Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy
Wyświetlenie odpowiedzi
przy piwie o samochodach
Collapse
X
-
(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedziI tak nikt mnie nie przekona do wzięcia kilkudziesięciu tysięcy kredytu na auto używane.*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Comment
-
-
Albeertos, po co się mądrzyć, gdy Pieczarka nie da się przemądrzyć...
Oczywiście nie była to najtańsza oferta - ale skorzystałem z niej z racji wygody, bo wszystko załatwiłem w sklepie w ciągu 10 minut. Oczywiście, wiem, jak działają "raty 0%" - ewentualny koszt kredytu zaszyty jest w cenie towaru. Ale rozmawiamy tu o RRSO. A na mojej umowie stoi: RRSO = 0%. I to jest fakt niepodważalny, bo tak jest, i już. Żadnych faktów nie pomijam, a i przykład bardziej życiowy być nie może.
Comment
-
-
U mnie przeglądy są co 30.000 tys lub co rok. Gwarancja na 3 lata lub 100.000 km.
Wynika z tego iż przeglądów w ASO zrobię nie więcej niż 3.
Przegląd mojego auta wychodzi 760 zł - Czyli 2280 zł.
W poprzednim aucie - używanym przez 3 lata wydałem na remonty i przeglądy ok. 4500 zł.
Poza tym auto , które uzytkuję mam zarejestrowane na firmę więc od tego 2280 trzeba odliczyć VAT.
Oczywiście nie liczę utraty wartości auta a dla kogoś kto chciałby dokładnie wyliczyć koszty użytkowania to będzie znacząca wartość przemawiająca za autem używanym.
Proszę tylko brać też pod uwagę stratę czasu gdy nasze auto stoi w warsztacie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedziI tak nikt mnie nie przekona do wzięcia kilkudziesięciu tysięcy kredytu na auto używane.(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika albeertos Wyświetlenie odpowiedziA od wzięcia kredytu na auto wogóle?*****************************
Przyjmę, wymienię, kupię - wszystko co związane z browarami Mullera w Rybniku!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedziWłaśnie dlatego szukałem takiego kredytu, w którym nie muszę dopłacać kilkudziesięciu procent. A auto kupione za gotówkę to niby na wartości zyskuje?*****************************
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzes_ch Wyświetlenie odpowiedziU mnie przeglądy są co 30.000 tys lub co rok. Gwarancja na 3 lata lub 100.000 km.
Wynika z tego iż przeglądów w ASO zrobię nie więcej niż 3.
Przegląd mojego auta wychodzi 760 zł - Czyli 2280 zł.
W poprzednim aucie - używanym przez 3 lata wydałem na remonty i przeglądy ok. 4500 zł.
Poza tym auto , które uzytkuję mam zarejestrowane na firmę więc od tego 2280 trzeba odliczyć VAT.
Oczywiście nie liczę utraty wartości auta a dla kogoś kto chciałby dokładnie wyliczyć koszty użytkowania to będzie znacząca wartość przemawiająca za autem używanym.
Proszę tylko brać też pod uwagę stratę czasu gdy nasze auto stoi w warsztacie.
Zawsze można kupić auto z 2-letnią gwarancją - i tylko 1 przegląd w ASO
Ostatnio gadałem z kumplem, pracuje w Oplu - jest tam kierownikiem - i nie trzeba wcale robić przeglądów gwarancyjnych w ASO - można w dowolnej firmie - byle była pieczątka - oni ostatnio musieli w Oplu uznać taką gwarancję - jakieś tam ustawodastwo Unijne do tego zobowiązuje... Oczywiście nikt w salonie ci tego nie powie, no i pewnie wykłucać się trzeba, ale ponoć możnaNORMALNOŚĆ
Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.
Comment
-
-
Ja niekupilbym nigdy nowego auta z salonu. W ciagu krotkiego czasu traci strasznie na wartosci. Musialbym zarabiac kilkakrotnie wiecej by bez zmruzenia oka patrzec na strate kilkunastu tysiecy zlotych w ciagu roku. Nadodatek jesli mialbym wziasc auto na kredyt to juz w ogole. Pozatym samochod nie jest az tak niezbednym narzedziem by wydawac tak kosmiczne sumy."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek Wyświetlenie odpowiedzi
Bierzesz kredyt 1000 zł. Masz go spłacić w 10 równych ratach po 110 zł.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wielki_B Wyświetlenie odpowiedzi
Arcy, zastanów się nad pożyczką hipoteczną (nie mylić z kredytem hipotecznym), którą możesz spożytkować na dowolny cel. Jest tania, choć wymaga nieco biegania za formalnościami. No ale oprocentowanie rzędu 6-7 proc. może być tego warte. Najlepiej w tym celu byłoby chyba skontaktować się z doradcą firmy typu Open Finance.
Obecnie pożyczka hipoteczna jest droższa, niż podajesz - wzrosły stopy procentowe, będzie do 6,2-7,5% nawet, w zależności od banku i waluty. Aczkolwiek owszem, jest to zawsze tańsze, niż kredyt samochodowy - jakikolwiek.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crizz Wyświetlenie odpowiedziOczywiście nie była to najtańsza oferta - ale skorzystałem z niej z racji wygody, bo wszystko załatwiłem w sklepie w ciągu 10 minut....
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziTwój przykład jest zły, bo rozmawiamy o kredytach 0%, a Ty podałeś przykład kredytu oprocentowanego - chyba, że dla Ciebie 100 zł dodatkowo to nic.
Comment
-
Comment