przy piwie o samochodach

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23926

O! Będzie lans pod niemieckimi browarami
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
      O! Będzie lans pod niemieckimi browarami
      Na to liczę
      Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Pancernik
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.09
        • 9787

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedzi
        Może macie jakieś oparte na własnych doświadczeniach opinie na temat nowej Lancii Delta / Mitsubishi Lancera / Volvo S40 / Nissana Qashqai?
        Służę informacjami nt. S40 II 2.0D 2005, jeśli Cię to interesuje. Małżonka śmiga czymś takim od ponad roku. Pytaj o konkrety na pe-wu, albo tu, wsia ryba...

Comment

• mazur87
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2009.04
          • 171

Dopiero poszukałem tę dyskusję i się wypowiem

Posiadam VW GOLF IV rocznik 1998 1.9 TDI 110 KM. Wyposażenie: klimatronik, komputer pokładowy, wspomaganie kierownicy, elektryczne lusterka, szyby, regulacja siedzeń itd. Aktualnie pracuję nad akustyką mojej furki, pierwsze zakupy już poczyniłem, ale na końcowy efekt trzeba jeszcze poczekać... ;(
          Lech... Zawsze się dzieje.... ;-))
          Niech zwycięża Lech.... Wielki Kolejorz KKS!!!

Comment

• peter007
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.06
            • 2820

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi

Zaglądałeś na fora alfiarzy?
            Zrobiłem to w pierwszej kolejności ale oni kochają tą markę i złego słowa nie usłyszysz/przeczytasz. Sam widzisz co się dzieje tu jak ktoś się pochwali, że pija żywca itp
            Chodzi mi właśnie głównie o ten fiatowski silnik
            Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

Comment

• Pancernik
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2005.09
              • 9787

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mazur87 Wyświetlenie odpowiedzi
              Dopiero poszukałem tę dyskusję i się wypowiem

Posiadam VW GOLF IV rocznik 1998 1.9 TDI 110 KM. Wyposażenie: klimatronik, komputer pokładowy, wspomaganie kierownicy, elektryczne lusterka, szyby, regulacja siedzeń itd. Aktualnie pracuję nad akustyką mojej furki, pierwsze zakupy już poczyniłem, ale na końcowy efekt trzeba jeszcze poczekać... ;(
              To nie ten temat... Kwestie typu "akustyka w TDI" umieszczamy w "Dowcipy, które śmieszą tylko nas"

Comment

• abernacka
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.12
                • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                Za tydzień ci odpowiem
                Dealer się postarał i odbiór autka nastąpi już w sobote
                Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• żąleną
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.01
                  • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter007 Wyświetlenie odpowiedzi
                  Zrobiłem to w pierwszej kolejności ale oni kochają tą markę i złego słowa nie usłyszysz/przeczytasz.
                  No widzisz, dlatego właśnie doszedłem do wniosku, że wezmę to, co mi się podoba - mniej będzie bolało topienie kasy w naprawy itp. Oczywiście szczęściu trzeba pomóc i wyeliminować najbardziej awaryjne alternatywy, ale JTD raczej do nich nie należy. W Alfach to raczej twin sparki.

PS Może smarta? http://allegro.pl/item802503199.html
                  Last edited by żąleną; 2009-11-06, 02:14.

Comment

• peter007
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.06
                    • 2820

No i tu się właśnie mylisz, bo benzyniaki w alfach są awaryjne i nie wszyscy mechanicy chcą się za nie brać a 1.9 JTD od dłuższego czasu jest z powodzeniem wykorzystywany w autach całej grupy Fiata

Comment

• kiszot
                      🍼🍼
                      • 2001.08
                      • 8108

Własnie się dowiedziałem,ze w moim Hyundai'u padła uszczelka pod głowicą.Zaczynam się zastanawiac czy czasem nie jest lepiej wymienic cały silnik.Na razie skubaniec chyba przezimuje do wiosny pod domem a potem się zobaczy.
                      Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                      1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                      Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                      So von Natur, Natur in alter Weise,
                      Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                      Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• peter007
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.06
                        • 2820

Wymiana uszczelki, planowanie głowicy, robota z pewnością taniej wyjdzie niż drugi silnik, którego też nie możesz być pewny

Comment

• żąleną
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.01
                          • 13239

No i tu się właśnie mylisz, bo benzyniaki w alfach są awaryjne i nie wszyscy mechanicy chcą się za nie brać a 1.9 JTD od dłuższego czasu jest z powodzeniem wykorzystywany w autach całej grupy Fiata
                          Ale w czym się mylę, przecież się zgadzamy.

Comment

• YouPeter
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.05
                            • 2379

Miał ktoś może do czynienia z Alfą 156 1.9 JTD. Chodzi mi o wypowiedzi osób, które posiadały/posiadają takie auto a nie tylko słyszeli o koledze szwagra
                            Nie bez powodu tworzą się opinie o alfach i lanciach, że to awaryjne samochody bo bardzo wiele osób to potwierdza. Wiem, że wolisz opinie z pierwszej ręki ale ja bym alfy nie kupił ale za to kolega jest od 2 tygodni posiadaczem 156-tki i jak na razi jeszcze nie może się cieszyć z jazdy tym samochodem ponieważ padł komputer, a jak się później okazało to poprzednia właścicielka miała taką awarię już dwa razy. Cena takiej naprawy to 2500 zł. Fakt faktem u mnie w accordzie też wymieniałem komputer (źle założona instalacja gazowa i zwarcie) ale koszt takiego używanego podzespołu to 180 zł. Na pytanie do sprzedawcy czemu tak tanie, ten odpowiedział mi: ponieważ to się nie psuje
                            Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• kiszot
                              🍼🍼
                              • 2001.08
                              • 8108

Wymiana uszczelki, planowanie głowicy, robota z pewnością taniej wyjdzie niż drugi silnik, którego też nie możesz być pewny
                              Po wywiadzie okazało się,ze cena może byś sporo niższa niż przypuszczałem.
                              Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                              1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                              Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                              So von Natur, Natur in alter Weise,
                              Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                              Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• arcy
                                • 2002.07
                                • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                                Służę informacjami nt. S40 II 2.0D 2005, jeśli Cię to interesuje. Małżonka śmiga czymś takim od ponad roku. Pytaj o konkrety na pe-wu, albo tu, wsia ryba...
                                Generalnie chodzi mi o niezawodność / koszty / przyjemność jazdy. Pisz tutaj, może ktoś jeszcze skorzysta.

Comment

Przetwarzanie...
                                X