przy piwie o samochodach
Collapse
X
-
Wczoraj w autoryzowanym serwisie forda zleciłem wymianę wtryskiwacza. Samochód odebrałem, ale do domu dojechałem ze sporym strachem. Samochód pracował jak traktor a w środku smród spalin. Jazda przy uchylonym oknie.
Dzisiaj idzie do kontroli. Ech te ASOMM961
4:-)Comment
-
Comment
-
Niezłe też jest jest gdy w niemal nowym samochodzie po przeglądzie związanym m.in. z wymianą oleju okazuje się że "zapomniano" wlać owego przedmiotowego, nowego oleju. Jeszcze lepsze jest to, gdy zdarza się to co najmniej dwa razy pod rządOstatnia zmiana dokonana przez ART; 2008-11-25, 21:18.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
To może pilnować mechaników przy takich przeglądach?
Od jakiegoś czasu unijne przepisy zmuszają serwisy do umożliwienia właścicielom pojazdów obserwowania naprawy czy przeglądu. Nadal budzi to spore opory w warsztatach, ale łaski nie robią.Comment
-
Można i tak, tylko m.in. dlatego płacisz ciężkie pieniądze w ASO, żeby mieć to wszystko w dupie, a nie patrzeć mechanikom na ręce i poprawiać ich błędy.Comment
-
Jakiś czas temu okazało się, że mam problem z klimą. Ponieważ miałem już zdiagnozowane, że trzeba sprawdzić sterownik, udałem się do ASO. To że grzebali się kilka godzin mimo tego, że zarządałem tylko sprawdzenia sterownika, który znajduje się w przednim zderzaku i jest dostępny po zdjęciu nadkola (opel zafira), to miałem okazję zobaczyć jak pracuje ASO....
Młodzi ludzie przyjechali astrą II na przegląd olejowy, byli zapewniani, że przegląd już kończy się... a gdy odeszli od serwisanta okazało się, że w warsztacie samochodu nie ma...kluczyków też...któryś z mechaników wyprowadził go poza warsztat i wcale go nie robili...
W kolejnej astrze robiono coś z zawieszeniem... mechanik miał wątpliwści czy wszystko jest ok więc mówił o tym kierownikowi. Ten kazał brać mu inną astrę, o podobnej specyfikacji ZOSTAWIONĄ przez INNEGO klienta, żeby przejchał się i porównał... Czyli "Szefie opra na obiad. Pojechałbym po pizze...- A weź sobie tam stoi taka vectra..."
Jako jedyny zostałem sam pod koniec dnia. Kątem oka zobaczyłem, że pojawił się jakiś kasztan w gajerze... Myśle sobie właściciel tego interesu... Przyszedł do sali obsługi klienta i pyta mnie czemu telewizor nie jest włączony. Myśle sobie jeszcze telewizora mi brakowało. Siłował się z pilotem dobre kilka minut, ale włączył.
Summa summarum zaproponowano mi na początek naprawę za 750 zł. Pojechałem do warsztatu, który zajmuje się klimatyzacją, powiedziałem co jest grane i zapłaciłem 300 zł.Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.Comment
-
Najciekwaesze jest to, że firma bada zadowolenie klientów po wykonaniu prac zleconych w serwisie.
W ASO dokonywałem naprawy po raz pierwszy (unikam tego jak ognia). Jednak dwa razy musiałem się do nich udać w celu zrobienia paru testów (bez żadnych napraw).
Kilka dni później miałem telefon od kobitki która zadawała mi pytania na temat zadowolenia z wykonanej usługi. Wtedy w zasadzie wszystko było ok (czyt. nic się dało spierdopsuć).
Ciekawe czy teraz zadzwoni ponownie. (obstawiam na 85%, że nie zadzwoni).
Z innej beczki:
Jeżeli ktoś zna warsztat (najlepiej w okolicach Wrocławia) w którym podejmą się unieczynnienia (zaślepienia) zaworu EGR (recyrkulacji sapalin) w Focusie proszę o info.MM961
-
To chyba standard. Ja jeżdżę tym wymysłem co się zowie Hyundai Santamo, czyli de facto Mitsubishi Space Wagon, tyle, że ze skrzynią i silnikiem od Sonaty. Kupiony w salonie Mitsubishi i w czasie gdy jeździł nim jeszcze mój ojciec a nie ja, zwiedził chyba wszystkie ASO M w Warszawie i wszystkie były żenujące. Łącznie z cyrkami typu "a bo panie, nie możemy podłączyć się do komputera, nie wiemy czemu" i kompletnym brakiem jakiejkolwiek znajomości sprzedawanego przez nich auta.
Od 3 lat serwisuję w ASO Hyundaia, który wcześniej był mechanikiem od wszystkiego, zresztą do tej pory robią wszystko co im się przywiezie. I nie narzekam. Grunt to mieć dobre kontakty z szefem mechaników. I nie robią nic nie potrzebnego i utrzymują ten mój antyk na chodzie. A ja nie muszę patrzeć mechanikom na ręce, bo tylko coś by spróbowali schrzanić.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
W ASO w którym ja byłem nie można nawet porozmawiać z mechanikiem, który fizycznie zajmuje się samochodem. Wszystkie kontakty poprzez specjalnego człowieka, który spisuje zlecenie, uustala koszty, odprowadza i przyprowadza samochód, wystawia fakturę itp.
Generalnie nowe samochody są skazane na ASO, bo bez tego traci się gwarancję. Mogą więc spokojnie kłaść laskę na to, co robią.MM961
-
Teraz też nie przejmują się gwarancjami bo te wszystkie obowiązkowe "cyrki" słono kosztują i taniej wychodzi serwisować i naprawiać w razie czego auta w jakimś sensownym zakładzie a zresztą po dwóch latach i tak idą "do żyda"."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment