi się jak w puszce , nadwozie rezonuje ( zwłaszcza przy dieslu ) , masę miejsca nad głową - ja tak nie lubię ale to kwestia gustu , małowygodne fotele , zwłaszcza tylna kanapa ( komfort nie ilość miejsca ) , deska plastikowo-twarda.
Comment
-
-
Tęskni prawdopodobnie z powodu braku przestrzeni wewnątrz samochodu. O ile trudno porównać te samochody pod względem komfortu jazdy, wyposażenia itp ( bo to przecież zupełnie inne klasy samochodów) , to wiekszości osób które jeździły tego typu samochodami wewnętrzny luz bardzo przypada do gustu. W sytuacjach gdy podróżuje "normalną osobówką" zawsze mam uczucie ciasnoty (szczególnie nad głową). Ostatnio nawet siedząc w Sceniku, którego kupił kolega, też miałem wrażenie że dach jest zbyt nisko Być moze ten znajomy podobnie to odbiera.
A co do silnika dci... Kupując drugiego Kangura miałem zamiar wybrać model z tym silnikiem. Ostatecznie jednak wybrałem silnik bezynowy ( m.in. po rozmowie ze znajomym który miał kangura dci). Jesli chcesz więcej szczegółów na temat powodów tej decycji, napisz na PW.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzes_ch Wyświetlenie odpowiedzimasę miejsca nad głową - ja tak nie lubię ale to kwestia gustu
Comment
-
-
Ja właśnie teraz przesiadłem się do Meganki Grandtour ze Scenica , który to wóz opanowała moja żona i dzieciaki. I właśnie najważniejsze jest to do czego tak naprawdę człowiek potrzebuje samochodu. Dla mnie Scenic był za duży , komfortowy - taki rodzinny i nie sprawdzał się. Ja potrzebuję kombi bo jeżdżę po pierwsze codziennie około 50 km do pracy i z pracy ale również potrzebuję bagażnik do przewozu psa ( labrador ). Wśród Reniusi Meganka ma największy kufer . Miałem również do wyboru Lagunę ale tą poprzedniej generacji ( kupowaliśmy auta w czerwcu-lipcu ) , natomiast odradzono mi ją ze względu na awaryjnośc. Kangury odrzuciłem ze względu na ich walory , które opisałem wyżej ( blachowozik ). Silnik diesla jest ok. ale jak pamiętam w Kangurach montowany jest tylko 1,5 dci o mocy zróżnicowanej od od 60 do 85 KM natomiast w Megankach jest to 1,5 o mocy 85 i 105 KM , 1,9 l o mocy 130 KM ( rewelacja ) i 2,0 l - 150 KM. Przy 1,9 l i zatankowaniu na full na komputerku można zobaczyć zasięg do następnego tankowania ponad 1000 km. Ja jednak mam 2 litrową benzynkę 135 KM - może nie tak oszczędną ale dynamiczną .
Comment
-
-
Zgadzam się całkowicie - najważniejsze jest to, że można dopasować samochód do swoich potrzeb. Kangoo to oczywiście nie luksusowy samochód, ale ma tez swoje zalety, z których chyba największą jest jego uniwersalność. W tej cenie trudno kupić coś równie uniwersalnego ( no chyba że coś z "kanguropodobnych" ). Przejechałem Kangurami juz troche kilometrów ( na codzień , ale i w trasach ) i moge stwierdzić, że nie jest tak tragicznie (choć nie twierdzę że nie mogłoby być lepiej).
Comment
-
-
Zamierzam zakupić wersję z silnikiem dci 60KM. Teraz jeżdżę Astrą kombi z mocno przepracowanym wolnossącym dieslem, chyba tez 60 KM i w zupełności mi ta moc wystarcza. Auto potrzebuję przede wszystkim do firmy i do mojego osobistego użytku, ale muszę wziąć wersję z tylnym siedzeniem, bo często np. odbieram dziecko z przedszkola. Poza tym prawie zawsze jeździ ze mną mój pies (wyżeł) - ale dla niego muszę zamontować kratkę. Co do komfortu, hałasu i wykończenia , to jestem świadom wyboru. Zastanawiam się nad niespodziankami których nie widać, a mogą się przytrafić
Comment
-
Comment