Wielki, zastanów się jednak nad Passatem. Z silnikiem 1,9 tdi.
przy piwie o samochodach
Collapse
X
-
Comment
-
O bagażniku już nie wspominając.
Vectra jest bodajże o pół metra dłuższa od Zafiry czy Corolli.Z czego, ze 20cm to sam przód który w Zafirze jest ostro ścięty.
I jeszcze jedno wyczytałem w specyfikacji Vectry:
wysokość otworu bagażnika: 60,8cm - to o prawie 15cm mniej niż dałeś w założeniach.
Wiesz... ja tam to Zafiry nie będę namawiał (choć sam jeżdżę nią już 2 rok) i różne rzeczy mogę o niej powiedzieć, ale na pewno nie jest ona mniejsza od Vectry.
PS. Z tego co widzę w prospekcie, Zafira nie ma opcji z automatyczną skrzynią biegów. Trochę to dziwne. Zakładam więc, że czegoś nie dojrzałem.Comment
-
Comment
-
I jeszcze jedno wyczytałem w specyfikacji Vectry:
wysokość otworu bagażnika: 60,8cm - to o prawie 15cm mniej niż dałeś w założeniach.
Jeśli chodzi o pozostałe wymiary, bo np. głębokość bagażnika może być podobna do Vectry, to zawsze - jesli będą chciały dorównać Vectrze - gdzieś trzeba będzie "oszukać". Pewnie w kabinie. No i wtedy brak tych 37 cm na całej długosci auta daje się jednak odczuć. Bo to (wbrew pozorom) bardzo dużo.
Większa pojemność bagażnika Zafiry wynika z jego większej wysokości. Nie mierzyłem prześwitu Zafiry, ale u Vectry jest to 90 cm, co mi absolutnie wystarcza.
Nie neguję Zafiry, jako rodzinnego vana. Jednak Vectra kombi wydaje mi się lepszym rozwiązaniem z mojego punktu widzenia. Aczkolwiek i tak jest z pewnością gorsza od Passata. A jeśli chodzi o Peugeota 407 SW, to sam nie wiem, bo dopiero jutro zasiądę za jego kierownicą (do teraz bazuję na zapewnieniach kolegów od piwa)
Arcy, w czym ta drożyzna "francuzów" się przejawia?Comment
-
Comment
-
Jutro sprawdzę jeszcze kwestie ubezpieczenia AC. Zwrócono mi bowiem uwagę na ten niuans. Mam sobie porównać AC dla Vectry, Peugeota i Passata. Niby jednorazowe AC to nie problem, ale PFRON wymaga takiego ubezpieczenia przez 5 lat! - Pomysł to nie mniej chory od dolegliwości beneficjentów, którzy o pefronowską dopłatę się ubiegają...Comment
-
Comment
-
Comment
-
Goła baba na klapie w standardzie?
Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Comment
-
Goła baba to +5KM do mocy, więc zostawSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
-
Fajna zabawka, kobieta pewnie w 7 niebie
A propos Peugeota. Byłem niedawno na przeglądzie gwarancyjnym firmową 206. Wymienili kilka filtrów, olej itp, żadnych usterek czy zużycia części mechanicznych. Koszt - prawie 1000 zł !!!! Nawet porządnie go nie umyli. Dzisiaj słyszałem poza tym w radiu że w Polsce są jedne z najdroższych nowych aut w Europie. I weź tu człowieku zbieraj na nowy samochód i słuchaj ciągle narzekań branży samochodowej jak to Polacy mało kupują nowych, tylko by ściągali używane z zachodu. Choć ostatnio i dealerom na fali wzrostu gospodarczego pewnie się poprawiło.MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta WrocławComment