Wielki, zastanów się jednak nad Passatem. Z silnikiem 1,9 tdi.
przy piwie o samochodach
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedziWielki, zastanów się jednak nad Passatem. Z silnikiem 1,9 tdi.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B Wyświetlenie odpowiedziWizualnie; małe vany, jak choćby Zafira, wydają się wielkie. To chyba wynika z ogólnego wrażenia, jakie robi "duża bryła", powodowana wysokością auta. Jednak wewnątrz jest mniej miejsca niż w autach klasy Vectry.
O bagażniku już nie wspominając.
Vectra jest bodajże o pół metra dłuższa od Zafiry czy Corolli.
I jeszcze jedno wyczytałem w specyfikacji Vectry:
wysokość otworu bagażnika: 60,8cm - to o prawie 15cm mniej niż dałeś w założeniach.
Wiesz... ja tam to Zafiry nie będę namawiał (choć sam jeżdżę nią już 2 rok) i różne rzeczy mogę o niej powiedzieć, ale na pewno nie jest ona mniejsza od Vectry.
PS. Z tego co widzę w prospekcie, Zafira nie ma opcji z automatyczną skrzynią biegów. Trochę to dziwne. Zakładam więc, że czegoś nie dojrzałem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B Wyświetlenie odpowiedziA myślisz, że to auto nie kręci mnie najbardziej ze wszystkich? Chodzi o "dudki", które potrzebuję na jeszcze parę innych rzeczy, a nie chciałbym się zadłużać.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Stasiek69 Wyświetlenie odpowiedziI jeszcze jedno wyczytałem w specyfikacji Vectry:
wysokość otworu bagażnika: 60,8cm - to o prawie 15cm mniej niż dałeś w założeniach.
Jeśli chodzi o pozostałe wymiary, bo np. głębokość bagażnika może być podobna do Vectry, to zawsze - jesli będą chciały dorównać Vectrze - gdzieś trzeba będzie "oszukać". Pewnie w kabinie. No i wtedy brak tych 37 cm na całej długosci auta daje się jednak odczuć. Bo to (wbrew pozorom) bardzo dużo.
Większa pojemność bagażnika Zafiry wynika z jego większej wysokości. Nie mierzyłem prześwitu Zafiry, ale u Vectry jest to 90 cm, co mi absolutnie wystarcza.
Nie neguję Zafiry, jako rodzinnego vana. Jednak Vectra kombi wydaje mi się lepszym rozwiązaniem z mojego punktu widzenia. Aczkolwiek i tak jest z pewnością gorsza od Passata. A jeśli chodzi o Peugeota 407 SW, to sam nie wiem, bo dopiero jutro zasiądę za jego kierownicą (do teraz bazuję na zapewnieniach kolegów od piwa)
Arcy, w czym ta drożyzna "francuzów" się przejawia?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B Wyświetlenie odpowiedziArcy, w czym ta drożyzna "francuzów" się przejawia?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B Wyświetlenie odpowiedziA jeśli chodzi o Peugeota 407 SW, to sam nie wiem, bo dopiero jutro zasiądę za jego kierownicą (do teraz bazuję na zapewnieniach kolegów od piwa)
Jutro sprawdzę jeszcze kwestie ubezpieczenia AC. Zwrócono mi bowiem uwagę na ten niuans. Mam sobie porównać AC dla Vectry, Peugeota i Passata. Niby jednorazowe AC to nie problem, ale PFRON wymaga takiego ubezpieczenia przez 5 lat! - Pomysł to nie mniej chory od dolegliwości beneficjentów, którzy o pefronowską dopłatę się ubiegają...
Comment
-
-
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Stranger Wyświetlenie odpowiedziFajna bryka. Można wiedzieć ile kosztowała i jaki rocznik?
Comment
-
-
Goła baba na klapie w standardzie ?Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedziGoła baba na klapie w standardzie ?
Też własnie już myślałem co z tym zrobić, pewnie będzie chciała zdrapać. Ale kobitka tym jeździła i jej nie przeszkadzało .
Comment
-
-
Goła baba to +5KM do mocy, więc zostawSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec Wyświetlenie odpowiedziGoła baba to +5KM do mocy, więc zostawOstatnia zmiana dokonana przez mr-perez; 2007-09-22, 13:38.
Comment
-
-
Fajna zabawka, kobieta pewnie w 7 niebie
A propos Peugeota. Byłem niedawno na przeglądzie gwarancyjnym firmową 206. Wymienili kilka filtrów, olej itp, żadnych usterek czy zużycia części mechanicznych. Koszt - prawie 1000 zł !!!! Nawet porządnie go nie umyli. Dzisiaj słyszałem poza tym w radiu że w Polsce są jedne z najdroższych nowych aut w Europie. I weź tu człowieku zbieraj na nowy samochód i słuchaj ciągle narzekań branży samochodowej jak to Polacy mało kupują nowych, tylko by ściągali używane z zachodu. Choć ostatnio i dealerom na fali wzrostu gospodarczego pewnie się poprawiło.MRKS Kuźnia Jawor
WTS Sparta Wrocław
Comment
-
Comment