Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
Wyświetlenie odpowiedzi
przy piwie o samochodach
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron Wyświetlenie odpowiedziA co drodzy uzytkownicy sadzicie o Mercedesie A klasy?
1. Paliwożerny. W mieście nie schodził poniżej. 7,5 litra, choć ekonomiczny miał być.
2. Mułowaty nieco. Wykorzystywany model miał silnik 1,4 benzynowy i szczerze mówiąc moja micra z silnikiem 1.0 spisuje się lepiej ruszając na zielonym.
3. Miał ABB, czyli Absolutny Brak Bagażnika.
4. Niesympatyczne plastiki w wykończeniach wnętrza. Cały czas coś mi tam skrzypiało i tarło.
5. Ceny serwisu. Dowiadywałem się tu i ówdzie i okazało się, że trudno kupić rzemieślnicze odpowiedniki części do A-Klasy. To, czego nie brakuje w większych modelach, tutaj jest praktycznie niedostępne.
6. Cena - jeździłem rocznikiem 1998, który był wyceniany na 19,5-20 tys. złotych. Fakt, że kupiony w Polsce i serwisowany, ale jak na rocznik i charakter samochodu, to było zdecydowanie za dużo...
Zalety: dużo miejsca z przodu i z tyłu. Naprawdę wygodnie mogą podróżować cztery osoby.*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Comment
-
-
Dzisiejsza "Rzeczpospolita" powołując się na "Wirtschaftswoche" informuje, że Mercedes wycofa się z produkcji samochodów klasy A w 2011r. Szef firmy jest bowiem zwolennikiem produkcji jednego modelu miejskiego, nowszej klasy B.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedziPrimo, test łosia. Nie spisywał się najlepiej.
Secundo - jak chcesz mały, ekonomiczny samochód, nie pakuj się w Mercedesa - bo ani nie będzie on ekonomiczny, ani Mercedes.
Reasumując - nie każdy koncern motoryzacyjny powinien produkować auta we wszystkich klasach.
Może jednak lepiej C-klasa?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedziPrzeczytaj uważnie, najlepiej na głos, post Pieczarka (tuż nad Twoim).Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
-
Pewnie koszty modelu muszą się zamortyzować, więc kilka lat jeszcze go pociągną. Niemcy potrafią liczyć.(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziCzytałeś w którym roku? Nie? To przeczytaj a potem zadaj pytanie dlaczego nie już?
- mają linię technologiczną, którą trzeba przerobić
- mają zapas części
- mają określoną liczbę zamówień
- wydali określoną kasę na reklamę
- prawdopodobnie w 2011 odbędzie się premiera nowej B-klasy.
W tym biznesie produkcji się nie "kończy" - albo wprowadza się płynnie nowy model (często pod tą samą nazwą), albo już istniejący wygasza. Nagłe zakończenie produkcji przyniosłoby więcej strat niż zysków. Gdyby ogłosili, że przestaną go produkować już za miesiąc, zostali by ze sporym zapasem aut, których nie sprzedaliby wcale, albo po znacznie obniżonych cenach.Last edited by arcy; 2007-07-09, 12:18.
Comment
-
-
Do 2011 wszystko się jeszcze może zdarzyć.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
-
Comment
-
-
Szukam jakiegos rozsadnego pomyslu na auto. Tym razem szukam czegos czym mozna byloby pojezdzic po Europie, czyli jakies kombi, albo sredniej wielkosci auto. Myslalem nad Ford Focus, Vaxuxhall Asta z rocznikow 2000-2002, a moze Kilka lat starszy Mercedes?. Na jakie auto warto zwrocic uwage?"If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
No niestety po przejrzeniu cen Mercedesow nie stac mnie na w miare swierza sztuke. Wycenia sie takie auto miedzy 3300 ,a 4500 Funtow z rocznika 1999. Moze zerkne na takie auta na aukcjach samochodowych, jesli znajde cos rozsadnej cenie to moze moze ;D"If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
Comment