Możecie się ze mnie śmiać, ale ja gdybym już miał kupować samochód to albo Trabanta, albo coś co miało być w Polsce produkowane i jakoś nie jest - Clica:
przy piwie o samochodach
Collapse
X
-
Ostatnia zmiana dokonana przez adam16; 2006-02-03, 10:34.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
-
-
Zaraz śmiali się. Może trabant nie jest szczytem moich marzeń, ale jest ciekawym samochodem. Z tworzyw buduje się głównie samochody sportowe. A tu NRD wprowadziło samochód dla każdego. Ja uważam, że motoryzacja jet cała ciekawa. Śmiać mi się tylko chce, jeśli widzę coś takiego:
Więcej takich wynalazków na:
www.tuninguj.com.pl/wiejski_tuning.php
A co do polskich samochodów to ich główną wadą są oszczędności. Żeby wyprodukować dobry samochód trzeba masy kasy, wiedzy i chęci. Chęć jest, wiedza też (mamy b.dobrych inżynierów - też będę inżynierem ) a problem jest z pieniędzmi. Co do polskiej myśli technicznej i polskich inżynierów:
Wszystko, oprócz pieniędzy, było. No i może nazwy kiepskie
Dlatego Adam16 nie mam zamiaru się śmiać, że trabant, że polski samochód itp. DOBRE BO POLSKIE!!!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika COOLmanAudi jako pierwsze wprowadziło aluminiowe nadwozie, a cynkowanie jest dość starą metodą o ile się nie mylę. Prawie głowę bym dał, że te blachy są cynkowane.
Comment
-
-
Przyznaję się do błędu. Przeszukałem chyba wszystkie materiały (instrukcję obsługi, jak naprawiać itp.) które posiadam na temat Fiata 125p. Oficjalnie przyznaję: Nie ma tam słowa o ocynkowanym nadwoziu.
Pieczarku, bardzo Cię przepraszam, zwracam honor.
Nie mam pojęcia gdzie to wyczytałem (może w internecie? tam różne bzdury można napisać ). Jednak jeśli znajdę wiarygodne źródło mówiące o ocynkowanych blachach zaraz tu napiszę.
Jeszcze raz przepraszam wszystkich zainteresowanych.
Ależ nie lubię przyznawać się do błędu.
Muszę odreagować
Comment
-
-
Comment
-
-
A więc po prawie dwumiesięcznych poszukiwaniach wreszcie kupiłem samochód - Seat Toledo GL, rok prod. 1992
Teraz tylko cło, Urząd Skarbowy, rejestracja.... (przegląd i ubezpieczenie już mam )
Mam nadzieję że się będzie dobrze sprawował(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika crizzGratuluję!
To jest model W124 czy W201?
Na MB przyjdzie jeszcze czas, tylko wtedy klasykami pewnie będą W210 albo W220...(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Comment
-
-
A więc stało się co sie miało stać Od godziny jestem włascicielem bordowej Skody Fabii.
Podobnie jak Albeertos'owi pozostała mi tylko rejestracja i wizyta w Urzędzie Skarbowym.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaA więc stało się co sie miało stać Od godziny jestem włascicielem bordowej Skody Fabii.
Podobnie jak Albeertos'owi pozostała mi tylko rejestracja i wizyta w Urzędzie Skarbowym.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaA więc stało się co sie miało stać Od godziny jestem włascicielem bordowej Skody Fabii.
Gratulacje także dla Albeertosa.
Ja tam zostanę przy naszej pełnoletniej choć ciągle nie myjącej się (no fakt fleja z niej jest, nie umyje się po robocie) MazdzieOstatnia zmiana dokonana przez iron; 2006-03-24, 14:18.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
A ja kupiłem ostatnio... maluszka. Służy jako drugi samochód w gospodarstwie wykorzystywany do transportu mojej obłej osoby na stację PKP (o poranku) i z powrotem (wieczorem). Zielony, rocznik 1997, ma lekko gnijące progi, a poza tym bez zarzutu. Palił na dotyk nawet przy -10 stopni.
To już trzeci maluch w mojej karierze kierowcy... Lubię tego typa!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cukierniczkaZamierzam (...) nie wozić pijanego towarzystwa.
A swoją drogą gratulację Państwu.Piwo pite z umiarem
nie szkodzi w żadnych ilościach.
Comment
-
Comment