przy piwie o samochodach

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzy
    (...) . Nie wiem jak jest wśród Volviaków - ale to, że 850 była niezawodna wcale nie znaczy, że V40 też będzie. Tym bardziej, że w międzyczasie firma została przejęta przez GM (o ile się nie mylę). (...)
    Co do S40 to juz słyszałem od kilku osób, ze owszem ładne, piękne ale często coś się wali szczególnie w elektronice, ktoś jeszcze narzekał na zawieszenie ale na czym dokładnie rzecz miała polegać nie pamiętam.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bolek1970
    (...) Polecam V70 jako następcę, S40 to niestety " francuzka podróbka", ale chyba jeszcze spokojnie pojeżdzisz pare lat tym co masz ???
    Z początku myślałem o zmianie właśnie na V70 ale później stwierdziłem, że jeśli już będę zmieniać to na XC V70, mozesz cos o tym modelu napisać jak tam się na miejscu sprawuje i jakie ma opinie?
    Z tym, ze to na razie dośc odległa perspektywa, kilka miesięcy temu byłem sprawdzić auto w innym niezależnym warsztacie, facet mi powiedział wprost, że do silnika to sie ma po co dotykać gdyż nie ma takiej potrzeby i spokojnie przejadę na nim dwa razy tyle co do tej pory....Stwierdziłem, po co zmieniać coś co jest dobre i napewno jeszcze drugie tyle posłuży.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• babalumek
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.02
      • 1207

A nie lepiej pomyśleć może za tą cenę o kilkuletnim Mercedesie C klasa z końca lat 90-tych? Według mnie to jedno z najlepszych aut tej klasy na rynku.
      MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• becik
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍼🍼
        • 2002.07
        • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika babalumek
        A nie lepiej pomyśleć może za tą cenę o kilkuletnim Mercedesie C klasa z końca lat 90-tych? Według mnie to jedno z najlepszych aut tej klasy na rynku.

Nie nie
        Mercedesowi klasy nie można odmówić ale "szwedzkie cegły" mają w sobie to coś co sprawia, że pozostaje się im wiernym.
        Do tego dokładam jeszcze Saaby. Moze kiedyś mi się coś odwidzi ( w co wątpię) ale jak na razie pozostaję wierny solidnej szwedzkiej marce.
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• zAjkA
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.12
          • 1089

I tu się zgodzę. No cóż jedni wolą Mercedesy inni Volvo choć przyznam że podoba mi się XC 90 jednak wolałbym ML-a.
          Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu

Comment

• babalumek
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.02
            • 1207

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zAjkA
            I tu się zgodzę. No cóż jedni wolą Mercedesy inni Volvo choć przyznam że podoba mi się XC 90 jednak wolałbym ML-a.
            Ale mi chodziło o C klasę. ML to jednak inny świat - zarówno konstrukcyjny jak i finansowy, ja nawet nie myślę o czymś takim...
            MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• grzes_ch
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2003.10
              • 612

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zAjkA
              No cóż jedni wolą Mercedesy inni Volvo choć przyznam że podoba mi się XC 90 jednak wolałbym ML-a.
              A dla mnie wszystkie SUV-y są śmieszne z samego założenia .
              Takie VOLVO XC90 , Porsche Cayenne , BMW X3 - X5 , Cadillac Escalade , Lexus rx300 , Infiniti FX 35 ,
              Limuzyna ?? Usportowiona ?? Uterenowiona ???
              Po co . Chcę limuzyny - mam mnóstwo o wiele bardziej reprezentacyjnych samochodów . Chcę tzw sportowy samochód - pole do popisu jest jeszcze większe . A teren - obawiam się, że można się nimi zakopać na niejednej nieutwardzonej drodze w Polsce.
              Moim zdaniem to największe gadżety dla bogatych - bo na pewno nie auta.

Comment

• żąleną
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.01
                • 13239

A ja uważam, że na polskie drogi tylko coś takiego.

A na poważnie, to jeśli ktoś lubi siedzieć wysoko, jeździć dużym autem, czuć sie bezpiecznie i co tam jeszcze, to sobie kupuje właśnie SUV-a.

Comment

• kiszot
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🍼🍼
                  • 2001.08
                  • 8108

Ja nawet nie myśle o Mercedesie.Za bardzo kojaży mi się ze starszymi panami.
                  Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                  1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                  Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                  So von Natur, Natur in alter Weise,
                  Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                  Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• emes
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.08
                    • 4275

My mamy takie drogi, że właśnie takie SUVy ze względu na komfort jazdy są najlepsze. Nawet chociażby tylko ze względu na gabaryty kół. Tylko, że SUVy są dość paliwożerne, a i koszty eksploatacji nie należą do najniższych.

Comment

• grzes_ch
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2003.10
                      • 612

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes
                      My mamy takie drogi, że właśnie takie SUVy ze względu na komfort jazdy są najlepsze.
                      No więc nie bardzo - jeżeli chodzi o ww. SUV-y to ich zawieszenie nie różni się bardzo od limuzyn bo albo jest to konwencjonalne zawieszenie wykorzystujące wahacze, sprężyny i amortyzatory - przód i wielowahacz tył ( np. Volvo ) albo zawieszenie pneumatyczne ( BMW X ) . Jedyne co może być korzystniejsze to wyższe zawieszenie i opony.
                      Mój kolega posiadł BMW X3 i problemy jakie miał z zawieszeniem oddaliły go od jego ukochanej marki

Comment

• babalumek
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.02
                        • 1207

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot
                        A mi się kojarzy z solidnością, ładną i zwartą konstrukcją, z dostojeństwem oraz przede wszystkim z niezawodnością. To ostatnie nie wiem jak teraz, ale w tych autach z lat 90-tych albo wcześniejszych to było mistrzostwo.
                        MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• YouPeter
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.05
                          • 2379

Mercedresy były niezawodne do początku lat 90. Później wprowadzono programy oszczędnościowe przy produkcji czego efekty widać już w modelach gdzieś tak od 93 roku. W klasyfikacji niezawodności w USA mercedes utrzymywał się długo na 1 miejscu – teraz o ile dobrze pamiętam jest w piątej dziesiątce.
                          Last edited by YouPeter; 2006-06-28, 14:24.
                          Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• babalumek
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.02
                            • 1207

No ciekawe to co piszesz, ja o tym programie oszczędnościowym nie słyszałem, ale sam dziele Mercedesy na te do "okularnika" i po nim. Teraz rzeczywiście mają nieco słabszą opinię, ale z drugiej strony chyba wszystkie marki tak w dół jadą. Jest to efekt coraz większej komplikacji samochodów, coraz większą rolę odgrywa elektronika, która zawodzi. Poza tym samochody są teraz tak skonstruowane aby każda usterka czy wymiana czegokolwiek poza olejem wiązała się z koniecznością wizyty w serwisie. Nie ominęło to Merców które teraz są naszpikowane elektroniką w stopniu olbrzymim.
                            MRKS Kuźnia Jawor

WTS Sparta Wrocław

Comment

• adam16
                              • 2001.02
                              • 9865

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot
                              No, coraz młodszy nie jesteś
                              Browar Hajduki.
                              adam16@browar.biz
                              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• kiszot
                                🍼🍼
                                • 2001.08
                                • 8108

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16
                                No, coraz młodszy nie jesteś
                                No tak.

Osobiście jednak wolałbym Volvo niż Merca.
                                Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                                1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                                Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                                So von Natur, Natur in alter Weise,
                                Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                                Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

Przetwarzanie...
                                X