Z tym przebiegiem to też różnie bywa. Ja jeżdżę 9-letnim autem z przebiegiem 127 tysięcy, więc generalnie mało. Adela z kolei w ciągu roku nabiła chyba ponad 30 tysięcy w swoim Landrynie.
przy piwie o samochodach
Collapse
X
-
Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumek Wyświetlenie odpowiedziTrochę tylko mi piszczy na zakrętach czasem gdy pokonuje je ze średnią prędkością (np na rondzie)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mr-perez Wyświetlenie odpowiedziMoże masz źle ustawioną zbieżność. Nie "drze" Ci opon na krawędziach ?MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
-
Renault Espace lub inny
Zastanawiam się nad kupnem samochodu, do którego bagażnika możnaby bez przeszkód wstawić inwalidzki wózek o napędzie elektrycznym. Takie wózki mają dość duże gabaryty i, w przeciwieństwie do wózków ręcznych, nie da się ich na szybko złożyc do mniejszych rozmiarów.
Dobrym rozwiązaniem wydaje się Renault Espace - duże, wysokie i tylna klapa ścięta pod kątem prostym (to ważne, bo po wstawieniu wózka trzeba jeszcze klapę zamknąć).
Przekopałem już trochę zasobów internetowych (Zafira, Scenic? - nie za małe, niskie z tyłu?), lecz nadal mam mętlik w głowie.
Decyzję muszę podjąć do piątku 7 września.
Może jacyś forumowi znawcy podpowiedzą mi, wśród jakich marek i modeli powinienem jeszcze poszukać.
Comment
-
-
Scenic odpada, raczej tam wózka nie włożysz ajezeli juz to trzeba będzie dzwigac niezle.
Ale raczej nie, napewno nie wejdzie, znajomy ma, płytki ten bagaznik.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Chrysler Grand Voyager-znajomy miał ten sam problem i kupił taki wózek.Za rocznik 1996 z silnikiem 2.5 td zapłacił ok. 22 tysięcy,niestety nie wiem,jaki przebieg.Wózek elektryczny mieści się bez problemu,a na dodatek po wyjęciu z drugiego rzędu siedzeń,środkowego fotela-pozostałe można przesuwać do środka i obracać do tyłu.Może to jakaś ekstra wersja?Największy mankament,jaki zauważyłem,to gabaryty-zaparkować czasami jest dość trudno.Jutro to dzisiaj,tylko jutro.
Comment
-
-
Hyundai Santamo/Mitsubishi SpaceWagon. Co do Hyundai'a to chyba tylko był w wersji 5 drzwiowej, natomiast SpaceWagon miał też drzwi odsuwane do tyłu i ta wersja jest krótsza, więc Ci się nie nada. Wózek raczej powinien się zmieścić. Silnik tylko 2.0, bo to jednak kobyła jest.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B Wyświetlenie odpowiedziZastanawiam się nad kupnem samochodu, do którego bagażnika możnaby bez przeszkód wstawić inwalidzki wózek o napędzie elektrycznym.
Oni specjalizują się w amerykańskich vanach.Last edited by iommi; 2007-09-05, 09:12.*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Comment
-
-
Polecam Opel Sintra.Przy 5 fotelach jest sporo miejsca w bagażniku a i silniki mają dosyć żwawe.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziMam podobna sytuację w Hyundaiu.I obstawiam opony lub bardziej amortyzatory do wymiany ale z racji,że chcę się go pozbyć więc olewam to.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B Wyświetlenie odpowiedziZastanawiam się nad kupnem samochodu, do którego bagażnika możnaby bez przeszkód wstawić inwalidzki wózek o napędzie elektrycznym.
[...]
Przekopałem już trochę zasobów internetowych (Zafira, Scenic? - nie za małe, niskie z tyłu?), lecz nadal mam mętlik w głowie.
Niestety nie mogę powiedzieć, żeby była niska z tyłu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzes_ch Wyświetlenie odpowiedziDwa pytania - (...), a drugie ile osób ma się zmieścić w aucie.
Comment
-
-
Na twoim miejscu wybrałbym raczej z samochodów typu Opel Vivaro lub Renault Trafic - oczywiście w wersji osobowej.
Dodatkowo pokusiłbym się o przystosowanie ich do przewozu niepełnosprawnych bez wysiadania z wózka. ( może uda ci się uzyskać na to jakąś dotację - sprawdź - bo w Bytomiu jest to możliwe )
Opel jest trochę droższy od Renault - z Trafickiem zmieścisz się do 80 tys - a są to tak naprawdę dwa bliźniacze samochody.
( aha oba jako nowe z gwarancją )Last edited by grzes_ch; 2007-09-05, 12:32.
Comment
-
Comment