przy piwie o samochodach
Collapse
X
-
To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, CiechanówComment
-
Automobilklub Krakowski organizuje w dniach 26-28.06.2008 VI rundę Mistrzostw Polski Pojazdów Zabytkowych.
Program KRAK 2008
CZWARTEK 26.06.2008
Od godz. 16:00 przyjmowanie załóg w bazie Rajdu – hotel „TURÓWKA” w Wieliczce przy ul.Żeromskiego
PIĄTEK 27.06.2008
Od godz. 8:00 Wieliczka - uroczysty start do Rajdu – przed hotelem „Turówka”
Przejazd załóg (co 2 minuty) na pierwszą próbę sportową mieszczącą się na parkingu Kopalni Soli k/hotelu „GALICJA”, następnie wyjazd na trasę Rajdu: Swoszowice, Skawina, Polanka Haller
Od godz. 9:00 Przytkowice – parking dyskoteki „ENERGY” – próba sportowa
Od godz. 10:00 Kalwaria Zebrzydowska – parking przy klasztorze – pokaz pojazdów
Od godz. 13:40 Radziszów
Od godz. 14:00 Mogilany – Dwór
Od godz. 15:00 Targowica – parking – próba sportowa
Od godz. 15:30 Wieliczka – meta przed hotelem „Turówka”
SOBOTA 28.06.2008
Od godz. 9:30 Wieliczka - start przed hotelem „TURÓWKA”
Przejazd załóg na próbę sportową – stary dworzec autobusowy k/Kopalni Soli w Wieliczce
Od godz. 9:40 Targowica – parking - próba sportowa
Od godz. 10:30 Kraków - Parada i Wystawa Pojazdów Zabytkowych na Bulwarach Wiślanych naprzeciw Wawelu – wjazd od strony dawnego hotelu „FORUM” - do mostu Dębnickiego
W godz. 11:00 – 17:00 Rynek Główny – wystawa samochodów obrazujących 100-lecie Automobilklubu Krakowskiego – naprzeciw Pałacu Spiskiego (obok Krzysztoforów) w miejscu zakończenia pierwszej imprezy samochodowej w Krakowie w 1908 roku
W godz. 13:30 – 16:30 Rynek Główny - Konkurs Elegancji przed Pałacem Spiskim i wystawa pojazdów wzdłuż linii Sławkowska – Wiślna i św.Anny - Grodzka
Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.Comment
-
Honda jako pierwsza duża firma rozpoczęła seryjną produkcję samochodu zasilanego wodorem. Jej model FCX Clarity póki co jest nie do kupienia, ale można go sobie wynająć za 300 dolarów miesięcznie (póki co chyba tylko w Kalifornii). Samochód ma zbiornik sprężonego wodoru, a energię uzyskuje w ogniwie paliwowym.
Co ciekawe - zaraz po premierze państwa OPEC zwiększyły wydobycie ropy naftowej aby obniżyć jej cenęLast edited by Latarnik; 2008-06-26, 12:19.5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
Ja się nie zastanawiałem ale od 3 lat jeżdżę służbową "szóstką" 2.0 cdi 136hp. Zrobiłem w tym czasie ok. 120.000 km i w zasadzie nic się nie dzieje niedobrego. Serwis w ASO zdecydowanie tańszy niż VW (kiedyś jeździłem Polo). W marcu na przeglądzie rejestracyjnym usłyszałem, że zawieszenie jest jak nowe co mnie mile zaskoczyło bo po naszych "autostradach" spodziewałem się raczej szybkiego zużycia tych elementów samochodu. Z obserwacji forum mazdowego wiem, że problemy bywają z kołem dwumasowym sprzęgła (problem wszystkich silników które mają dwumasówkę) a także trzeba uważać na filtr cząstek stałych bo z jakością naszego paliwa jak jest każdy wie. Od kilku tygodni jest już znowu przedstawicielstwo Mazdy w Polsce więc pewnie oferta będzie ciekawsza bo w okresie przejściowym każdy salon ściągał auta na własną rękę.Comment
-
To też powoli się kończy. GM to przecież mistrz przeklejania znaczków: vauxhall i opel, daewoo i chevrolet, tylko czekać jak saaba skundlą do reszty. Na razie go tylko paskudnie oszpecili (9-3 i 9-5 po face liftingu z cygańskimi obwódkami reflektorów - brr )Ech, żyzń parchata ...Comment
-
o, proszę: http://en.wikipedia.org/wiki/Image:1...veller.arp.jpg Morris Minor TravellerLotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.Comment
Comment